صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۶ - ۲۵ بهمن ۱۳۹۹
در جلسه شورای اسلامی شدن دانشگاه‌‌ها مطرح شد؛

لزوم توجه به کاهش زمان سربازی در طرح ازدواج دانشجویی/میزان طلاق در ازدواج‌های دانشجویی کمتر است

پیش‌نویس سند ملی ازدواج دانشگاهیان در جلسه شورای اسلامی شدن دانشگاه‌‌ها و مراکز آموزشی بررسی شد.
کد خبر : 563681

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزای آنا از شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه 352 شورای اسلامی شدن دانشگاه‌‌ها و مراکز آموزشی به ریاست منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.


غلامی: صیانت از ارزش‌های انقلاب اسلامی وظیفه مهم دانشگاهیان است


منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ابتدای این جلسه ضمن گرامیداشت سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و یاد و خاطره امام راحل و شهدای گرانقدر انقلاب اظهار کرد: صیانت و حفاظت از ارزش‌های انقلاب اسلامی از وظایف مهم همه اقشار جامعه، به ویژه دانشگاهیان است.


شاطری: طرح ازدواج دانشگاهیان، طرح فرا دستگاهی و ملی است


حجت‌الاسلام والمسلمین روح‌‌الله شاطری، دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی نیز با اشاره به دستور این جلسه  که به بررسی پیشنهاد نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌‌ها پیرامون پیش‌نویس «سند ملی ازدواج دانشگاهیان» اختصاص داشت، گفت: با توجه به اینکه طرح ازدواج دانشگاهیان یک طرح فرا دستگاهی و ملی است، طبیعتاً باید ترکیب اعضا، سهم و وظیفه دستگاه‌های مربوط به حوزه آموزش عالی و همچنین سایر نهادها و دستگاه‌های کشور، به وضوح در این سند مشخص شود تا این سازمان‌ها بتوانند به طور کامل در جریان وظایف و مسئولیت‌های محوله قرار گیرند.


رستمی: میزان طلاق در ازدواج‌های دانشجویی کمتر است


همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با بیان اینکه نهاد نمایندگی در زمینه ازدواج دانشجویی یک تجربه حدود 30 ساله در کشور دارد، اظهار کرد: با توجه به برخی مباحث مطرح شده در خصوص عدم موفقیت ازدواج‌های دانشجویی، اخیراً بررسی‌هایی در خصوص این ازدواج‌ها صورت گرفته است که نشان می‌دهد میزان طلاق در این ازدواج‌ها نسبت به میانگین کشوری بسیار پایین‌تر است.


وی افزود: نتایج یک پیمایش هزار نفره از زوج‌هایی که در ازدواج دانشجویی شرکت کرده بودند، نشان می‌داد که حدود 2 درصد جدایی در بین آن‌ها بود که با میانگین کشوری فاصله زیادی داشت، همچنین در مرحله بعد 300 هزار دانشجوی شرکت‌کننده در ازدواج دانشجویی را از طریق ثبت احوال مورد بررسی قرار دادیم، که میزان طلاق در آن‌ها 5/8 درصد بود که در مقایسه با آمار کشوری، ازدواج‌های دانشجویی را پایدار نشان می‌داد.


رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها ادامه داد: در آخرین جلسه‌ای که در خصوص آسیب‌های اجتماعی با موضوع طلاق و کاهش طلاق، با حضور سران قوا در محضر رهبر معظم انقلاب حاضر بودیم، الگوی ازدواج‌های دانشجویی به‌عنوان یکی از الگوهای موفق ارائه و مقرر شد که این ازدواج‌ها، محدود به مخاطبان خاص نشود و در تمام مجموعه‌های دانشگاهی اجرا و به‌عنوان یک بحث عمومی کشوری مطرح شود.


رستمی افزود: مطالعات کارشناسی انجام شده نشان می‌دهد تا زمانی‌که مجموعه دستگاه‌های دخیل همراهی نکنند، جریان ازدواج دانشجویی رونق جدی نمی‌گیرد یعنی تمام دستگاه‌ها اعم از وزارتخانه‌های بهداشت، علوم، راه و شهرسازی، بانک‌ها، ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره)، خیران و... باید در امر ازدواج دخیل باشند.


تقوی: باید بتوانیم 4 میلیون دانشجو را در بحث ازدواج دانشجویی و مشاوره پوشش دهیم


حجت‌الاسلام والمسلمین علی تقوی، معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها نیز با تأکید بر اینکه در بحث خانواده و ازدواج باید یک کار جدی و فراگیر اتفاق بیفتد و از کارهای کلیشه‌ای جلوگیری شود، اظهار کرد: باید بتوانیم قریب چهار میلیون دانشجو را در بحث ازدواج دانشجویی، مشاوره، کاهش طلاق و... پوشش دهیم.


وی به تفاهم‌نامه‌هایی که بین نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و قوه قضاییه و وزارت کشور و... در خصوص کاهش طلاق، آموزش و مشاوره و غیره منعقد شده است، اشاره کرد و گفت: در طرح ازدواج دانشجویی به دنبال این هستیم که همه دستگاه‌ها را دخیل کنیم تا در کنار هم یک کار با ارزشی را انجام دهیم و با توجه به اینکه این کار باید به‌صورت جهادی انجام شود لذا همه نهادها و سازمان‌هایی که می‌توانند باید کمک کنند.


هاشمی: ایجاد نهضت فراگیر ملی برای ترویج و تسهیل ازدواج موفق در نهاد رهبری


همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمد هاشمی، مدیر مرکز خانواده و ازدواج نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گزارشی را در مورد پیش‌نویس سند ازدواج دانشگاهیان ارائه کرد و گفت: در راستای اجرای اصل 10، 20 و 21 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، سیاست‌های کلی خانواده ابلاغی مقام معظم رهبری، سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی مقام معظم رهبری، قانون تسهیل ازدواج جوانان، قانون حمایت خانواده، راهبرد کلان سه و چهار نقشه مهندسی فرهنگی و راهبرد ۱۶ نظام فرهنگی تربیتی سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها، ستاد ملی ازدواج دانشجویان شکل گرفته است.


وی ادامه داد: ایجاد نهضت فراگیر ملی برای ترویج و تسهیل ازدواج موفق و پایدار در میان دانشجویان و تبیین موازین دینی و اخلاقی ارتباط مشروع جهت رفع نیازهای معقول و واقعی دانشجویان و فرهنگ‌سازی از طریق اهتمام بر اصل خانواده‌محوری و ترویج و تسهیل ازدواج دانشجویی برخی از مهم‌ترین اهداف این طرح است.


هاشمی افزود: فرآیندسازی موضوع ازدواج از قبل از ازدواج تا سه سال بعد از ازدواج در قالب ترویج آموزش تسهیل مشاوره و هدایت، افزایش میزان پایداری ازدواج و تحکیم خانواده، و به‌کارگیری ظرفیت‌های فراگیر دانشگاهی و غیردانشگاهی و افزایش میزان ازدواج دانشجویان از مهم‌ترین مزایای این طرح محسوب می‌شوند.


وی ادامه داد: برنامه‌ریزی به منظور تحقق سیاست‌ها، دستورات و منویات مقام معظم رهبری و قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی در موضوع ازدواج، تصویب شیوه‌نامه‌های اجرایی و دستورالعمل‌های لازم به منظور تحقق اهداف آیین‌نامه و ابلاغ ستادهای استانی ازدواج دانشجویان جهت اقدام، برنامه‌ریزی در راستای راه اندازی ستاد استانی ازدواج دانشگاهیان در همه استان‌ها از برخی از وظایف قید شده در این سند است.


جاسبی: لزوم حضور بخش غیردولتی در ازدواج دانشجویان


همچنین عبدالله جاسبی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در موضوع ازدواج عوامل متعددی مانند فضای مجازی، اینترنت و... تأثیر دارند، لذا اول باید مسائل حوزه ازدواج عمیق و همه‌جانبه، به‌صورت ریشه‌ای و با آمار و ارقام بررسی شود و سپس در موضوع ازدواج دانشگاهیان وارد شویم و در صورت موفقیت در این حوزه وارد مرحله فرا دستگاهی شویم.


وی با تأکید بر اینکه حضور بخش غیردولتی در زمینه ازدواج دانشجویان ضروری است، ادامه داد: در خصوص اعضای این ستاد باید یک بازبینی صورت گیرد، چون غالباً از مسئولانی هستند که فرصت حضور در این جلسات را ندارند، لذا افرادی که بتوانند کار کنند باید در این حوزه وارد شوند.


کی‌نژاد: باید اعطای سریع تسهیلات بانکی و مسکن برای برای ازدواج دانشجویی در نظر گرفت


محمدعلی کی‌نژاد، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در سخنانی با بیان اینکه ازدواج دانشجویی طرح بسیار خوبی است و ما در این زمینه تجربیات بسیار خوبی داریم که باید مورد استفاده قرار گیرد، گفت: باید شرایط لازم برای اعطای سریع تسهیلات بانکی، مسکن و سایر مزایا را برای این زوج‌ها فراهم کرد و همچنین از حضور خیران نیز برای پیشبرد طرح استفاده کرد.


وی با بیان اینکه در این طرح باید تمرکز روی دانشجویان باشد و به حوزه اساتید و کارکنان ورود نشود، افزود: اگر در زمینه ازدواج دانشجویی و این طرح موفق عمل کنیم، می‌توانیم ازدواج و تشکیل خانواده را در بین سایر جوانان انقلابی نیز ترویج دهیم.


منادی: ضرورت ایجاد سمن برای تشویق جوانان به امر ازدواج


همچنین علیرضا منادی، رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه اساتید در تشویق دانشجویان به ازدواج نقش بسیار مهمی دارند، گفت: با توجه به سبقه و تجربیات بسیار خوبی که در زمینه ازدواج‌های دانشجویی در کشور وجود دارد باید سمن‌هایی ایجاد شود که کار اصلی آن‌ها تشویق جوانان به امر ازدواج و تشکیل خانواده است.


طیبی: لزوم توجه به کاهش زمان سربازی در طرح ازدواج دانشجویی


حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی نیز با بیان اینکه باید دانشجو بعد از فارغ التحصیلی نگران شغل و درآمد و مسکن نباشد و این یک مشکل اصلی است که باید مرتفع شود، اظهار کرد: برای افرادی که ازدواج دانشجویی می‌کنند باید تسهیلاتی قائل شویم. کاهش زمان سربازی و همچنین گذراندن دوره سربازی در محل زندگی برای این دانشجویان، از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.


وی با بیان اینکه باید در این طرح تمرکز اصلی روی دانشجو باشد نه اساتید و کارکنان، افزود: باید نماینده‌ای از دانشگاه‌های غیرانتفاعی نیز در این ستاد عضویت داشته باشد.


خزعلی: ازدواج دانشجویی می‌تواند الگویی برای سایر جوانان باشد


همچنین کبری خزعلی، رییس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ما 13 میلیون جوان منتظر ازدواج داریم که قریب چهار میلیون در دانشگاه‌ها حضور دارند که ازدواج این دانشجویان می‌تواند برای سایر جوانان الگویی باشد، که به امر ازدواج و فرزندآوری تشویق شوند.


وی افزود: در طرح جامع جمعیت تمام امکانات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، حمایت‌های لازم، مشاوره‌ها و مرخصی‌ها در دوران تحصیل و دوران تخصص و بسیاری موارد دیگر برای تشویق جوانان به ازدواج و فرزندآوری لحاظ شده است و این ستاد می‌خواهد همه این موارد را عملیاتی کند.


خزعلی خاطرنشان کرد: در دوره‌ای که ممکن است جوانان به انواع و اقسام مشکلات و فسادها گرفتار شوند که در زندگی آینده آن‌ها نیز تأثیر بگذارد، ازدواج به‌هنگام کمک می‌کند که وارد این عرصه‌ها نشوند و اگر طرح ازدواج دانشجویی در کل کشور با همراهی خانواده‌ها اجرایی شود، یک جمعیت بسیار بزرگی را شامل می‌شود که با مشاوره‌های لازم، معرفی و... می‌توانیم در این حوزه موفقیت بسیار خوبی را به دست آوریم.


ادامه بررسی پیش‌نویس سند ملی ازدواج دانشگاهیان به جلسه آینده شورای اسلامی شدن دانشگاه‌‌ها و مراکز آموزشی موکول شد.


انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر