روباتهای همیشه در صحنه/ تغییرات محیط کار با ورود آدمآهنیها
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، ظهور انقلاب صنعتی چهارم با تحول دیجیتالی صنایع موجب شده عملکرد آنها تغییر پیدا کند. مشاغل برای افزایش بهرهوری و کاهش هزینههای عملیاتی از فناوری اتوماسیون در محیطهای کاری استقبال میکنند. درواقع اتوماسیون عامل اصلی برای افزایش رشد و چابکی کسبوکارها در سناریوی فعلی است. مدتهاست حدس و گمانهایی در مورد اینکه ظهور هوش مصنوعی و روباتها به عنوان تهدیدی برای تمدن بشری خواهد بود و زندگی انسانها را تصرف خواهند کرد، وجود داشته است. اما در عمل چنین نبوده و این فناوریها تأثیر زیادی در تقویت اقتصاد و افزایش درآمدها داشتهاند.
سازگاری با روباتها گامی اساسی در دستیابی به فضای کاری کاملاً خودکار است. اگرچه بسیاری از افراد از اینکه روباتها قادرند هوش انسان را تقلید کنند، میترسند. بااینحال بسیاری از صنایع در سراسر جهان روباتها را در محیط کار خود گنجاندهاند تا نیروی کار را به حداقل برسانند و بازده کاری را به حداکثر برسانند. در اعلامیه مطبوعاتی فدراسیون بینالمللی روباتیک آمده است: گزارش جدید روباتهای صنعتی جهانی 2020، رکورد 2.7 میلیون روبات صنعتی را نشان میدهد که در کارخانههای سراسر جهان فعالیت میکنند. این میزان نسبت به سال گذشته افزایش 12 درصدی داشته است. طبق این گزارش فروش روباتهای جدید در سطح بالایی باقی مانده است.
تأثیرات روباتها در فضاهای کاری
بانک توکیو میتسوبیشی یوافجی که بزرگترین بانک ژاپن محسوب میشود، یک روبات انساننما به نام «نائو» (NAO) را برای تعاملات با مشتریان معرفی کرده است. همچنین شرکت آمازون نیز برای افزایش بهرهوری چندین روبات را در انبارهای خود گنجانده تا در کنار کارمندان انسانی کار کنند.
سرمایهگذاری در روباتها از بسیاری جهات میتواند به رشد کسبوکارها منجر شود. در ادامه نگاهی به برخی از مزایای آن میاندازیم.
• روباتها میتوانند در شرایط محیطی نامساعد کار کنند و برای این کار نیازی به روشنایی یا تهویه ندارند. آنها قادرند وظایف خطرناکی که انجام آنها به انسان آسیب میرساند را بهراحتی انجام دهند. ازآنجاکه آسیب دیدن انسان میتواند عواقب جدی داشته باشد، بنابراین روباتها در چنین شرایطی انتخاب مطلوبی هستند.
• روباتها ارزانترند و برخلاف استخدام کارمندان انسانی، به سرمایهگذاری مداوم نیاز ندارند. هزینههایی که روی آنها میشود اکنون رو به کاهش است و با محبوبیت بیشتر و بهکارگیری فراتر در کارها، این هزینهها کمتر نیز خواهد شد.
• انسان و روبات میتوانند مکمل یکدیگر باشند. روباتها قادرند سریعتر از انسان کار کنند و آن را با نهایت دقت انجام میدهند. مداخله کمتر انسان منجر به حداقل خطا خواهد شد. روباتها با به عهده گرفتن وظایف پیشپاافتادهای که به مداخله انسانی کمتری نیاز دارند، حجم کار کارمندان را تقسیم میکنند.
چالشهایی که در مورد پذیرش روباتها وجود دارد
• روباتها ماهیت پیچیدهای دارند و ازاینرو برنامهریزی آنها به مهارت و زمان زیادی نیاز دارد. پیچیدگیهای موجود در روباتها عملیات کاری را پیچیده میکند که این امر میتواند یک خطر بالقوه برای محصولات و ماشینآلات مربوطه باشد. مسئله دیگر این است که روباتها قیمت بالایی دارند و این موضوع بسیاری از شرکتهای کوچک را از پذیرش آنها منصرف میکند، که بهنوبه خود رقابت در بازارها را افزایش میدهد. همچنین هزینههای بالای نگهداری روباتها میتواند شرکتها را با مسائل مالی مواجه کند.
• هنوز هم انجام کارها بهتنهایی برای روباتها دشوار است. درواقع روباتها باید بیشتر اوقات توسط انسان کنترل شوند و کارهای پیچیدهای را انجام دهند که توسط دستان روبات قابل انجام نیست.
• ارتباط روباتها با سایر روباتها یا سیستم کنترل متمرکز میتواند مشکلاتی را بین روباتها ایجاد کند. ازاینرو اتوماسیون پیشرفتهای برای روباتها لازم است تا بتوانند به طور کارآمد قابلیت همکاری در فضای کار را داشته باشند. بهعنوانمثال، مجله «وایرد» گزارشی از بیمارستان عمومی «چانگی» در سنگاپور منتشر کرده، که نشان میدهد این بیمارستان روباتهایی را به کار گرفته که اغلب بدون آگاهی از نحوه پیمایش با مشکل روبهرو هستند. در این گزارش آمده است که بیمارستان برای کاهش این اختلالات، از نرمافزار توسعهیافته توسط شرکت «اُپن روباتیکس» استفاده میکند تا به روباتهای ساختهشده توسط شرکتهای مختلف اجازه دهد با یکدیگر صحبت کنند و برای عبور و مرور امن با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
• هوش مصنوعی و روباتها به دلیل تصدی مشاغل مختلف مقصر شناخته میشوند، بنابراین نرخ بیکاری افزایش مییابد. ظهور روباتها، کار دستی را به حداقل میرساند و این میتواند موقعیتهای شغلی را کاهش دهد. بسیاری از کارهای پیشپاافتاده و تکراری مانند تعاملات با مشتری که نیروی انسانی زیادی در آن نقش دارند، وجود دارد که اتوماسیون و روباتیک میتوانند آنها را حذف کنند.
انتهای پیام/4112/پ
انتهای پیام/