فلکایینید؛ موارد مصرف، عوارض جانبی
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از webmed، فلکایینید دارویی است که برای درمان انواع خاصی از ضربان قلب نامنظم جدی و احتمالاً کشنده مانند تاکیکاردی بطنی مداوم و تاکیکاردی فوق بطنی پاروکسیسم استفاده میشود.
عملکرد این دارو در بازگرداندن ریتم طبیعی قلب و حفظ ضربان قلب منظم و ثابت است.
فلکایینید همچنین برای جلوگیری از بازگشت انواع خاصی از ضربان قلب نامنظم (مانند فیبریلاسیون دهلیزی) نیز تجویز میشود.
درمان ضربان قلب نامنظم میتواند خطر لخته شدن خون را کاهش دهد که این اثر در کاهش خطر حمله قلبی یا سکته مغزی تأثیرگذار است.
نکات مهم در مصرف فلکایینید
- این دارو خوراکی بوده و معمولاً دو بار در روز مصرف میشود.
- میزان مصرف فلکایینید براساس سن، شرایط پزشکی، پاسخ به درمان و سایر داروهایی است که ممکن است بیمار مصرف کند تعیین میشود.
- بیشترین اثربخشی این دارو در مصرف منظم و مداوم آن است.
- مصرف فلکایینید در بیمارانی که سابقه نارسایی احتقانی قلب و سکته قلبی دارند منع مصرف دارد.
- در صورتی که بیمار فرزند خود را با شیر مادر تغذیه میکند نباید این دارو را مصرف شود زیرا فلکاینید در شیر مادر توزیع میشود.
عوارض جانبی فلکایینید چیست؟
سرگیجه، مشکلات بینایی (مانند تاری دید و مشکلات تمرکز)، سردرد، حالت تهوع، لرزش، خستگی یا ضعف از عوارض شایع مصرف این دارو است که در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از این عوارض سریعاً باید به پزشک معالج اطلاع داده شود.
علائم جدید یا بدتر شدن نارسایی قلبی (مانند تنگی نفس، تورم مچ پا، خستگی غیرمعمول و افزایش وزن غیرمعمول یا ناگهانی)، سرگیجه شدید و غش از عوارض جدی مصرف این دارو است که در صورت بروز هر یک از این موارد بیمار باید تحت مراقبتهای پزشکی قرار گیرد.
انتهای پیام/4105
انتهای پیام/