صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۰ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۹
تبدیل فناوری به ثروت/3 دیاری‌ در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا عنوان کرد؛

جذب 8 هسته فناور در سرای نوآوری فرش ماشینی/ شتاب‌دهنده تخصصی تا نیمه اسفند مستقر می‌شود

رئیس سرای نوآوری فرش ماشینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان گفت: حدود 8 هسته فناور تخصصی فرش ماشینی را در یک سال گذشته جذب کرده‌ایم و شتاب‌دهنده تخصصی هم تا نیمه اسفند 99 مستقر می‌شود.
کد خبر : 563269

گروه استان‌های خبرگزاری آنا، حسین عقابی؛ اردیبهشت ۹۸ از طرف معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی دستورالعمل راه‌اندازی سراهای نوآوری این دانشگاه به‌منظور ابلاغ به واحدهای دانشگاهی اعلام نهایی شد. سراهای نوآوری‌ای که شامل زیرساخت‌های فناوری و نوآوری، پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد، مراکز TTO، مراکز شتاب‌دهی، مراکز کسب و کار، مراکز ثبت اختراع و مراکز خدمات فناوری هستند و به‌صورت متمرکز ایجاد می‌شوند.


هفته دوم شهریور (۱۲ شهریور ۹۸) و بعد از ابلاغ دستورالعمل راه‌اندازی سراهای نوآوری، این اعلام و وعده محقق شد، وعده‌ای که چهار ماه بیشتر طول نکشید و نشان داد دانشگاه آزاد اسلامی در عرصه علم و فناوری و حرکت به سمت دانشگاه‌‌های کارآفرین و نسل چهارمی جدی است. در این راستا چهار سرا در نقاط مختلف کشور کلید خورد و ابتدا دو سرای نوآوری در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان با محور «صنایع فلزی و ماشین‌سازی» و «کشاورزی» با رویکردی ملی کار خود را آغاز کرد.


حالا و بعد از حدود 2 سال که از ابلاغ دستورالعمل راه‌اندازی سراهای نوآوری می‌گذرد و تعداد این سراها در واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور به عدد 30 نزدیک شده است، خبرگزاری آنا در سلسله گفتگوها و گزارش‌هایی با عنوان «تبدیل فناوری به ثروت» مجموعه مأموریت‌ها، فعالیت‌ها و دستاوردهای این سراها را پیگیری و منتشر می‌کند.




بیشتر بخوانید:


۱۳ دستاورد سرای نوآوری کشت و تجاری‌سازی گیاهان زینتی


4 تیم فناور در سرای نوآوری مبل و منبت مستقر می‌شوند




دانشگاه آزاد اسلامی در راستای آموزش، ترویج تفکر خلاق ایده‌پردازی، توسعه فرهنگ نوآوری در کشور، تحقق کارآفرینی مبتنی بر نوآوری، شناسایی و حمایت از دانشجویان، متخصصان و استادان خلاق، نوآور و کارآفرین، فراهم‌سازی زمینه تجاری‌سازی دستاوردهای علمی آنها برای ورود به فعالیت‌های کارآفرینانه، خلق ارزش و تولید ثروت از دانش و فناوری، رفع مشکلات جامعه و تمهیدات و بسترهای لازم را برای اشتغال دانش‌بنیان از طریق راه‌اندازی سراهای نوآوری فراهم کرده است.


سرای نوآوری فرش ماشینی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان با توجه به حجم انبوه شرکت‌های فرش ماشینی مستقر در شهرستان کاشان به‌عنوان بزرگ‌ترین مرکز تولید و صادرات این کالا در ایران از سال 98 راه‌اندازی شد. خبرنگار آنا به همین مناسبت با منصور دیاری‌ رئیس این سرای نوآوری درباره مأموریت‌ها، فعالیت‌ها و دستاوردهای آن گفت‌وگو کرده است که در ادامه خواهیم خواهند.


آنا: دلایل انتخاب دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان برای ایجاد سرای نوآوری فرش ماشینی چه بود و فعالیت‌ها از چه زمانی آغاز شد؟


دیاری‌: در منطقه کاشان چیزی حدود 800 کارخانه فرش ماشینی مستقر بوده و بزرگ‌ترین مرکز تولید فرش ماشینی در ایران و بعد از غازیان‌تپه ترکیه، بزرگ‌ترین مرکز تولید فرش ماشینی جهان است که به‌صورت متمرکز تولید و صادرات فرش ماشینی انجام می‌شود. به همین دلیل  درخواست ایجاد سرای نوآوری فرش ماشینی به سازمان مرکزی دانشگاه ارائه شد و این درخواست آبان 98 مورد موافقت قرار گرفت. حتی قبل از اینکه آیین‌نامه سراهای نوآوری به‌صورت مفصل ابلاغ شود از آبان سال گذشته کار را آغاز کردیم و عملاً یک سال و خرده‌ای است که در حال فعالیت هستیم.


آنا: از ابتدای آغاز کار سرای نوآوری فرش ماشینی در دانشگاه آزاد اسلامی کاشان چه فعالیت‌هایی صورت گرفته است؟


دیاری‌: فعالیت‌هایی که در فاصله این یک سال و چند ماه انجام شده، بیزینس پلن (طرح کسب و کار و طرح تجاری) فیزبیلیتی اِستادی (پژوهش اجرایی‌بودن پروژه) سرای نوآوری را تدوین کردیم و مجوز سرا را بر اساس آن گرفته‌ایم؛ البته بعد از گرفتن مجوز، فیزبیلیتی اِستادی ارائه و درخواست بیزنس پلن دادیم و BP (طرح کسب و کار) سرای نوآوری را تدوین و برای سازمان مرکزی دانشگاه ارسال کردیم.


شورای سیاست‌گذاری سرای نوآوری فرش ماشینی نیز تشکیل و اعضای آن علاوه بر دانشگاه، عمدتاً از بیرون دانشگاه، ارگان‌های ذی‌ربط و شرکت‌های فرش ماشینی هستند. تاکنون چهار جلسه این شورا تشکیل شده و بعضی از جلسات با حضور نماینده مردم کاشان در مجلس شورای اسلامی  و یکی از جلسات هم با حضور پیام نجفی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان تشکیل شد. این شورا سیاست‌گذاری‌های کلی را انجام می‌دهد.


مجوز شتاب‌دهنده تخصصی فرش ماشینی هم اخذ شده و تا نیمه اسفند 99 افتتاح خواهد شد، این شتاب‌دهنده جزء محدود شتاب‌دهنده‌های تخصصی کشور در دانشگاه آزاد اسلامی است.


رشته مهندسی نساجی‌ دانشگاه آزاد اسلامی کاشان را -که تقریباً هفت تا هشت سال غیرفعال بود- مجدداً احیا کردیم و اکنون در مقطع لیسانس و در مقطع فوق‌لیسانس دانشجو داریم. بخشی از این دانشجویان بر اساس طرح پویش یا بورس دانشجو از طریق صنعت در دانشگاه بورس شده‌اند و به این ترتیب رشته مهندسی نساجی بعد از هشت سال احیا شد. در این رشته برای بهمن‌ 99 در مقطع کارشناسی و مقطع کارشناسی ارشد هم پذیرش دانشجو داریم.


ایجاد مرکز بازرگانی فرش ماشینی


آزمایشگاه تخصصی فرش ماشینی نیز ایجاد شده و مجوز آزمایشگاه استاندارد همکار را برای آن گرفته‌ایم. اکنون آزمایشگاه تخصصی فرش ماشینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان ازجمله معدود آزمایشگاه‌های  همکار استاندارد است که نمونه‌ها از بیرون از دانشگاه برای انجام آزمایش‌ به این آزمایشگاه ارجاع می‌شود.



سرای نوآوری فرش ماشینی در افق پنج ساله، تخصصی‌ترین و بزرگ‌ترین مرکز حامی حرکت‌های دانش‌بنیان و نوآورانه و فناورانه در صنعت فرش ماشینی ایران خواهد بود.



مرکز بازرگانی فرش ماشینی اقدام دیگری بوده که برای خدمت‌رسانی به کارکنان و استادان دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان فرش فرهیختگان ایجاد شد که همکاران می‌توانند با مراجعه به وب‌سایت این فروشگاه خریدشان را انجام دهند. مهم‌ترین مزیتی که این خرید برای آنان دارد، علاوه بر قیمت مناسب، تضمین کیفیت است. در خرید فرش‌ها از تخصص کارشناسان و اعضای هیئت علمی دانشگاه استفاده شده و مشاوره رایگان قبل از خرید در این سایت انجام می‌شود.


چند طرح کلان ملی را استارت زده‌ایم و در حال انجام رایزنی‌های مختلفی با صنعت هستیم. از طرفی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال رایزنی هستیم و بودجه خوبی را برای بازسازی ساختمان سرای نوآوری فرش ماشینی اختصاص داده‌اند. اوایل آبان 99 سورنا ستاری معاون علمی رئیس جمهوری پیرو بازدیدی که از این سرای نوآوری داشت، موافقت کرد که هزینه بازسازی ساختمان را معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بپردازد. اکنون در حال انعقاد قرارداد برای بازسازی ساختمان سرا هستیم که تا پایان سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.


آنا: نحوه تعامل و همکاری نهادها و سازمان‌های مربوط با سرای نوآوری فرش ماشینی دانشگاه آزاد اسلامی کاشان به چه صورت بوده و آیا تفاهم‌نامه و یا قراردادی در زمان فعالیت سرا تبادل شده است؟


دیاری‌: سرای نوآوری فرش ماشینی ارتباط بسیار خوبی با ارگان‌های ذی‌ربط و صاحبان صنایع دارد. با اتاق بازرگانی کاشان و اداره صنعت، معدن و تجارت کاشان و اداره استاندارد کاشان ارتباط بسیار نزدیکی داریم. در واقع رؤسای این ارگان‌ها و مدیران عامل بعضی از شرکت‌های بزرگ فرش ماشینی عضو شورای سیاست‌گذاری سرای نوآوری فرش ماشینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان هستند.


تاکنون بالغ‌بر 15 تفاهم‌نامه با شرکت‌های مختلف منعقد کرده و چند طرح پژوهشی در دست انعقاد قرارداد داریم که به‌زودی با امضای آنها، طرح‌های پژوهشی برای صنعت انجام خواهد شد.


علاوه بر این موارد، درباره جذب دانشجوی مهندسی نساجی تعامل خوبی با صنعت داشته‌ایم و شرکت‌های فرش ماشینی بعضی از دانشجویان را بورس کرده و هزینه تحصیل آنان را می‌پردازند.


آنا: با توجه به فعالیت متمرکز سراها در زمینه زیرساخت‌های فناوری و نوآوری، پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد، TTO، شتاب‌دهی، کسب و کار، ثبت اختراع و  مراکز خدمات فناوری چه فعالیتی در سرای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی کاشان صورت گرفته است؟


دیاری‌: مجوز شتاب‌دهنده تخصصی فرش ماشینی را اخذ کرده و در حال راه‌اندازی آن هستیم که تا نیمه اسفند 99 افتتاح خواهد شد. حدود هشت هسته تخصصی فرش ماشینی را در یک سال گذشته جذب کرده‌ایم که بعضی از آنها به‌تازگی جذب سرا شدند و  شتاب‌دهنده هم به‌زودی مستقر خواهد شد. مابقی آنها در مرکز رشد سرای نوآوری مشغول فعالیت هستند و سعی کرده‌ایم زیرساخت‌های لازم را برای توسعه فناوری و نوآوری در حوزه تخصصی فرش ماشینی ایجاد کنیم. فراخوان جذب ایده هم داده‌ایم و امیدواریم به‌زودی هسته‌های بیشتری جذب شتاب‌دهنده تخصصی فرش ماشینی شوند.


آنا: برنامه‌های پیش روی سرای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان را تشریح کنید.


دیاری‌: اجرای چند طرح کلان ملی در برنامه‌های آینده‌ سرای نوآوری فرش ماشینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان بوده که با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه در حال رایزنی هستیم تا بتوانیم بودجه‌های مناسب را برای این طرح‌ها بگیریم؛ زیرا طرح‌های بسیار تأثیرگذاری در صنعت فرش ماشینی ایران هستند.


بازسازی ساختمان جزء طرح‌های آینده است که در حال آغاز کار هستیم  و امیدواریم تا پایان سال 1400 به بهره‌برداری برسد.


برنامه بازدید از مراکز علمی-تجاری خارج از کشور و تعاملات بین‌المللی در دستور کار سال 1400 قرار گرفته و امیدواریم بتوانیم موضوع تعاملات بین‌الملل را به نقطه مطلوب برسانیم.


آنا: تأثیرگذاری سرای نوآوری فرش ماشینی در دانشگاه(درآمد غیرشهریه و ..)، شرکت‌های دانش‌بنیان، کارآفرینی، رونق تولید و .... چگونه بوده است؟


دیاری‌: سرای نوآوری فرش ماشینی اکنون درآمدزایی برای دانشگاه را آغاز کرده به‌طوری که رشته‌ای را که حدود هشت سال دانشجو نداشت احیا کرده و در مقطع لیسانس و مقطع فوق‌لیسانس در مجموع حدود 50 دانشجو شامل حدود 40 دانشجو در کارشناسی و حدود 10 تا 12 دانشجو در کارشناسی ارشد جذب کرده‌ایم و در حقیقت فعال کردن رشته‌ای که غیرفعال بوده در حوزه درآمد شهریه‌ای اقدام مثبتی تلقی می‌شود.


در حوزه درآمدهای غیرشهریه‌ای هم کمک‌ها و مساعدت‌های مالی نسبتاً خوبی از طرف صنعت دریافت می‌کنیم، لابراتوار طراحی فرش ماشینی در حال برگزاری دوره‌های آموزشی است که درآمدزاست. کارگاه‌های آموزشی که آغاز شده نیز درآمدزاست. اکنون سرای نوآوری فرش ماشینی را بین صنعت فرش ماشینی به‌عنوان یک مرجع علمی و نوآوری به رسمیت می‌شناسند.


آنا: استقبال دانشجویان، اعضای هیئت علمی و دانشگاهیان از ایجاد سرای نوآوری فرش ماشینی چگونه بوده است؟


دیاری‌: استقبال دانشجویان و استادان خیلی خوب بوده و اعضای هیئت علمی گروه مهندسی نساجی دانشگاه آزاد اسلامی کاشان بسیار همدلانه کمک کردند. همه دستاوردهای سرا نتیجه همفکری و همکاری اعضای هیئت علمی دانشگاه و به‌ویژه گروه مهندسی نساجی، رئیس  واحد کاشان، معاون مدیریت و منابع انسانی کاشان و معاون علمی واحد کاشان است.


اعضای هیئت علمی گروه مهندسی نساجی نقش بسزایی در ایجاد سرای نوآوری، ایجاد آزمایشگاه تخصصی فرش ماشینی، شتاب‌دهنده تخصصی فرش ماشینی، مرکز تحقیقات فرش ماشینی و لابراتوار طراحی فرش ماشینی داشته‌اند و اکنون تقریباً همه اعضای هیئت علمی گروه مهندسی نساجی در همه بخش‌های مختلف سرا اعم از معاونت اجرایی سرا، مرکز تحقیقات فرش ماشینی، آزمایشگاه، لابراتوار طراحی فرش ماشینی و مرکز بازرگانی فرش فرهیختگان هر کدام بخشی از کار را بر عهده گرفته‌ و کار با سرعت خوبی در حال توسعه است.


چشم‌اندازی که برای سرای نوآوری فرش ماشینی در افق پنج ساله برای سال 1404 در نظر گرفته‌ایم این است که سرای نوآوری فرش ماشینی، تخصصی‌ترین و بزرگ‌ترین مرکز حامی حرکت‌های دانش‌بنیان و نوآورانه و فناورانه در صنعت فرش ماشینی ایران خواهد بود که امیدواریم با تلاش و همت اعضای هیئت علمی و دانشجویان گروه مهندسی نساجی و مساعدت‌هایی که صاحبان صنایع، ارگان‌ها و دست‌اندرکاران خواهند داشت، بتوانیم سال 1404 به این هدف برسیم که به نظر هدفی قابل دسترس است.


آنا: و کلام آخر....


دیاری‌: امیدوارم بتوانیم گام‌های خوبی را برای توسعه صنعت فرش ماشینی و دانشگاه آزاد اسلامی برداریم و برای اعضای هیئت علمی و کارکنان این دانشگاه خدمات ویژه‌ای را ارائه دهیم.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر