صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۸ - ۲۵ بهمن ۱۳۹۹
رئیس جمهور:

آموزش آموزه‌های قرآنی باید در مهد کودک‌ها آغاز شود

رئیس جمهور گفت: باید آموزش آموزه‌های قرآنی در سنین کودکی و حتی در مهد کودک‌ها آغاز شود.
کد خبر : 563227

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز شنبه در آئین تکریم از خادمان قرآن کریم گفت: بهره کافی و درست نبردن از دریای بیکران قران، ظلم به خود ما و قرآن است و بی تردید قرائت و تلاوت قرآن با صوت حسن، استفاده خوب از زبان است و همزمان ترجمه قرآن باید روان و سلیس بوده و به طور مرتب به روز و نو شود.


رئیس جمهوری با بیان اینکه در زمینه قرائت و حفظ قرآن ایرانی ها پا به پای قاریان دنیا پیش می‌روند که افتخار آمیز است، تصریح کرد: فضای مجازی هم می‌تواند مشکل آفرین باشد و هم یک فرصت بی نظیر است و باید از فرصت‌های آن برای آموزش قرآن و احکام دینی و الهی نهایت استفاده را ببریم.


 وی با بیان اینکه قرآن همانند دریای مواج بیکران است، افزود: استفاده از دریا تنها برای نگاه کردن نیست و باید دید که از چه عمقی می‌توان استفاده کرد چرا که قرآن ظاهری زیبا و باطنی بسیار عمیق دارد و برای دانستن درباره قرآن کریم باید به اعماق مختلف آن رفت.


روحانی در ادامه به جلسات تفسیر قرآن کریم امام خمینی(ره) در قم پیش از انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: در سال ۵۹ که به عنوان سرپرست صدا و سیما انتخاب شدم در یکی از جلسات با بنیانگذار انقلاب اسلامی درخواست کردم که این جلسات تفسیر ادامه داشته باشد، اما امام(ره) پس از تأملی فرمودند که به مصلحت نمی‌دانم.


رئیس دولت دوازدهم اضافه کرد: این سخن امام(ره) در روح من اثر بسیاری گذاشت و هر وقت یاد آن می‌افتم منقلب می‌شوم که شخصیتی همانند امام(ره) به عنوان بنیانگذر نظام جمهوری اسلامی و سرنگون کننده نظام استبدادی و همچنین فقیه، عالم و فیلسوف می‌فرماید به مصلحت نمی‌دانم که تفسیر کنم چرا که عده‌ای نمی‌توانستند این تفسیر را تحمل و درک کنند.


رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه هیچ‌کس جز پیامبر(ص) و ائمه(ع) نمی‌تواند ادعا کند که قرآن چیست، اما وظیفه داریم در حد توان درس‌های قرآن را بیاموزیم و بیان کنیم، تصریح کرد: نباید قرآن در میان ما بوده، اما مهجور باشد، در ظاهر بخوانیم، اما از عمق قرآن فاصله داشته باشیم.


روحانی تلاش‌های خادمان قرآن کریم در جامعه را مقدس، سنگین و ارزشمند توصیف و با اشاره به وجود ترجمه‌های مختلف در کشور، خاطر نشان کرد: در کنار ترجمه نیاز به تفسیر هم وجود دارد.


رئیس جمهور با بیان اینکه ممکن است ترجمه‌ای به زبان ۴۰ سال پیش باشد، اما امروز مفاهیم و واژه‌ها عوض شده است، گفت: قرآن باید از لحاظ ترجمه مرتب نو شود و وزارت ارشاد موظف است بهترین ترجمه را در کشور تشویق کند.


 روحانی از وزارت ارشاد خواست تا با برگزاری مسابقات ترجمه به صورت یک جزء و برنده شدن مؤلف بقیه قرآن نیز توسط همان مترجم، ترجمه شود.


رئیس جمهور بر ضرورت ترجمه روان و سلیس و با کمترین فاصله به محتوای واقعی کلام خدا تأکید و تصریح کرد: باید تفسیر قرآن نیز ساده و روان و در اختیار نسل جوان باشد.


 روحانی با اشاره به اینکه ایرانیان در طول تاریخ اسلام، همواره در زمینه حدیث و تفسیر قرآن کوشا بودند، گفت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران در مسابقات جهانی قرائت و حفظ جایگاهی نداشت و امروز حضور جمهوری اسلامی ایران در مسابقات جهانی مایه افتخار ایرانیان است.


وی با بیان اینکه پیش از انقلاب صدای برخی قاریان قرآن را می‌شنیدیم و آرزو می‌کردیم چنین صدایی در ایران باشد، ادامه داد: الان جمهوری اسلامی ایران پا به پای دنیای اسلام است و گاهی نیز رتبه نخست را کسب می‌کند و در عین رعایت آداب تجویدی صدای بسیار خوبی نیز دارند.


رئیس جمهور همچنین بر اهمیت حفظ قرآن در سنین نوجوانی و کودکی، تأکید کرد و افزود: باید آموزش آموزه‌های قرآنی در سنین کودکی و حتی در مهد کودک‌ها آغاز شود.


 روحانی با تأکید بر اینکه فضای مجازی یک  فرصت بی‌نظیر است و باید از فرصت‌های آن برای آموزش قرآن و احکام دینی و الهی نهایت استفاده را ببریم، تصریح کرد: فضای مجازی باید از آنچه محققین و خادمین قرآنی انجام می‌دهند، مملو باشد.


رئیس دولت تدبیر و امید همچنین شنیدن صدای قرآن و قرائت این کتاب آسمانی با صوت «حسن» را آرامش‌بخش توصیف کرد و اظهار کرد: خداوند قرآن را با اراده حق خودش زیبا خلق کرده است.


روحانی با اشاره به یکی از سفرهای خود به کشور هند افزود: در آن سفر قرآنی به من اهداء شد که یک غیر مسلمان با ذوق خود کاری کرده بود که پایان تمام خطوط به الف ختم می‌شد و این نشانگر آن است که قرآن دارای معجزات بسیاری است و می‌توان از جهات مختلف به قرآن نگاه کرد.


رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه کتاب آسمانی قرآن تنها ثمره‌ای است که از اسلام و پیامبر(ص) و در زمان غیبت امام زمان(عج) برای ما باقی مانده است، اظهار داشت: قرآن تنها کتابی است که تمامی جملات و کلمات با اراده حق الهی توسط فرشته‌ای امین به قلب پیامبر نازل شد.


روحانی با بیان اینکه قرآن همانند الواح نبوده بلکه پیامبر اکرم(ص) زمان نزول متن قرآن را نیز درک کرده است، ادامه داد: نزول قرآن با کلمه اقرأ بوده که گویی متن جلوی پیامبر اکرم(ص) حاضر بوده است و در نهج‌البلاغه نیز آمده که حضرت علی(ع) هنگامی که در زمان نزول قرآن در کنار پیامبر(ص) بودند صدای جبرئیل را می‌شنیده است و پیامبر خطاب به ایشان می‌فرمودند تو می‌شنوی اما نمی‌بینی چون من نبی هستم.


رئیس جمهور در پایان این مراسم با اهداء لوح تقدیر از برگزیدگان بیست و چهارمین و بیست و پنجمین دوره تکریم از خادمان قرآن کریم تقدیر کرد.


انتهای پیام/4158/


انتهای پیام/

ارسال نظر