صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۳ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۹
گزارش آنا از نشست رؤسای پارلمانی ایران و روسیه؛

دستاورد‌های اولین اقدام دیپلماسی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران/ چرا مخالفان از تعمیق روابط ایران با همسایگان واهمه دارند؟

سفر هیئت پارلمانی ایران به روسیه با وجود حواشی بسیار دستاوردهای بسیاری در حوزه‌های مختلف داشته و می‌تواند در آینده هر دو کشور نقش‌آفرینی موثری داشته باشد.
کد خبر : 562958

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در نخستین سفر خارجی خود پس از تصدی بر قوه مقننه ١٩ بهمن ماه تهران را به مقصد مسکو ترک کرد، این سفر با توجه به ارتباطات اخیر ایران و روسیه و ترس برخی از تعمیق روابط میان دو کشور تخریب‌ها و حواشی بسیاری به همراه داشته است.


رساندن پیام مقام معظم رهبری به رئیس جمهور روسیه با وجود تخریب‌ها و حواشی مانع از انجام این سفر نشده و هیئت پارلمانی ما را رهسپار این کشور کرد، البته که در کنار رساندن این پیام مهم سفر به روسیه دستاوردهای بسیاری در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، نظامی و غیره نیز به همراه خواهد داشت و به عبارتی همراه بودن برخی از رؤسای کمیسیون‌های تخصصی در این سفر برای گسترش مراودات و رایزنی‌ها بوده است.


در این رابطه بابک نگاهداری، مشاور و رئیس حوزه ریاست مجلس شورای اسلامی با اشاره به نمایندگان همراهی کننده رئیس مجلس در این سفر می‌گوید: هدف سفر رئیس مجلس به روسیه افزایش تعاملات اقتصادی و تجاری میان دو کشور است؛ قطعاً حضور رؤسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس نیز در مسیر مذاکرات مسئولان این دو کشور انجام گرفته است.



رئیس مجلس بدون توجه به حواشی سفر به روسیه را به تاخیر نیانداخت


ملاقات نکردن پوتین و محمدباقر قالیباف به علت پروتکل‌های بهداشتی جهانی برای مقامات حواشی بسیاری برای رئیس مجلس به همراه داشت اما طبق فرمایش رهبری و جهت ارائه سریع پیام با فوریت انجام شد در این باره حسینعلی حاجی‌دلیگانی، عضو هیئت رئیسه مجلس در گفت‌وگو با آنا، گفت: به نظر می‌رسد در سفر رئیس مجلس با وجود اینکه با شخص پوتین دیداری صورت نخواهد گرفت از اخلاص در کار ناشی شده زیرا و بدون اینکه به جوانب تخریبی سفر توجه کند این پیام مهم را به نماینده پوتین رساند.


وی همچنین افزود: سفر شخص رئیس مجلس به روسیه نیز به جهت پیام بسیار مهم مقام معظم رهبری اهمیت زیادی دارد، شاید از جهتی امکان این بود که هیئت پارلمانی سفر را به تأخیر بیندازند تا نوع پروتکل‌هایی که امروزه در همه جای دنیا به دلیل کرونا وجود دارد در مورد دیدار با پوتین رعایت شود اما شرایط طبق گفته شخص رئیس مجلس به گونه‌ای بوده که اولویت برای مقام معظم رهبری سرعت بود.



پیام رهبری در چارچوب روابط راهبردی دو کشور است


محمدباقر قالیباف که انتقال‌دهنده پیام مهم رهبر معظم انقلاب به شخص پوتین است در خصوص آن می‌گوید: این پیام در چارچوب روابط راهبردی دو کشور است.


وی همچنین در بخشی از اظهارات خود در بدو ورود به روسیه روابط جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه را مبتنی بر یک رویکرد راهبردی و دراز مدت خوانده و می‌گوید: بر همین اساس پارلمان‌های دو کشور در تعمیق بخشی، جهت‌دهی و بسترسازی برای راهبردی کردن همکاری‌های بین دو کشور و مسائل منطقه‌‌ای و بین‌المللی مذاکره و همکاری خواهند کرد.


در سال‌های اخیر تحریم‌های ظالمانه‌ای که آمریکا علیه ایران و روسیه اعمال کرده بستر تعاملات بیش از پیش آن‌ها را فراهم کرده و پس از حضور این دو کشور در سوریه فضا برای تعاملات در ابعاد مختلف نظامی و امنیتی نیز محیا شده است.


دیدارهای بدون وقفه رئیس مجلس و تیم همراه با مسئولان و تجار و همچنین دیپلمات‌های روسی در این سفر اخیر نشان از تلاش دو کشور برای کمک به توسعه مراودات میان خود دارد در این رابطه محمدباقر قالیباف با بیان این که ایران و روسیه مشترکات فراوانی درباره مسائل منطقه‌ای و صلح در منطقه دارند که این موضوع لازمه اتخاذ تصمیمات جدید و ساختارهای جدید است، گفت: تهران و مسکو همچنین در موضوع امنیت و صلح منطقه‌ای و جهانی و مبارزه با تحریم‌های ظالمانه علیه دو کشور مسائل و موضوعات مشترک داشته و تغییر و جابه‌جایی در کاخ سفید در نگاه راهبردی ما به مناسبات تهران – مسکو اثری ندارد.



دستاوردهای سفر هیئت پارلمانی ایران به روسیه


پیگیری توافق ۲۰ ساله و ۵۰ ساله بین ایران و روسیه، تقویت نگاه به شرق، استفاده از روسیه برای بی‌اثر کردن و دور زدن تحریم‌ها و همچنین رایزنی‌های مؤثر برای جلوگیری از زیاده‌خواهی‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی همزمان با روی کار آمدن جو بایدن بخشی از دستاوردهای سفر هیئت پارلمانی ایران به روسیه است البته که دستاوردهای اقتصادی از حیث صادرات و واردات و همچنین در حوزه نظامی و امنیتی هم بسیار خواهد بود. باید منتظر ماند و دید که در هنگام ورود دستاوردهای این سفر به مرحله اجرا، تا چه اندازه مسئولان اجرایی کشور با آن هماهنگ خواهند شد.


انتهای پیام/۴١۵١/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر