وضعیت لایه ازون بهبود پیدا کرده است
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، دانشمندان از 46 آژانس تحقیقاتی در سراسر دنیا به تازگی اعلام کردند قسمتهای آسیبدیده لایه ازون در یک سال گذشته بهبود پیدا کرده است. بررسیهای علمی نشان داده است کم شدن ضخامت لایه ازون ارتباط مستقیمی با تغییرات آبوهوایی دارد یعنی هرچه قطر حفرههای موجود در این لایه بیشتر شود آبوهوای جهان نیز با سرعت بیشتری تغییر میکند.
کم شدن ضخامت لایه ازون باعث ورود حجم بیشتری از امواج فرابنفش خورشید به کره زمین شده و آسیبهای جدی به بدن انسانها و سایر جانداران وارد میکند. امواج فرابنفش عامل ایجاد بیماریهایی نظیر سرطان پوست و آب مروارید است.
دانشمندان برای چند دهه وضعیت لایه ازون در قطب جنوب را مورد بررسی قرار داده و نتایج نگران کنندهای بهدست آورند. این تحقیقات نشان داد لایه ازون در طول دهها سال بر اثر تراکم بالای گازهای گلخانهای در اتمسفر زمین آسیب فراوانی دیده و حالا باید برای جلوگیری از آسیبهای بیشتر اقدامی انجام داد. خوشبختانه کاهش انتشار گازهای گلخانهای در سال گذشته باعث ضخیمتر شده این لایه شده است ولی بدون شک سالها زمان میبرد تا ازون وضعیت اولیه خود را پیدا کند. دانشمندان پیشبینی میکنند اگر ضخامت لایه ازون به همین حالت بمانند شاهد کاهش 25 درصدی در روند گرمایش جهانی تا سال 2050 خواهیم بود.
کارشناسان معتقدند در سال 2020 به دلیل همهگیری کرونا و تردد کمتر مردم در خیابانها میزان تولید گازهای گلخانهای کاهش پیدا کرد. سرانجام روزی بیماری کرونا کنترل میشود و کسی دیگر مجبور به ماندن در خانه نیست. بنابراین از همین حالا باید برای آینده کره زمین و چگونگی حفظ منابع آن برای برنامهریزی کنیم.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/