صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۰ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

کرونا شیوه توسعه سخت‌افزارها را تغییر داد/ تکامل فناوری با روش منبع باز

استفاده از سخت‌افزارهای منبع باز در دوره کرونا به کنترل بیماری کمک کرده و نشان داده است در آینده نیز می‌توان از این فناوری‌ها استفاده کرد.
کد خبر : 562544

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، پس از شیوع بیماری کرونا شیوه فعالیت بسیاری از شهرک‌های صنعتی و کارخانه‌ها تغییر زیادی کرد و مهندسان تلاش کردند تا با بهره‌گیری از ظرفیت‌های فناوری ایمنی بیشتری را برای نیروی انسانی شاغل در مراکز صنعتی ایجاد کرده و همچنین از کاهش بازدهی کارخانه‌ها جلوگیری کنند اما با وجود همه این تلاش‌ها سودآوری بسیاری از صنایع نسبت به گذشته کمتر شد.




بیشتر بخوانید:


غول‌های دنیای فناوری بازیگران کوچک را له می‌کنند




درواقع همه تجهیزات و فناوری‌هایی که مهندسان پیش از دوران همه‌گیری کرونا استفاده می‌کردند، در این دوره کارایی لازم را ندارد. مدت‌هاست که کارشناسان به این نتیجه رسیده‌اند که نرم‌افزارهای منبع باز(open source) فرصت شکوفایی خلاقیت را به همه کاربران داده و شرکت‌ها را به جای سرمایه‌گذاری و استخدام تعداد محدودی از نیروی انسانی متخصص به سمت همکاری با جمعیت قابل توجهی از نخبگان همکاری سوق می‌دهد. اکنون محققان به این نتیجه رسیده‌اند که شیوه عمل در نرم‌افزارهای منبع باز را باید به سخت‌افزارها نیز بسط داد. یعنی در آینده انحصار تولید دستگاه در اختیار فرد یا شرکتی خاص نیست و هر مهندسی امکان ایجاد تغییرات مفید در سخت‌افزارها را دارد.



نقش برجسته شرکت‌های فناوری در مبارزه با کرونا


به محض شروع همه‌گیری بیماری کرونا شرکت‌های فنی مهندسی در بسیاری از کشورهای دنیا در کنار مسئولان بهداشتی و کادر درمان قرار گرفته و آمادگی خود برای مقابله با این بیماری را اعلام کردند. تعداد زیادی از این شرکت‌ها با تغییر طراحی‌های خود و تولید تجهیزات مورد نیاز مراکز درمانی تأثیر زیادی در افزایش روحیه پزشکان و پرستاران و همچنین روند مبارزه با کرونا داشتند. به عنوان مثال شرکتی که در گذشته دستگاه‌های الکترونیکی تولید می‌کرد در حال حاضر ماسک و دستکش آماده و به عموم مردم در جامعه عرضه می‌کند.


کمبود تجهیزات درمانی چالشی برای مبارزه با کرونا


متأسفانه از همان اولین روزهای همه‌گیری کرونا و هجوم گسترده بیماران به مراکز درمانی کمبود دستگاه‌های تنفسی و ونتیلاتور حس شد. اگرچه شرکت‌های متعددی در سراسر دنیا برای تولید ونتیلاتور اعلام آمادگی کردند ولی جمعیت بیماران به حدی بود که پرستاران گاه مجبور بودند برای نجات یک بیمار جوان دستگاه را از روی صورت فردی سالمند برداشته و به نوعی آن بیمار سالخورده را قربانی کند. اگر پیش از شیوع بیماری کرونا طراحی منبع باز برای این دستگاه صورت می‌گرفت، امروز تعداد بسیار بیشتری از آن در بیمارستان‌ها وجود داشته و هیچ بیماری دچار مشکل نمی‌شد.


راهی برای توسعه سخت‌افزارها


برخلاف نرم‌افزارها که برای به‌روزرسانی آن‌ها بیشتر وابسته به فرایندهای برنامه‌نویسی هستیم، توسعه سخت‌افزارها منوط به وجود امکانات و تجهیزات رایانه‌ای است. یعنی زمانی که می‌خواهیم سیستمی رایانه‌ای را ارتقا دهیم باید به قطعات مختلفی دسترسی داشته و آن‌ها را در دستگاه مورد نظر خود به‌کارگیری کنیم.


یکی از دستگاه‌هایی که می‌توان به واسطه آن مسیر توسعه سخت‌افزارها را هموار کرد چاپگر سه‌بعدی است. امروز استفاده‌های گسترده‌ای از این دستگاه می‌شود و مهندسان از آن برای طراحی ابزارهایی  مختلفی استفاده می‌شود. تا پیش از اختراع چاپگرهای سه‌بعدی مهندسان برای تولید تجهیزات مختلف ساعت‌ها زمان صرف می‌کردند اما حالا تولید هر چیزی در مدتی بسیار کوتاه انجام می‌شود. درواقع کارشناسان معتقدند این دستگاه نمونه کاملی از سخت‌افزارهای منبع باز است.


یکی از چالش‌های موجود در مسیر توسعه چاپگرهای سه‌بعدی عدم امکان تولید تجهیزات پزشکی با این دستگاه‌ها است زیرا تجهیزات پزشکی باید کاملاً استریل و ضدعفونی باشند ولی در فرایند تولید آن‌ها با چاپگر سه‌بعدی این نکته رعایت نمی‌شود. به ویژه در شرایط کنونی جهان که بیماری کرونا تعداد بسیار زیادی از مردم را درگیر خود کرده است رعایت نکات بهداشتی اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد.


اکنون استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های نوپای زیادی در سراسر دنیا مسیر سخت‌افزارهای منبع باز را در پیش گرفته‌اند و مهندسان این شرکت‌های کوچک قصد دارند ضمن همکاری با استارت‌آپ‌های خلاق تجهیزات جدید را طراحی و تولید کنند. کارشناسان معتقدند در آینده برای مالکیت معنوی دستگاه‌های الکترونیکی مشکلی وجود نخواهد داشت و تعامل لازم بین شرکت‌های فناور برقرار خواهد بود. دولت‌ها در سراسر دنیا می‌توانند ضمن حمایت از کسب‌وکارهای نوآور شرایط توسعه فناوری در کشور خود را فراهم کرده و فرصت شکوفایی استعدادها را به مهندسان خلاق بدهند.



برنامه‌ریزی دقیق برای آینده


بررسی‌ها حاکی از آن است که کرونا آخرین ویروس همه‌گیر در جهان نخواهد بود و احتمال دارد در آینده بیماری‌های دیگری در سراسر جهان شیوع پیدا کرده و بار دیگر میلیون‌ها نفر را درگیر خود سازد. بنابراین انتظار می‌رسد شرکت‌های فناوری در برنامه‌های بلند مدت خود اهمیت ویژه‌ای به تجهیزات منبع باز داده و دستگاه‌هایی را تولید کنند که اگر جهان دوباره با بیماری همه‌گیر درگیر شد شرایط کنونی را تجربه نکند.


شاید جهان به‌زودی به مرحله‌ نرسیدم که غول‌های فناوری تعامل لازم را با شرکت‌های کوچک برقرار کرده و تجربه و تجهیزات خود را به سادگی در اختیار آن‌ها قرار دهند اما مطمئناً در آینده سرعت و کیفیت حرکت به سوی اهداف افزایش خواهد یافت و زندگی راحت‌تر و ایمن‌تری برای مردم فراهم می‌شود.


انتهای پیام/4144/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر