صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۹ - ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
براتعلی در نشست استادان و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کرد؛

نتایج معجزه‌آسای (yes brain) در بهبود روابط خانواده‌ها/ چگونه فرزندان «بله مغز» تربیت کنیم؟

عضو هیئت علمی رشته علوم‌تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان‌(خوراسگان) تأکید کرد: قدرت همدلی، تاب‌آوری، تعادل احساس، هیجان، دانایی و بصیرت در افراد با ویژگی‌های yes brain نتایج معجزه‌آسایی در بهبود روابط خانواده‌ها ایجاد می‌کند.
کد خبر : 562437

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از اصفهان، هشتمین نشست استادان و کارکنان زن  به همت واحد خواهران نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان به مناسبت فجر فاطمی و سالروز میلاد حضرت زهرا(س) با محور سلسله نشست‌های «مادرانه» به‌صورت برخط برگزار شد.


این نشست به مناسبت روز مادر به موضوع تربیتی «مهارت ارتباط سالم و مؤثر مادر و فرزند با رویکرد مغز پذیرا و گسترش چهار مهارت تعادل احساسات و هیجان، همدلی، تاب آوری و بصیرت و دانایی افزایی» اختصاص یافت.


عضو هیئت علمی رشته علوم‌تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان‌(خوراسگان)، مباحث نشست را حاصل 10 سال تحقیق، تدریس و پژوهش در زمینه مغز و مدیریت مهارت‌های ارتباطی و انسانی دانست.


ارتباط انسان با خالق هستی برترین سطح ارتباط است


مریم براتعلی با بیان اینکه ارتباط انسان با خالق هستی برترین سطح ارتباط بوده که معنویت درمانی برخاسته از آن است، ادامه داد: سطح دوم، ارتباط انسان با انسان است و قصد داریم به مناسبت روز مادر به ارتباط مادر و فرزند بپردازیم که یک موضوع تربیتی بسیار کاربردی اما گسترده است.


عضو انجمن بین‌المللی ذهن، مغز و آموزش اضافه کرد: انسان‌ها به لحاظ فعالیت قسمت پیش‌پیشانی مغزشان دو دسته هستند، انسان‌های yes brain و انسان‌های no brain. انسان‌های دسته اول افرادی هستند که قسمت پیش پیشانی مغزشان بسیار فعال و چهار خصلت در این افراد رشد یافته که قدرت همدلی، تاب‌آوری، تعادل احساس و هیجان و دانایی و بصیرت در آنها توسعه‌یافته‌تر است.


وی عنوان کرد: پژوهش‌ها نشان داده که این ویژگی‌ها برای همه انسان‌‌ها لازم بوده، اما برای والدین ضروری‌تر است و توسعه این مهارت‌ها نتایج معجزه‌آسایی در بهبود روابط خانواده‌ها ایجاد می‌کند و از آنجا که مادران در بهبود رابطه در خانواده نقش کلیدی دارند، تقویت این مهارت‌ها در مادر موجب ایجاد احساس خوب، حال خوب، ارتباطات سالم در خانواده و سلامتی جسمی و روحی شده و ظرفیت‌های وجودی و استعدادهای مغزی فرزندان بهتر شکوفا می‌شود.


این استاد علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان‌(خوراسگان) درباره تقویت مهارت تعادل احساسات و هیجانات بیان کرد: در این زمینه کارگاه‌های متعددی برای والدین برگزار کردیم و یکی از سؤالاتی که والدین همواره در کارگاه‌ها سؤال می‌کنند آن است که «چگونه می‌توانیم فرزندان yes brain  تربیت کنیم؟»


براتعلی تبیین کرد: باید بدانیم به‌عنوان یک والد فرهیخته و دانشگاهی تا چه اندازه با این مهارت‌ها آشنایی داشته و در مواجهه با دشواری‌ها این مهارت‌ها را به‌کار گیریم؟


مشاور مرکز منِ برتر در بیان مهارت همدلی با خواندن متن کوتاهی از کتاب «پیامبر و دیوانه» اثر جبران خلیل جبران به نحوه تربیت فرزندان برای عصر خودشان اشاره کرد و گفت: فرزندان شما پسران و دختران مشتاق زندگی هستند. آنها از طریق شما آمدند؛ نه از شما و گرچه آنها با شما هستند، متعلق به شما نیستند.


والدین فرزندانشان را مانند خود نسازند


عضو انجمن بین‌المللی ذهن، مغز و آموزش تأکید کرد: شما می‌توانید عشق‌تان را به فرزندان خود بدهید؛ اما افکارتان را نه؛ چراکه آنان افکار خودشان را دارند. تن ایشان را در پناه خود سکنی بدهید؛ اما نه روحشان را، زیراکه روح آنان در خانه فرداست که شما را به آن راه نیست، حتی در خواب.


این استاد علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان‌(خوراسگان) متذکر شد: بکوشید تا مانند فرزندانتان باشید، اما نکوشید آنان را مانند خود سازید، چراکه زندگی در بند دیروز نمی‌ماند. شما کمانی هستید که فرزند تان مانند تیر زنده‌ای از چله آن بیرون می‌جهد. کمانگیر است که هدف را در مسیر نا‌متناهی می بیند و اوست که با قدرت خود شما را خم می‌کند تا تیر او را تیز پر و دوررس به پرواز درآورید.


این استاد علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان‌(خوراسگان) ادامه داد: بگذارید که خم شدن شما در دست کمانگیر از روی شادی باشد؛ چراکه او هم به تیری که می‌پرد، مهر می‌ورزد و هم به کمانی که در جا می‌ماند.


عضو انجمن بین‌المللی ذهن، مغز و آموزش خاطرنشان کرد: باید فرزندان خود را برای زمانه خود تربیت کنیم. فرزندان دهه 80 و 90  از نسل ما متفاوت هستند و باید آنها را درک کنیم و دنیا را از دریچه نگاه آنان ببینیم.


براتعلی این سؤال را مطرح کرد که آیا می‌دانید برای داشتن فرزندان شاد باید برای آنان چه بخواهید و از کجا شروع کنید؟


وی توضیح داد: در عین حال مادری کاری بسیار دشواری است و یک زن باید بسیار توانمند باشد تا بتواند همزمان همسر، مادر، فرزند پدر و مادر خود و یک فعال اجتماعی باشد تا از تمام ویژگی‌های زنانه خود استفاده کند.


این استاد علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان‌(خوراسگان) تأکید کرد: وقتی در جلسات مشاوره مشکلات فرزندان را بررسی می‌کنیم، متوجه می‌شویم که مشکل از والدین آنان است، درحالی‌که باید یاد بگیریم که از شادی‌های زندگی لذت ببریم و این را به فرزندان خود نیز بیاموزیم.


براتعلی گفت: کنترل‌گری و کمال‌گرایی والدین دانشگاهی به فرزندان آسیب زیادی می‌زند و اگر والدین از درون امن باشند و ایمانشان به خداوند کامل باشد، احساس خودناباوری، تلاطم، ناامیدی، اضطراب و افسردگی را به فرزندان انتقال نخواهند داد.


این محقق علوم تربیتی گفت: هر انسانی قابلیت دارد به اشرف مخلوقات تبدیل شود؛ چراکه خداوند مغزی به انسان داده که بی‌نظیر است و با وجود رشد علم در زمینه هوش مصنوعی مشابه آن ساخته نشده است. مهارت، بصیرت و دانایی فرزندان را به جایی می‌رساند که بتوانند تصمیم درست بگیرند.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر