صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۵ - ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
متکی:

90درصد از احزاب اصول‌گرا به شورای وحدت پیوستند/ شورای وحدت از آیت‌الله رئیسی حمایت می‌کند

سخنگوی شورای وحدت اصولگرایان گفت: هدف ما رسیدن به نامزد واحد است و اقناع سازی گروه‌ها است.همچنان که اگر آیت‌الله رئیسی ورود به انتخابات کند، تصور شخصی بنده این است که شورای وحدت از ایشان استقبال خواهد کرد.
کد خبر : 562324

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، منوچهر متکی صبح امروز ( یکشنبه) در نشست خبری شورای وحدت اصولگرایان ضمن تبریک ایام دهه فجر گفت: دستاوردهای انقلاب در ۴۱ سال گذشته، دستاوردهای افتخارکردنی در عرصه‌های مختلف اعم از عمران، فناوری و سایر زمینه‌ها است. در هر صورت کشور با توجه به در شرایطی که در آن قرار دارد و با مشکلاتی که دارد، باید به سمت پیشرفت حرکت کند.


وی ادامه داد: روحانیت جامعه ما در قالب‌های تعریف شده تشکیلاتی، جدای از نقش موثر خود در ابتدای انقلاب، در ۴۲ سال گذشته نقشی همراه با مردم و موثر داشته است. روحانیت از زمان پیروزی انقلاب همواره در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی فعال بوده است. برهمین اساس جامعه روحانیت مبارز تلاش کرد با ایجاد تحول در برنامه‌های ساختاری خود دست به ابتکار جدید بزند و احزاب و تشکل‌های سیاسی و فعال جامعه را برای همگرایی و نقش آفرینی جمعی عمل کند.


سخنگوی شورای وحدت اصولگرایان افزود: در دو سال اخیر استقبال احزاب و تشکل‌ها از این همگرایی با محوریت جامعه روحانیت مبارز منجر به تشکیل شورای وحدت شد. این شورا با مشارکت همه تشکل‌ها و اقشار در یک ساماندهی عمومی شکل گرفت و خود جامعه روحانیت این مشارکت را پذیرفت. همچنان در جلسه ای که بیش از ۴۰ حزب اصولگرایان در آن بود در مورد وحدت عمل صحبت کردیم و قرار شد بلوک‌های حزبی تشکیل بدهیم و از هر کدام یک نفر به عنوان نماینده در شورا حضور پیدا کند و ضلع اول این مثلث را تشکیل بدهد.


وی افزود: بلوک‌های حزبی متشکل از ۷ حزب هستند و خود جامعه روحانیت ۳ نفر را به عنوان نمایندگان خود در این مجموعه معرفی کرد، که این ضلع دوم می‌شود و ضلع سوم اقشار هستند، به این ترتیب که بانوان به عنوان نیمی از جامعه و اقشار جوانان و دانشجویان ضلع سوم را تشکیل می‌دهند. البته انتخاب نماینده‌ها به صورت دموکراتیک صورت گرفت. لذا تجمع‌های دانشجویی و گروه‌هایی که با این نگاه همخوانی داشتند، دعوت شدند و شورای وحدت به این ترتیب شکل گرفت و کار خود را آغاز کرد.


در ادامه نشست نیره قوی، جانشین سخنگوی شورای وحدت اصولگرایان با اشاره به نقش زنان در جامعه و لزوم تقویت جایگاه آنها در جامعه گفت: شورای وحدت رویکرد جدیدی نسبت به حضور زنان دارد، این شورا به نقش زنان در گام دوم انقلاب بسیار اهمیت می‌دهد.


همچنین متکی با تاکید بر نقش شورای وحدت جهت همگرایی در جریان اصولگرا اظهار کرد: شورای وحدت به فکر ساماندهی مجموعه‌های همفکر است، کمااینکه این شورا بعد از انتخابات نیز کار خود را ادامه می‌دهد. ۴۲ سال است که موضوعی به نام آمریکا داریم و در هر دو کشور پیرامون یکدیگر گفتگو می‌کنند. غیر از دولت مقام معظم رهبری و زمان امام رویکردهای مختلفی نسبت به آمریکا و اقتصاد مشاهده می‌شود، لذا لازم است که نظام رویکرد مشخص شده‌ای نسبت به مسائل داشته باشد البته اساتید در دانشگاهها می‌توانند نظرات مختلفی داشته باشند اما کارگزاران باید رویکرد واحدی نسبت به مسائل اتخاذ کنند.شورای وحدت هیئت اجرایی دارد. این هیئت در یک پروسه و روند انتخاباتی و دموکراتیک بر مبنای مشارکت جمعی شکل گرفته و ده نفر از اعضای آن مشخص شدند کما اینکه پنج نفر از نماینده از احزاب، دو نماینده از زنان و دو نفر از جامعه روحانیت مبارز در هیئت اجرایی حضور دارند.


وی در ادامه خاطرنشان کرد: شورای وحدت وظایف دراز مدت و کوتاه مدت دارد، برای ورود به ریاست جمهوری ساختاری را تعریف کردیم که براساس آن ۹ کارگروه ستادی و تولید محتوا در هیئت اجرایی داریم.در هیئت اجرایی ۱۵ کمیته تعریف کردیم که از اقشار مختلفی اعم از فرهنگیان، رزمندگان و غیره در آن حضور دارند. در این کمیته‌ها ۲۱ عضو از اقشار حضور دارند و رییس را از بین خود انتخاب کردند. این کمیته‌ها وظیفه تولید محتوا نسبت به قشر و وظایف ساختار را برعهده دارند. در ۲۲منطقه تهران کمیته‌های اقشار تشکیل شده‌اند، به عنوان مثال کمیته جوانان در منطقه ۱۶ هسته دارد و این هیئت ها تا ۳۰ نفر را می توانند در بر بگیرند. در حال حاضر بیش از نیمی از این کمیته‌ها تشکیل شدند. امروز بعدازظهر هم کمیته دانشجویی تشکیل می‌شود و تا پایان بهمن ۱۵ کمیته تکمیل می‌شوند که در اسفند با رعایت پروتکل‌های بهداشتی همایش‌های ۲۰۰ نفره برگزار می‌کنیم، مجموعه خروجی این همایش‌ها مانیفستی برای انتخابات ۱۴۰۰ می‌شود.


سخنگوی شورای وحدت در رابطه با تفاوت شورای ائتلاف و وحدت گفت: دو کلمه کلیدی وحدت و عدم تخریب حدفاصل شورای وحدت با سایر تشکل‌های همفکر است. اگرچه در آغاز راه و‌ پیش از تشکیل شورای وحدت هم این معنا را دنبال کردند اما به دنبال این هستیم که از طریق این ساختار سازی جدید در کنار هم قرار بدهیم. در میان گروه‌های اصولگرا مذاکرات مفصلی صورت گرفته و هنوز به نتیجه نرسیده البته ادامه دارد و امیدواریم نتیجه‌بخش باشد.


وی در مورد تعامل شورای وحدت با حوزه علمیه قم و به ویژه جامعه مدرسین قم گفت: در این شورا گفتگوهایی با جامعه مدرسین و دیگران صورت گرفته و اعلام آمادگی شده است، منتظر هستیم جامعه مدرسین تصمیم خود را در این مورد بگیرد.


متکی در واکنش به اینکه وجود شورای وحدت به معنای موازی کاری با سایر سایر تشکل‌های اصولگرا قلمداد می‌شود، تصریح کرد: شورای وحدت را طیف بندی نکردیم. در انتخابات ریاست جمهوری مجموعه‌ها دو عملکرد دارند، بررسی شرایط کشور، انتخاب گفتمان مطلوب و مناسب، اینها اموری هستند که همه مجموعه‌ها انجام می‌دهند. این کارها اگر در دو مجموعه با اشتراکات بالا صورت بگیرد هم افزا می‌شوند و موازی به معنی اینکه ظرفیتی از بین برود، نیست. البته اصل بر روی مشارکت همه گروه‌ها در شورای وحدت است و همین مبنا را در شورای وحدت پیگیری می‌کنیم. در مورد تعیین نامزدها، در هیئت اجرایی اولین جلسات در مورد معیارها جهت انتخاب نامزدها آغاز کردیم. بعد از پایان مباحث گفتمانی بحث مصادیق را آغاز می‌کنیم. هدف ما و‌شعار ما رسیدن به نامزد واحد برای بالا بردن امکان موفقیت در انتخابات ریاست‌جمهوری است.


وی در رابطه با اینکه شورای وحدت چه تلاشی برای همگرایی با جبهه پایداری کرده است؟ گفت: بزرگان شورای وحدت هم با شورای ائتلاف هم با جبهه پایداری هم با جامعه مدرسین گفتگو کردیم. برای شورای ائتلاف و جبهه پایداری کرسی‌ها خالی نگه داشته شده است و امکان پیوستن بهم برای یک کار جدی وجود دارد. هدف ما رسیدن به نامزد واحد است. ما نباید به دلیل اینکه مردم نسبت به وضع موجود نگران هستند امید خود را از دست دادند تا امید شوند. ما فکر می‌کنیم پیروز قطعی انتخابات هستیم. در ساختار جمهوری اسلامی مردم مسئولین را انتخاب می‌کنند.


متکی در مورد همکاری شورای وحدت با قالیباف و احمدی‌نژاد گفت: ما با همه کسانی که رویکرد شورای وحدت را پذیرا باشند و همگرایی شعار آنها باشد، آمادگی وحدت داریم. از افراد نام نمی‌برم چرا که ممکن است اسامی تغییر کند.


وی در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری آنا در رابطه با اینکه اخیراً بادامچیان سهم‌خواهی جبهه پایداری را به عنوان دلیل عدم پیوستن آنها به شورای وحدت عنوان کرده است، اظهار کرد: در شورای وحدت اصطلاحاتی از قبیل سهم خواهی را به کار نمی بریم، بنا بر همگرایی در یک چارچوب منطقی و دموکراتیک و دیدن همه ظرفیت‌ها قرار داده شده است.


متکی در واکنش به پرسش دیگر خبرنگار خبرگزاری آنا در مورد معرفی کاندیدای فراجناحی برای انتخابات ریاست جمهوری از طرف این شورا افزود: بعد از گفتمان و تعیین شعار به سراغ بررسی نامزدها می‌رویم. در مورد چرایی نپیوستن جبهه پایداری به شورای وحدت باید گفت وحدت یک روند است که طرفین باید به ضرورت برسند. لذا باید این همگرایی و همراهی را حس می‌کنیم و به همین دلیل مذاکراتی را در گذشته داشتیم البته هم‌اکنون این مذاکرات ادامه دارد.


وی در مورد حضور تعداد بالای نامزدهای اصولگرا در انتخابات ریاست‌جمهوری ادامه داد: تکثر نامزدها اختصاص به یک طیف ندارد. یک اصل کلی برای مجموعه‌های سیاسی وجود دارد. هدف ما رسیدن به نامزد واحد است و اقناع سازی گروه‌ها است.همچنان که اگر آیت‌الله رئیسی ورود به انتخابات کند، تصور شخصی بنده این است که شورای وحدت از ایشان استقبال خواهد کرد.


در ادامه این نشست قوی در رابطه با حضور زنان در سازوکار شورای وحدت گفت: در هیئت عالی شورای وحدت و در بخش‌های مختلف ساختار این شورا زنان حضور دارند. برای بانوان مجمعی متشکل از زنان تشکیل شده که از گروه‌های مختلف زنان در آن حضور دارند.


وی در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری آنا در رابطه با اینکه شورای وحدت از کاندیدای زن در انتخابات ریاست‌جمهوری استفاده خواهد کرد؟ گفت: نگاه شورای وحدت تفسیر شورای نگهبان از رجل سیاسی است، اگر شرایط فراهم باشد و لازمه این است که زنان به میدان بیایند،شورای وحدت ممکن است از این ظرفیت استفاده کند.


در پایان نشست متکی خانم‌ها موحدی دستجردی و عمرانی و آقایان ناظمی، حکیم جوادی، نوری، خلیلیان کیهانیان، الله کرم،خادمی قریشی، شهاب،ولیزاده، سجادی، ظریبافان و‌ رئوفی را به عنوان هیئت اجرایی شورای وحدت معرفی کرد و یادآور شد:۹۰درصد از احزاب اصولگرای موجود در کشور در شورای وحدت حضور دارند. در این شورا به دنبال مشارکت جمعی براساس انتخاب هستیم نه انتصاب و به دور از پنهان‌کاری کار می‌کنیم.


انتهای پیام/۴۱۵۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر