ولایتی
- ؟؟؟ و دهه فجر. إنشاءالله که همه ما شایستگی این را داشته باشیم که پیرو آن حضرت باشیم و قدردان ؟؟؟ باشیم. آقای دکتر طهرانچی مطالب بسیار مهمی را فرمودند، بنده هم کلماتی عرض میکنم. ؟؟؟ بنده هم برای خالی نماندن عریضه چند کلمهای عرض میکنم.
سؤال از انقلاب اسلامی است، تعریف اصلی انقلاب اسلامی، احیای اسلام است. اسلامی که فراموش شده بود توسط عوامل ضد اسلام، ؟؟؟ اسلام همیشه زنده است، دلیلاش هم این است که در طول 1400 سال هر وقتی در معرض خطر و فشار قرار گرفت، بالاخره احیا شد و هر روز و هر بار زندهتر از گذشته است.
اسلام است که این برکات را دارد. یعنی اگر اسلام زنده شود، همانند صدر اسلام میشود. مضافاً بر اینکه امروزه با توجه به پیشرفت علوم و ارتباطات خیلی سریعتر این پیامها به دنیا مخابره میشود.
یعنی در سابق باید یک فردی بلند میشد از یک جایی به جای دیگری با یک مرکبی به آن شهر میرفت، مرارتها تحمل میکرد تا اینکه تبلیغ کند، امروزه این سایتها و امواج الکترونیک اینطور نیست که منفی باشد، نه! میشود از آن استفاده مثبت کرد و اگر از آن مثبت استفاده کنیم حتماً بسیار کارآمد خواهد بود همانطور که هست. خیلی زود این پیامها و کارهایی که انجام میشود به دنیا مخابره میشود.
ایران به طور کلی همواره بیش از هر جای دنیا پرچمدار اسلام بوده و پرچمدار تمدن اسلامی بوده و هیچگاه کم نگذاشته از فداکاری در راه اسلام.
بالاخره اینجا کشور اهل بیت(ع) است و به برکت اهل بیت(ع) این پیشرفتها به شکل ارزشمندی خودش را نشان میدهد. 42 سال از انقلاب میگذرد، آن موقعی که تازه 0240 شده بود، این ضد انقلاب و عوامل پشت پردهشان، خارجیها میگفتند چه شد ؟؟؟ یک سال دیگر مانده اینها از بین میروند. بعضیها احتیاط میکردند. همواره طوری رفتار کنیم که اگر برگشت، اگر ؟؟؟ بعد گذشت، 6 ماه، یک سال، دو سال، 10 سال، 20 سال، 30 سال، معلوم شد که نه، رفتنی نیستیم. آن کسی که رفتنی است آنی است که اهل اینجا نبودند.
محمدرضا شاه رفت، عوامل و فامیلهایش رفتند و اینجا ماند برای مردمی که چند هزار سال در این کشور بودند و این کشور را حفظ کردند.
یکی از برکات این علم ؟؟؟ انقلاب بر اساس این است. هیچ دینی راجع به علم اینقدر تبلیغ نکرده: هل یستوی الذین یعلمون و الذین لا یلعمون؛ طلب العلم فریضة علی کل مسلم و مسلمة؛ 0351
اصلاً علم در 80 جای قرآن خودش یا مشتقاتش استفاده شده. کدام دینی، کدام آیین غیردینی، این مکاتب انسانی اینقدر راجع به علم سفارش کرده؟
پس بنابراین اگر در سایه جمهوری اسلامی ایران دانشگاههایمان توسعه پیدا کند و تعداد دانشجویانمان 10 تا 20 برابر شود و همه طالب این شوند که علم بیاموزند جای تعجب نیست. اسلام این است. اسلام یک بذری است پاشیده میشود، یکی از محصولاتش علم است.
دانشگاه آزاد اسلامی از ابتدا نام خوبی برایش گذاشته شده بود ولی شاید یک مقدار با تأخیر انجام شد. دانشگاه آزاد اسلامی! آزاد از قیدوبندهای مثلاً تحمیلی. که حالا این خودش یک آسیبشناسی میخواهد که منظور از آزاد چیست؟ و اسلامی! امیدواریم که ما بتوانیم جواب دهیم که اسلامی ماندهایم.
یعنی چی اسلامی؟ معنیاش این نیست که مثلاً فیزیک و شیمی و اینها را یک جور دیگر درس دهیم. نه، درست است. البته بر اساس فرمایشی که آیتالله جوادی آملی دارند، فیزیک و شیمی هم اسلامی دارد، یعنی با دید توحیدی به فیزیک نگاه کنند.
کل ذرات زمین و آسمان - با تو میگویند روزان و شبان - که ما سمیعیم و بصیریم و هوشیم - با شما نامحرمان ما خاموشیم! یعنی ذرات آسمان و زمین همه هوشیارند. هر کدام برای مقصدی هستند و راهی را دارند میروند.
پس بنابراین علم از این نظر که مقصدش چیست و دیدگاه جهانبینی علمی ما چه هست، متفاوت است. یک وقت میگوید که بله! جهان بر اساس اتفاق به وجود آمده، خب این یک حرف دیگری است ولی موقعی که همه چیز بر اساس یک نظم وحشتناک! واقعاً بهتر از این نمیشود تعریف کرد؛ «یک نظرم وحشتناک»، آدم از اینکه خودش بالاخره گاهی بالاخره غفلت میکند، فکر میکند دنیا همینطوری است، باری به هر جهت؛ ولی موقعی که میبینی همه چیز در ید فرمان الهی و همه دارند به یک سویی دارند میروند و حرکت میکنند و حرکت منظمی برای مقصدی غایتی است، آنوقت میفهمد آنی که سرگردان است، انسان بیهدف است.
بههرحال دانشگاه آزاد اسلامی تأسیس شد، در ابتدای امر عدهای زحمت کشیدند و این امکانات را فراهم کردند ولی در کیفیت، خیلی کار داریم.
این دانشگاه باید همانطور که الحمدلله شروع شده با تلاش آقای دکتر طهرانچی و همکارانشان، این دانشگاه باید هم علم داشته باشد هم فرهنگ. برای فرهنگ هم باید به اندازه علم ارزش قائل شویم.
بدون فرهنگ معنی ندارد. علم مطلق، آسیبرسان است. بالاخره علم یک قوّه مهار شده را آزاد میکند، میشود بمب اتمی و یک شهری را ویران میکند با چند صد هزار کشته. این علم است ولی علم بیفرهنگ! علم باید توسط فرهنگ مهار شود، توسط فرهنگ جهتیابی و جهتگیری داشته باشد.
لذا به اندازه اینکه همانطوری که در آموزش و پرورش عرض میکنیم؛ از قدیم گفتهاند که تعلیم و تربیت و تربیت مقدم بر تعلیم است، کمتر به تربیت پرداختهاند. آقای دکتر 0728 و دوستانشان بسیار تلاش کردند که این تربیت را یک کاری کنند، امیدواریم که اینطوری بشود.
مدرسه سمای ما باید نمونه باشد آقای دکتر! باید طوری باشد که واقعاً تربیت مقدم باشد. بچههایی که آنجا تربیت میشوند موقعی که آمدند به دانشگاه باید تربیت شده با تربیت اسلامی باشند.
و همچنین دانشجویان، خود ماها مگر احتیاج نداریم به تربیت؟ انسان هر آن باید متذکر باشد که آیا این راهی که میروم درست است یا نه؟
پس بنابراین عرض میکنم که دانشگاه آزاد اسلامی إنشاءالله کمکم این اسلامیاش معنای خودش را پیدا کند. ما متأثریم از اینکه یک موقعی با دانشگاهی مواجه بودیم که اینطوری نبود که ما تصور داشتیم و داریم و انتظار داریم، یعنی واقعاً «اسلامی» بامسمی باشد. یعنی چه؟
نام اسلام رویش است و نگاه میکنی میبینی مثلاً در ماه رمضان در محوطه دانشگاه توجه نمیکنند، روزه میخورند و چه میکنند. البته این کم پیدا میشود، نباید اینطوری باشد.
باید آثار اسلامیت از درون و برون دانشگاه بجوشد. اصلاً در حوزه علوم انسانی با حضور آقای دکتر پناه و دوستان دیگر، باید ما پیشتاز باشیم. باید ما در اتحاد با حوزه علمیه، علوم انسانی را پیبشرفت دهیم، علوم انسانی امروز در علوم انسانی اسلامی حرف دارد برای زدن. بالاخره این دنیای ما در حوزههای مختلف اگر از حوزه الهی خارج شده به بنبست رسیده!
حالا مثلاً مارکسیسم 0917 چه شد؟ ؟؟؟ این وحشیهایی که میبینید در کنگره آمریکا از در و دیوار بالا میروند بالا و مردم را میکُشند، مدعیاند که دنیا را دارند هدایت میکنند به سمت لیبرال دموکراسی؟ لیبرال دموکراسی این است واقعاً؟!
کدام یکی از این کشورهای به تعبیر اینها عقب افتاده اینطور عمل کردند که اینها عمل کردند؟
پس بنابراین اینکه مکاتب مختلف غیرالهی، مکاتب مختلف الهی، آنی که توقع داشتهاند نشده بلکه وضع را بدتر کرده، یک تجربه تلخی است که ما باید از آن استفاده کنیم و اسلام، مرکز این 1005 بود که ارزشهای بزرگ علمی و فرهنگی است.
ولی هر جا دانشگاه درست شده، یک موقعی دانشگاه مثلاً نظامیه بغداد بود، مستنصریه بصره بود، دانشگاه جندیشاپور، اینها همه دانشگاههایی بودند که فرهنگ در آنها رشد کرده بود.
در همین دانشگاه نظامیه بغداد، محرم که میشد، اساتید ؟؟؟ برای سعدی افتخار بود که در آنجا درس خوانده بود. ؟؟؟ سهرودی استادش بوده و افتخار میکند که آنجا بوده. میگوید شب و روز تکرار من در نظامیه ؟؟؟ شب و روز ؟؟؟ تکرار بود. افتخار میکند آنجا بوده.
سعدی یک کسی است که اگر بخواهیم بگوییم که در بین فرهیختگان، شعرا، متفکرین، یک نفر پیدا کنیم که جامع باشد بدون تردید سعدی است. همه چیز دارد. بوستان یک کتاب ایدهآلیست آرمانی است، گلستان یک کتاب رئالیستی است. در گلستان همه چیز را میبینید. یعنی هم تربیت را تعریف میکند، هم اینکه «تربیت نادان را چون گردکان بر گنبد است - اصل بد نیکو نگردد زانکه بنیادش بد است». هم تربیت را تعریف میکند میگوید تربیت مؤثر است هم میگوید کسی اگر بنیادش بد باشد خراب میشود. این است که گلستان یک کتاب رئالیستی و بوستان یک کتاب آرمانی است.
و واقعاً به لحاظ علمی، اجتماعی، فرهنگی، هر کسی میخواهد بداند که، حالا از آن بالاتر این کتاب مولاناست که مثنوی است که 1157 واقعاً ببینید، اینها بزرگان ما بودند ولی هر چه دارند از دین اسلام دارند. در دینهای دیگر از این خبرها نیست. آنها مقدمه بودند برای اسلام.
پس بنابراین اگر دانشگاه آزاد اسلامی است، باید دانشگاه آزاد اسلامی باشد و إنشاءالله با این اقدامات بسیار ارزشمندی که آقای دکتر طهرانچی و همکارانشان، گاهی بعضیها میگویند هیئت أمنا یک چیزی تصویب میکند، بنده اجرا نمیکنم! اینطور نیست. هر چه که ان تصویب کند ما اجرا میکنیم، منتهی متناسب با درآمدها. اینجا جای دولتی نیست که. بالاخره باید هزینهاش را خودش درمیآورد. دولت کدام کمک را به ما میکند؟ ندارد که بکند. دانشگاههای دولتی خودشان دچار مشکلات اقتصادی هستند، منتهی مسئله ولی این دانشگاه سر پای خودش ایستاده.
و اوائلی که آقایان شروع کردند مقروض بود، دخل و خرجاش موازنه نداشت ولی الحمدلله شده. بالاخره باید داشته باشند که این کارها را بکنند ولی کردهاند. همین اخیراً در اجلاس اخیر هیئت أمنا مصوبات خوبی در جهت افزایش حقوقها و مزایا داده شد که حتماً 1315 میکنند.
بعضیها میگویند که هیئت أمنا این کار را نمیکند. نخیر! اینطور نیست. امیدواریم که بتوانیم شرمنده اساتیدمان نباشیم. بالاخره میخواهیم که مردم ما، معلمان و اساتید ما حداقلی را داشته باشند که بتوانند زندگی آبرومندانه کنند و إنشاءالله باز هم در این زمینه اقداماتی خواهد شد و یقین بدانید که همه همت مدیریت و مسئولان هیئت أمنا و غیره اینطور است که دانشگاه، دانشگاه باشد و همین کارهای بسیار مهمی که در تولید علم شده، علمی که منجر به فناوری میشود، فناوری که برای 1402 کشور مهم است و دانشگاه ما در عرض این دو ساله خیلی در این زمینه پیشرفته است.
در حوزه فرهنگ هم همینطور. بنده در خدمت آقایان جلسات فرهنگی داریم. همه همتمان این است که این دانشگاه به لحاظ اخلاقی و فرهنگی و اعتقادی واقعاً آبرومند باشد. اصلاً این دانشگاه محصول انقلاب اسلامی است. نباید اینطور باشد که مورد شماتت قرار بگیرد که اینطوری نیست.
و ما مسئولیم عندالله که کاری که میکنیم، علم با اخلاق، علم با فرهنگ، علم با تربیت اگر همراه نباشد، میشود علم سرکش و وحشی. همین غربیها را ملاحظه کنید، بعد از سالها که از انقلاب کبیر فرانسه و انقلاب اکتبر روسیه میگذرد، چهجوری هستند اینها؟ واقعاً سرگشته ولی الحمدلله ایران با همه مشکلاتی که داشته، 200 سال ما تحت سلطه، تحت فشار اجانب بودیم، مهمترین کاری که انقلاب اسلامی کرد این بود که نجات داد، این نیروهای مهم ایران را آزاد کرد و الان میبینید که آمریکاییها بالاخره یکی توی سر خودشان میزنند، یکی توی سر اروپاییها میزنند که چه کار کنیم با این ایران؟
باید بدانید که ما إنشاءالله پیروز هستیم و اینکه مردم ما با این انقلاب هستند. اصلاً انقلاب مالِ مردم است و چون مردمی با فرهنگ، متدیّن و معتقد، پشتیبان این انقلاب هستند، حتماً این انقلاب إنشاءالله پیروز خواهد شد، یکی از ارکانش هم همین دانشگاههاست. بیشترین توقع از دانشگاه آزاد اسلامی است که کار را با قوّت بیشتری پیش ببرد و بنده عرض میکنم که به صورت محسوسی در این دو، سه ساله وضعیت بهتر شده. الحمدلله. امیدواریم که خداوند به شما و ما توفیق دهد آنچه که رضای اوست انجام دهیم. والسلام علیکم و رحمة الله.
انتهای پیام/