بازگشت آمریکا به برجام به ایران بستگی دارد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری خود در پاسخ به سؤالی درباره چارچوب زمانی جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا برای عمل به وعده انتخاباتیاش در خصوص بازگشت به توافق هستهای تلاش کرد که مسئولیت این کار را به گردن ایران بیندازد.
بنابر گزارش وبسایت رسمی کاخ سفید، جن ساکی در پاسخ به این سؤال که رئیسجمهور بایدن چه زمانی میخواهد به میز مذاکره بازگردد و به توافقی در خصوص برجام دست یابد، مدعی شد: این مسئله واقعاً به ایران بستگی دارد. اگر ایران به اجرای کامل تعهداتش ذیل برجام بازگردد، آمریکا هم همین کار را خواهد کرد.
وی ادامه داد: سپس آمریکا از این فرصت بهعنوان بستری برای ایجاد یک توافق طولانیتر و قویتر استفاده میکند که سایر حوزههای مورد نگرانی را نیز برطرف کند. اما این کار با مشارکت شرکایمان در 1+5 و همچنین مشورت با کنگره انجام خواهد شد.
جن ساکی با بیان اینکه تیم امنیت ملی آمریکا در حال برگزاری نشستهایی درباره خاورمیانه است باز هم ادعای خود را تکرار کرد که توپ در زمین ایران است تا از تعهداتش پیروی کند.
این موضعگیری جدید آمریکاییها در حالی است که جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده است، تهران در مدتزمان خروج واشنگتن از برجام به این توافق پایبند ماند و اکنون این آمریکا است که باید به تعهداتش بازگردد و حسن نیت خود را نشان دهد.
مقامات ایران تأکید میکنند که اگر آمریکا به تعهداتش بازگردد ایران نیز به اجرای کامل تعهدات هستهای خود بازمیگردد.
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان اخیراً تأکید کرد: برجام توافقی بود که دولت آمریکا، ایران و پنج کشور دیگر به آن پیوستند و بعد از مذاکرات طولانی همه موضوعات را در آن بررسی کردند و این توافق به تأیید شورای امنیت ملل متحد رسید. آنچه در توافق نیست موردتوافق قرارگرفته است که در توافق نباشد و امروز نمیتواند آن موضوعات به توافق اضافه شود. این توافق در چارچوب بیاعتمادی متقابل نوشتهشده است لذا ساز وکارهایی پیشبینی شد که اگر یکطرف توافق را اجرا نکرد طرف مقابل هم بتواند تعهدات خود در توافق را اجرا نکند. آمریکا تصمیم گرفت که نهتنها از توافق خارج شود بلکه کسانی که به این توافق متعهد بودند را تحریم کند و تحتفشار قرار دهد و ما شاهد بودیم که شرکتها و بانکهای ترکیهای را هم به همین دلیل تحریم کرد.
وزیر خارجه کشورمان گفت: این اقدام در واقع نمونه بارز قانونشکنی است، اقداماتی که ایران کرد بر اساس توافق برای جبران اقدامات طرف آمریکایی بود و به معنی تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هستهای نیست. ما ازنظر اعتقادی و ازنظر استراتژیک سلاح هستهای را قبول نداریم و آن را باعث امنیت نمیدانیم. معتقدیم هرچه سریعتر باید سلاحهای هستهای توسط همه دارندگان سلاح هستهای نابود شود.
ظریف گفت: این را تأکید میکنم که آمریکا از برجام خارجشده و تعهدات خود را نقض کرده است و اکنون هم وظیفه آمریکاست که به برجام بازگردد و تعهدات خود را اجرا کند. بهمحض اینکه آمریکا تعهداتش را اجرا بکند و ما نفع اجرای این تعهدات را ببینیم ما هم تعهدات خود را بهطور کامل اجرا میکنیم و این در بالاترین سطح جمهوری اسلامی توسط رهبری اعلام شده است. امیدهایی که اعضای دولت جدید آمریکا دارند و ادعا میکنند که ایران باید به توافق برگردد نه منطقی است و نه هیچگاه عملی خواهد شد. منطق این است که آنطرفی که خارجشده است برگردد و ما که در داخل توافق هستیم اقدامات لازم را در آن زمان انجام دهیم.
انتهای پیام/4106/
انتهای پیام/