صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۷ - ۱۷ بهمن ۱۳۹۹

نکاتی برای برطرف کردن موم و جرم گوش

گرفتگی گوش هنگامی اتفاق می‌افتد که موم یا جرم گوش در آن جمع یا سخت شود و تمیز کردن آن به صورت طبیعی دشوار باشد.
کد خبر : 561878

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، موم یا جرم گوش بخشی مفید و طبیعی از ابزار‌های دفاعی بدن است. این ماده مجرای گوش را تمیز، روان و محافظت می‌کند، به گونه‌ای که مانع از ورود گردو غبار به داخل گوش شده و رشد باکتری‌ها را کند می‌کند.


اگر انسداد گوش با موم به مشکلی تبدیل شود، بیمار یا پزشک می‌تواند اقدامات ساده‌ای را برای برداشتن موم به روش ایمن انجام دهد.


علائم انسداد گوش با موم


علائم و نشانه‌های انسداد گوش ممکن است شامل این موارد باشد: درد گوش، احساس پرشدگی گوش آسیب دیده، صدای زنگ یا وزوز در گوش، کاهش توانایی شنیدن در گوش آسیب دیده، سرگیجه و سرفه.


این علائم و نشانه‌ها می‌توانند نشانگر وضعیت دیگری نیز باشند. ممکن است شما فکر کنید که خودتان می‌توانید جرم گوش برطرف کنید؛ اما راهی وجود ندارد که بتوان بدون حضور فردی دیگر که غالبا باید پزشک باشد، گوش خود را معاینه کنید.


داشتن علائم و نشانه‌هایی مانند گوش درد یا کاهش شنوایی، لزوماً به معنای تجمع جرم گوش نیست. شما احتمالاً یک بیماری پزشکی دیگر دارید که گوش‌های شما را درگیر می‌کند که باید بررسی شود.


خودتان سعی نکنید که موم گوش را تمیز کنید


موم یا جرم گوش با اطمینان بیشتری توسط پزشک برداشته می‌شود. مجرای و لاله گوش لطیف است و به راحتی بر اثر جرم گوش آسیب می‌بیند.


سعی نکنید با هر وسیله‌ای که در مجرای گوش قرار داده شده است، جرم گوش را برطرف کنید؛ به ویژه اگر جراحی گوش کرده اید یا لاله گوشتان سوراخ شده و در ناحیه گوش احساس درد دارید.


گوش کودکان معمولاً به عنوان بخشی از هر معاینه پزشکی بررسی می‌شود. در صورت نیاز، پزشک می‌تواند موم اضافی گوش را شما خارج کند.



شیوه درمان


پزشک می‌تواند موم‌های اضافی را با استفاده از ابزاری کوچک و منحنی به نام لیسه یا با استفاده از مکش در حین معاینه گوش از بین ببرد. پزشک همچنین ممکن است موم را با استفاده از یک محلول سرکه ای یا یک سرنگ گلوله‌ای لاستیکی پر از آب گرم بشوید.


اگر تجمع موم گوش یک مشکل مکرر است، پزشک ممکن است دارو‌های پاک کننده موم گوش، مانند کاربامید پراکسید (کیت حذف موم گوش دبروکس، دستگاه حذف موم گوش میورین) را توصیه کند. از آنجا که این قطره‌ها می‌توانند پوست پرده گوش و مجرای ظریف گوش را تحریک کنند، فقط طبق دستور از آن‌ها استفاده کنید.


طب جایگزین


برخی از افراد از روش شمعدان گوش استفاده می‌کنند؛ این روش برای قرار دادن شمع مخروطی توخالی در گوش در تلاش برای از بین بردن موم گوش است. این تئوری می‌گوید که گرمای حاصل از شعله فضای خنک کننده‌ای ایجاد می‌کند که در آن جرم گوش به شمع بچسبد.


با این حال، شمعدان کردن گوش یک روش توصیه شده برای انسداد مومی گوش نیست. تحقیقات نشان داده است که شمع زدن گوش مفید نیست و می‌تواند به آسیب‌هایی مانند سوختگی، مسدود شدن مجرای گوش و حتی سوراخ شدن آن منجر شود. قبل از انجام هر روش درمانی جایگزین برای از بین بردن جرم گوش، با پزشک خود صحبت کنید.


درمان‌های خانگی


اگر لاله گوش شما یک کانال یا سوراخ ندارد، این مراقبت‌های بهداشتی ممکن است به حذف موم گوش اضافی مسدود کننده مجرای گوش کمک کند:


موم را نرم کنید


از قطره‌های چشمی برای قرار دادن چند قطره روغن کودک، روغن معدنی، گلیسیرین یا پراکسید هیدروژن در کانال گوش استفاده کنید.


از آب گرم استفاده کنید


یکی دو روز پس از نرم شدن موم، با استفاده از سرنگ لاستیکی توپی، آب گرم را به آرامی به داخل گوش بپاشید. سر خود را کج کرده و گوش خارجی خود را به سمت بالا و عقب بکشید تا مجرای گوش صاف باشد. هنگامی که پمپاژ آب را به پایان رساندید، سر خود را به یک طرف کج کنید تا آب خشک شود.


مجرای گوش را خشک کنید


بعد از اتمام کار، گوش خارجی را به آرامی با حوله یا خشک کن دستی خشک کنید. قبل از ریزش موم اضافی، ممکن است لازم باشد این روش نرم شدن و پمپاژ موم را چند بار تکرار کنید. با این حال، عوامل نرم کننده ممکن است لایه خارجی موم را شل کرده و باعث نشستن آن در عمق کانال گوش یا لاله گوش شود. اگر علائم شما بعد از چند بار درمان بهبود نیافت، به پزشک مراجعه کنید.


ورود عمیق به گوش ممنوع


هرگز سعی نکنید برای از بین بردن موم به اعماق گوش بروید و همچنین با استفاده از ابزار‌هایی که در دسترس دارید مانند گیره کاغذ، پنبه یا سنجاق مو، سعی در خلاص شدن از آن داشته باشید. فشار دادن بیش از حد موم به داخل گوش می‌تواند به مخاط کانال گوش یا لاله گوش آسیب جدی برساند.



دلایل بروز انسداد گوش با موم


جرم گوش توسط غدد موجود در پوست که در نیمه خارجی مجاری گوش قرار دارند ترشح می‌شود. موم و مو‌های ریز موجود در این مجاری از گرد و غبار و ذرات خارجی که می‌توانند به آناتومی عمیق مانند لاله گوش آسیب برسانند جلوگیری می‌کند.


در بیشتر افراد مقدار کمی از موم گوش به طور منظم به دهانه گوش منتقل می‌شود، جایی که پس از تولید موم جدیدی که جای آن را می‌گیرد، خارج می‌شود. اگر مقدار بیش از حد موم تولید شود یا نتوان موم گوش را به طور مؤثر از بین برد، ممکن است باعث جمع شدن آن درمجرای گوش شود.


انسداد موم گوش بیشتر در مواردی مشاهده می‌شود که افراد سعی می‌کنند گوش خود را با قرار دادن سواب پنبه یا اشیاء دیگر در گوش تمیز کنند. این کار اغلب موم را به جای خارج کردن، به گوش فرو می‌برد.


 


منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


انتهای پیام/


انتهای پیام/

برچسب ها: گوش
ارسال نظر