جمع خانوادگی با فناوری گرمتر از قبل میشود/ سرگرمیهای جدید علمی برای بزرگ و کوچک
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تصور کنید همه اعضای خانواده برای یک بازی خانوادگی در اتاق نشیمن جمع شدهاید. شما یک بازی گروهی را مدنظر دارید. تنها مشکل این است که ظاهراً بچهها و افراد کمسنتر نمیتوانند از بازیهای ویدئویی یا تلفن همراه خود دل بکَنند!
به نظر میرسد تلفنهای همراه به طور دائمی عامل حواسپرتی هستند، آمارها و مطالعات نشان میدهند که استفاده از رسانههای اجتماعی تعاملات چهرهبهچهره بین اعضای خانواده را کاهش میدهد و افسردگی را میافزاید. تعجبی ندارد که والدین و مسنترهای فامیل از فناوری چندان دل خوشی نداشته باشند. اما حقیقت این است که فناوری نباید در زندگی خانوادگی شما نقطهای منفی به حساب آید. درواقع این تجهیزات مدرن اگر بهدرستی استفاده شوند میتوانند بسیار مفید باشند و به زندگیتان استحکام ببخشند.
اجازه ندهید که فناوری به خانوادهتان آسیب برساند. در عوض بیاموزید که فناوری به جای اینکه اعضای خانواده را از یکدیگر دور کند، با توجه به این نکات میتواند خانواده را دور هم جمع کند!
اعضای خانواده در مسافتهای دور، کنار هم جمع میشوند!
چه به سفرهای کاری زیادی میروید که شما را از خانه دور میکند و چه فرزندتان در دانشگاه شهری دور مشغول تحصیل است، فناوری میتواند راهی عالی برای برقراری ارتباط باشد.
به عنوان مثال، برنامههای چت تصویری میتوانند شما را با کلیک یک دکمه تا حد امکان به صورت مجازی به بقیه اعضای خانواده نزدیک کنند، چیزی که تا همین چند دهه پیش رؤیایی تصور میشد. به عنوان مثال، برنامه اسکایپ برای کسانی که در خارج از کشور هستند و یا جایی که استفاده از تلفن و سوئیچ مداری در آن محدود است بسیار مناسب به نظر میرسد. یک نکته جالب در مورد این برنامه این است که تنها چیزی که برای برقراری ارتباط نیاز دارید اتصال Wi-Fi یا داده تلفن همراه است.
سرگرمی خانوادگی
آیا اهل بازی خانوادگی هفتگی هستید؟ حتما یک سنت هفتگیِ خانوادگی را آغاز کنید. به تجربه، گذران اوقات منظم در کنار خانواده به بهبود رشد شناختی و مهارتهای زبانی کودک کمک میکند. همچنین ثابت شده است که انجام بازی گروهی باعث افزایش هماهنگی چشم و دست و ایجاد مهارتهای مهم دیگر میشود و این مهارتها شامل ریاضیات، استدلال و حل مسئله است.
این بازیها نه تنها برای نزدیکی و تعمیق روابط خانوادگی خوب است، بلکه به لطف فناوری با چند جستوجوی آنلاین، میتوانید ایدههای زیادی را برای سرگرمی خانواده پیدا کنید. برای مثال پانتومیم یا ادابازی یک بازی فیزیکی است که امروزه از طریق فناوریهای جدید و پیشنهادهای اسامی خودکار در حوزههای مختلف از طریق اپلیکیشن موبایل جالبتر شده است.
همچنین نحوه تماشای فیلم و سریال بهسرعت در حال تغییر است. در حالی که تماشای سریالهای تلویزیونی و فیلمها هنوز مورد پسند خانوادهها است، اما تنوع نحوه تماشا افزایش یافته است. اکنون آپارات، فیلیمو، تلوبیون و ... وجود دارد و افراد به طرق مختلف میتوانند به برنامه دلخواه خود دسترسی داشته باشند.
خانوادهها حتی میتوانند فعالیتهای ورزشی در فضای باز مثل دوچرخهسواری را به لطف فناوری جذابتر کنند و از برنامههای سلامتی و مچبند استفاده کنند. این ابزارهای فناوری در جهت بهبود سلامت به کار میرود و شما را برای ادامه فعالیت در کنار عزیزانتان ترغیب میکند.
فناوری چگونه به ارتباطات کمک میکند؟
در حالی که نسل Y و نسل Z در سن خود نسبت به پدر و مادرشان، کمتر با دوستان ارتباط برقرار میکنند، این بدان معنا نیست که آنها ارتباط با عزیزان را دوست ندارند. نسل Z به افرادی اطلاق میشود که از وقتی چشم باز کردند جهان دیجیتالی را دیدند و نسل Y، نسل پیش از ان است(یعنی اگرچه در بدو تولد جهان کاملاً دیجیتالی نشده بود اما آنها اکنون بر فناوری مسلط هستند). درواقع، نسل X و Y خواهان تماس مداوم با دوستان و خانواده هستند.
فناوری باعث میشود که اعضای خانواده همیشه در ارتباط باشند. به عنوان مثال، یک پیامک ساده میتواند به شما اطلاع دهد که فرزندتان در سلامت کامل است و در منزل دوستش به سر میبرد.
همچنین مطالعات نشان داده است که پیامدهی در شبکههای اجتماعی میتواند کار نوجوانتان را در بیان احساسات خود به شما راحتتر کند تا درباره چیزهایی که ممکن است نگرانکننده، ناراحتکننده یا شرمآور باشند، راحتتر حرف خود را با شما در میان بگذارند.
به اشتراکگذاری و ثبت خاطرات
اکثر والدین معتقدند چیزی مانند مرور آلبوم عکس واقعی به زنده شدن خاطرات کمک نمیکند. با این حال، رسانههای اجتماعی به عنوان آلبوم عکس جدید به حساب میآیند. برای مثال، در شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام، میتوانید عکسهای خانوادگی را بارگذاری و به اشتراک بگذارید. هر عکس حافظه خاص خود را دارد و با دیدن به یک سفر زمان کوتاه میروید.
این روشی عالی برای ثبت وقایع مهم زندگی مانند ازدواج، بچهدار شدن، تغییر منزل و... است. میتوانید این لحظات را با عموم به اشتراک بگذارید یا صفحه خود را خصوصی کنید و تنها به خانواده خود از هر جای جهان اجازه دسترسی به تماشای آن را دهید.
فناوری چگونه در انجام تکالیف به کودکان کمک میکند؟
کووید-19 نقش مهم اینترنت را برای جلوگیری از توقف حرکت آموزشی جامعه نشان داد. تصور کنید اگر همهگیری اخیر یک یا دو دهه پیش رخ میداد تا چه اندازه به رشد و پیشرفت آموزشی کشور لطمه وارد میشد. اینترنت قطعاً میتواند به بچهها در مدرسه کمک کند. به جز کتب درسی، اطلاعات زیادی در مورد تاریخ، علوم، ریاضیات و زبان انگلیسی، همه به صورت آنلاین، در دسترس شما است.
تا پیش از ایام کووید-19 یکی از بزرگترین نکات والدین پرهیز از فناوری بود. اما اکنون در عوض آن را در آغوش گرفتهاند! اگر دختر یا پسر شما برای کمک به انجام تکلیف به شما مراجعه میکند از اینترنت استفاده کنید و تحقیق کردن در اینترنت را به او بیاموزید.
اینترنت میتواند برای کودکانی که به آموزش بصری علاقهمندند مفید باشد. بسیاری از فیلمهای آپارات آموزشی هستند و به کودکان یاد میدهند که چگونه هر کاری، از نحوه آزمایشهای پیچیده شیمی تا حل مسائل سخت ریاضی را انجام دهند. همچنین میتوان با استفاده از ابزارهای بصری به صورت آنلاین ، یادگیری در مورد رشتههایی دیگر مانند تاریخ و زیستشناسی را آسانتر کرد.
دریافت کمک آسانتر است
یکی دیگر از نکات مثبت فناوری، بهبود ایمنی افراد است. چند نمونه از این کاربردها عبارتند از:
1. سیستم هشداردهنده منزل، خانواده را ایمن نگه میدارد.
2 با استفاده از GPS آدرسها راحتتر پیدا میشود.
3. از طریق تلفن هوشمند همیشه میتوان با اورژانس تماس گرفت.
4. نکات تربیتی کودکان را میتوان به صورت آنلاین آموخت.
5. بهراحتی میتوان در مورد مشکلات ابتدایی مربوط به سلامت انسان جستوجو کرد.
6. برنامههای بانکی و پرداختهای از راه دور، خطرات سرقت هنگام برداشت پول از بانکها را کاهش میدهد
7. کودکان هر زمان که بخواهند میتوانند با والدین تماس بگیرند.
سخن نهایی
به طور خلاصه، فناوری ضرورتاً شما را از عزیزانتان دور نمیکند به شرطی که بدانید چطور از آن استفاده کنید. اعضای خانواده در حال مسافرت میتوانند با گپهای ویدیویی با یکدیگر در ارتباط باشند و شبکههای اجتماعی میتواند راهی عالی برای ذخیره و به اشتراک گذاشتن خاطرات خاص باشد. همچنین میتوانید از فناوری برای برنامهریزیهای درسی، سرگرمی و... استفاده کرد.
انتهای پیام/4160/پ
انتهای پیام/