صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۸ - ۱۵ بهمن ۱۳۹۹
رئیس انستیتو پاستور ایران:

واکسن کوبایی تا ۲ هفته دیگر وارد کارآزمایی بالینی می‌شود

رئیس انستیتو پاستور ایران آخرین وضعیت واکسن کرونای مشترک ایران و کوبا را تشریح کرد.
کد خبر : 561472

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا،  علیرضا بیگلری ظهر امروز در نشست خبری که با حضور تعدادی از خبرنگاران برگزار شد اظهار کرد: انستیتو پاستور ایران در حال تولید چند واکسن کروناست و کوبا سابقه طولانی در تولید واکسن داشته است، لذا همکاری در زمینه تولید واکسن کرونا با این کشور مورد توجه ما قرار گرفت، آزمایش این واکسن با نظارت انستیتو پاستور ایران انجام شد و ایمنی‌زایی این واکسن مورد توجه قرار گرفت و سپس قرارداد انتقال فناوری با کوبا به امضا رسید، سعی کردیم قرارداد تولید واکسنی را ببندیم که فاز‌های قبلی خود را با نظارت خودمان طی کرده باشد، در شانزدهم فوریه این واکسن وارد فاز سوم خواهد شد و فاز سوم تقریباً فاز نهایی واکسن کروناست و وقتی واکسن در این مرحله پذیرفته می‌شود در آن زمان وارد واکسیناسیون عمومی می‌شود.
وی با بیان اینکه واکسن طی دو هفته آتی وارد فاز کلینیکال ترایال می‌شود افزود: امیدواریم شاهد نتایج مثبت و اثربخش باشیم.
رئیس انستیتو پاستور ایران در پاسخ به سؤالی درباره آخرین وضعیت تولید واکسن ایرانی اظهار داشت: واکسن شرکت برکت واکسنی Inactive است و از قدیمی‌ترین روش‌های تولید واکسن است، کارآزمایی بالینی این واکسن آغاز شده است و اطلاعات داوطلبان به‌شدت رصد می‌شود، در کشور ما برای وارد شدن واکسن به فاز انسانی باید از سازمان غذا و دارو مجوز بگیرد. برای گذارندن فاز یک وسواس و دقت زیادی صورت می‌گیرد، در فاز یک توجه می‌شود که ایمن باشد و عوارض ایجاد نکند.
وی گفت: واکسن شرکت برکت خوشبختانه تاکنون هیچ عارضه خاص و نگران‌کننده‌ای نداشته است و کارایی آن در فاز‌های بعدی مشخص می‌شود، واکسن شرکت رازی تأییدیه گرفته است و وارد کارآزایی بالینی خواهد شد. واکسن پاستور با انتقال دانش فنی از کوبا درحال پیگیری است که فاز اول و دوم خود را گذرانده است و این اولین واکسنی است که توسط ایران به فاز می‌رسد.
رئیس انستیتو پاستور در پاسخ به پرسشی درباره همکاری ایران روسیه برای ساخت واکسن گفت: با توجه به اینکه آدونو ویروس به دلیل نوع تکنولوژی می‌تواند کارا باشد شرکت‌های مختلفی از این روش استفاده کردند، تخصص من آدنو ویروس است و دو دهه قبل کار با آدونو ویروس را آغاز کردم، در کشور انگلیس و آمریکا در تحصیل اولین گروه‌هایی بودیم که روی سیستم آدونو ویروس کار کردیم و این روش سخت و دشوار است، اما یکی از پلتفرم‌های موفق خواهد بود. روس‌ها از وکتور استفاده کردند که اقدام هوشمندانه‌ای بود.


بیگلری تاکید کرد: اولین باری که دانش اسپوتنیک را دیدم برای من روش شد کسی که این واکسن را طراحی کرده اقدام جالبی کرده و افرادی که این واکسن را تولید کردند، افراد ماهری بودند و با تکنولوژی آشنایی داشتند. در مجله «لنست» نیز شاهد موفقیت ۹۲ درصدی این واکسن بودیم.
 
وی گفت: یکی از پرونده‌های پیش رو واکسن شرکت میلاد نور است که پرونده آن در سازمان غذا و دارو در حال بررسی است و ایران راهی را پیش گرفته که واکسن‌هایی را بسازد که در بازار خارجی قابل رقابت باشد و سازمان غذا و دارو با دقت این واکسن‌ها را بررسی می‌کند.


بیگلری در پاسخ  به سؤال خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری آنا در مورد تولید انبوه واکسن کرونا در کشور گفت: ما نشان دادیم که توانایی تولید انبوه واکسن را داریم و بیماری فلج اطفال را با واکسن مؤسسه رازی کنترل کردیم، ما جمعیتی ۸۵ میلیونی هستیم و سال‌هاست که کودکان ما با واکسن‌های ایرانی واکسینه می‌شوند و سابقه و دانش فنی بومی تولید واکسن را داریم، در تجهیزات تحریم بودیم، اما در «تشخیص» دانش فنی بود که به کمک ما رسید و هر ۴ پلتفرم اصلی تولید واکسن دنیا در ایران وجود دارد.


رئیس انستیتو پاستور ایران خاطرنشان کرد: اخبار خوبی در زمینه واکسن طی هفته‌های آتی به عنوان عیدی تقدیم ملت ایران خواهد شد، اقدامی استثنایی در زمینه تولید واکسن انجام شده که در دنیا بی‌نظیر است و در زمان مشخص اعلام خواهد شد.


انتهای پیام/4148/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: انستیتو پاستور
ارسال نظر