صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۱ - ۱۵ بهمن ۱۳۹۹

توضیح رئیس سازمان غذا و دارو در خصوص تأخیر در واردات واکسن کرونا به کشور

رئیس سازمان غذا و دارو درباره علت تأخیر واردات واکسن کرونا به ایران نسبت به کشورهای همسایه توضیح داد.
کد خبر : 561400

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمدرضا شانه ساز صبح امروز در نشست خبری با خبرنگاران درباره واردات واکسن کرونا اظهار کرد: نگاه اصلی ما به تامین واکسن از تولیدکنندگان داخلی است، زیرا مقدار زیادی واکسن باید برای هموطنان تامین کنیم و تا آن زمان که از تولید داخل مطمئن شویم و تولیدکنندگان در حجم انبوه نیاز کشور را برطرف کنند ما روی واردات فکر کردیم و یکی از ساز و کار‌ها کواکس است و ما به عنوان یکی از کشور‌های عضو علی رغم سختی‌ها پول را پرداخت کرده‌ایم و از طرفی خرید از منابع مطمئن و معتبر را در دستور کار قرار داده‌ایم.
وی افزود: اولین محموله‌ای که برای واردات انتخاب شده واکسن روسی است که واکسی مطمئن و در عین حال از بعد ایمنی، اثربخشی و ایمنی زایی از واکسن‌های خوش سابقه در دنیا در مدت کوتاه شیوع کرونا بوده است و ما برای واردات در حد چند میلیون دوز صحبت کرده‌ایم البته تنها روی واکسن روسی حساب نکرده‌ایم و یک سبد از واکسن‌های مختلف چینی، هندی، روسی و کوبا است که بخشی از واکسن‌ها از مسیر انتقال دانش فنی و بخشی از واردات مستقیم وارد کشور خواهند شد.
رئیس سازمان غذا و دارو بیان کرد: بعضا شنیده‌ام و در فضای مجازی مطرح شده است چرا تا به حال واکسن کرونا دریافت نکرده‌ایم؛ باید توجه داشت تا وقتی فاز ۳ بالینی واکسن کرونا به عنوان آخرین مرحله طی نشود اجازه واردات واکسن را نمی‌دهیم و اگر شنیده شده کشور‌های همسایه و حوزه خلیج فارس زودتر واکسن را دریافت کرده‌اند علت مشارکت آن‌ها در فاز ۳ مطالعات بالینی بود و نظر سیاستمداران، عموم مردم و نمایندگان مجلس این نبود که در فاز سه مطالعات بالینی مشارکت داشته باشیم و به همین دلیل کمی دیرتر نسبت به کشور‌های همسایه واکسن را دریافت می‌کنیم.


معاون وزیر بهداشت بیان کرد: تقاضای ما با آنچه شرکت‌ها می‌توانند تامین کنند متفاوت است، زیرا نیاز گسترده جهانی وجود دارد و توان و زیر ساخت محدودی در دنیا ایجاد شده است و طبق برنامه ریزی زمانبندی شده با میزان نیاز هم خوانی ندارد و ما در مرحله چانه زنی هستیم و در مرحله نخست ۵۰۰ هزار دوز واکسن روسی وارد خواهد شد البته ما تقاضای چند میلیون دوز واکسن کرونا را داریم و کمپانی‌ها پیشنهاد ما را رد نمی‌کنند و مهم برنامه زمان بندی تحویل بوده و اصرار ما این است زودتر واکسن‌ها تحویل داده شود و شرکت‌ها زمان بیشتری از ما طلب می‌کنند.


وی ادامه داد: هر چه واکسن دیرتر تحویل داده شود قیمت کمتر می‌شود و اینکه می‌بینید مسئولان از جواب دادن صریح و آشکار طفره می‌روند و پاسخ آشکار نمی‌دهند، به این دلیل است که ما در مرحله چانه زنی هستیم و اگر تولید داخل برسد قیمت وارداتی کاهش پیدا می‌کند و اگر نیاز داخلی کافی نباشد واکسن را وارد می‌کنیم و آیتم‌های مختلفی مانند تعداد، زمان تحویل، تنوع منابع تامین کننده و شرایط حمل و نقل و لجستیک روی قیمت واکسن تاثیر می‌گذارد.
 
شانه‌ساز در پاسخ به سوالی درباره وضعیت انبار‌های موارد اولیه دارویی و نگرانی از کمبود آن‌ها، گفت: ذخایر مواد اولیه ما مطمئن است، اما از آنجایی که باید مستمر و به طور مرتب این ذخایر جایگزین شود، نباید وقفه‌ای در تامین و تدارک رخ دهد. مهم‌ترین بحث ما بحث ارز است. امسال بخش مهمی از ارز ۲.۵ میلیاردی که قرار بود به حوزه دارو و تجهیزات اختصاص داده شود، برای کرونا مصرف شد. دارو‌های مختلفی در زمان کرونا آمد و متاسفانه برخی دارو‌هایی که به صورت روتین مصرف می‌شود، به دلایل غیر علمی در خط تجویز همکاران پزشک قرار گرفت که بعضی از آن‌ها بسیار گران‌قیمت و ارزبر بودند، اما ما وظیفه داشتیم که آن‌ها را تامین کنیم.


وی ادامه داد: برآوردمان این است که چیزی حدود ۷۰۰ میلیون دلار از ۲.۵ میلیارد دلاری که برای دارو و تجهیزات در شرایط معمول تخصیص داده و تامین می‌شد در حوزه کرونا مصرف شده است و علی رغم اصرار وزارت بهداشت هیچ عدد و مبلغی تاکنون در این حوزه تامین نشده است که این موضوع برای ما دارد مشکل ساز می‌شود و اگر فکر عاجلی نکنیم، بحث تامین دارو‌ها و تجهیزات ضروری را به شدت تهدید می‌کند. این بخش می‌تواند بخش نگران کننده‌ای باشد. از طرف دیگر بلاتکلیفی قیمت ارز و اینکه آیا ارز ۴۲۰۰ تومانی خواهد ماند یا تغییر خواهد کرد، یکی از چالش‌های ماست البته به هر حال در شرایط تحریم، توانستیم در زمینه تولید قدم‌های بسیار خوبی را برداریم.
 
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: ما سبدی از واکسن‌ها را برای دنبال می‌کنیم و آنچه که در سبد ما تعریف شده است خرید واکسن از روسیه، چین، هند و کوبا است و واکسن کوبا از طریق انتقال تکنولوژی است و این واکسن در پاستور ایران تولید می‌شود و تولید آن به سرعت پیش می‌رود و یکی از اولین تولیدات ما واکسن با انتقال تکنولوژی از کوبا خواهد بود.


وی ادامه داد: چند کمپانی برای ورود واکسن ایرانی انتخاب شدند روشی که در دنیا برای واکسن کرونا استفاده می‌شود محدود است و واکسن‌ها با چهار تا پنج روش تولید می‌شوند و فرآیند تولید واکسن‌ها تقریباً یکسان است و اگر اعلام می‌کنیم می‌خواهیم واکسن را از هند وارد کنیم واکسن تولیدی همان روشی است که واکسن آسترازنکا سوئد با همکاری آکسفورد تولید می‌شود و اکنون فعلاً منابع وارداتی ما از این چهار کشور است و و اگر منابع مطمئن دیگری پیدا کنیم از آن منابع هم واکسن وارد خواهیم کرد.


شانه ساز درباره ارز ۴۲۰۰ تومانی دارو و تجهیزات پزشکی و اینکه آیا در این باره در مجلس بحث شده است، گفت: ما هفته‌ای چند جلسه به طور مرتب در مجلس و دولت داشته ایم و مواضعمان را درباره تغییر نرخ ارز و الزاماتی که لازم است در صورت تغییر نرخ ارز اتفاق بیفتد با اعداد و ارقام و به صورت مفصل بیان کرده ایم و عوارض تغییر ارز ۴۲۰۰ تومانی و مشکلاتی را که ایجاد می‌کند گفته ایم و در مجلس هم بحث شده است البته کلیات لایحه بودجه تصویب نشد و یکی از چالش‌های جدی نرخ ارز دارو و تجهیزات پزشکی بود.


انتهای پیام/4148


انتهای پیام/

ارسال نظر