صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۱ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۹
دانشگاه همراه با انقلاب/51 کرمانیان در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

«قدرت اجتماعی» مردم چگونه بر «قدرت سياسی» پهلوی غالب شد؟/ انقلاب فرهنگی و اقتصادی 2 گام بزرگ تمدن نوین اسلامی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران عنوان کرد: انقلاب وقتی پیروز می‌شود که هسته بسیج قدرت اجتماعی پیدا کند به‌طوری‌که قدرت سیاسی قادر به مهار آن نباشد.
کد خبر : 561148

حسین کرمانیان به مناسبت چهل و دومین سالگرو پیروزی انقلاب اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در ساری، تغییرات اساسی در فرهنگ و نوع نگرش مردم را بزرگ‌ترین تحول تاریخی دانست و اظهار کرد: تغییرات بنیادی بسیاری در ساختارهای اجتماعی ایران در نتیجه انقلاب اسلامی اتفاق افتاده که حتی آثار آن در جهان نیز قابل درک است.


وی اضافه کرد: انقلاب اسلامی ازجمله تحولات مهم منطقه‌ای است که در دهه‌های گذشته در ایران رخ داده و به‌دنبال خود تغییراتی در ساختار فرهنگی، اقتصادی، سیاسی ایران به وجود آورد که این عوامل را از ساختار زیربنایی دیگری می‌توان بررسی کرد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران عنوان کرد: با وقوع انقلاب اسلامی تغییرات اساسی در فرهنگ و نوع نگرش مردم رخ داد که پیش از آن سال‌ها تحت حکومت پهلوی و ظلم و ستم آن می‌زیستند و این موجب شده بود که مردم ایران نتوانند ساختار فکری خود را متحول کنند.


انقلاب اسلامی ایدئولوژی و کاربردهای خاص خود را داشت


کرمانیان متذکر شد: انقلاب اسلامی ایدئولوژی و کاربردهای خاص خود را داشت و موجب شد که منتظرانی از دل انقلاب برآیند که بتوانند عقاید و گفتار خود را به‌صورت نوشتار به مردم ارائه دهند.


وی توضیح داد: حکومت پهلوی سعی داشت فرهنگ جوامع غرب را وارد ایران کند تا از طریق آن سنت دیرینه مردم ایران و تمدن‌ها را بزداید که با اعتراضات و شورش‌های مردم مواجه شد و نشان داد که فرهنگ مردم غنی‌تر از آن است که بتوان آن را از بین برد.


دبیر هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران گفت: قيام مردم ايران به رهبری امام خمينی‌(ره) در شرايطی واقع شد که فرهنگ مدرنيته بر جهان سيطره يافته بود؛ اما امام خمينی(ره) انقلاب را براساس ادبيات قرآن و مذهب و فرهنگ عاشورا به پيروزی رساند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران با بیان اینکه بازتاب اجتماعی انقلاب عاشورا همچنان پویاست، تبیین کرد: چنانچه انقلاب اسلامی سهمی از عاشورا و عاشوراییان را در خود جا داده، پیروزی انقلاب از عاشورا و نهضت امام حسین(ع) الگوبرداری و تأثیرپذیری دارد.


کرمانیان متذکر شد: امام خمینی(ره)  با استفاده از ظرفیت عاشورا و با توجه به قدرت جذب، الهام، سازماندهی و شورآفرینی کربلا و عزاداری‌های ایام محرم، روح شهادت‌خواهی را در مردم بیدار کرد و راهپیمایی‌های تاسوعا و عاشورا بود که در آخرین سال حکومت رژیم پهلوی ضربه نهایی را بر آن رژیم زد.


وی تشریح کرد: انقلاب اسلامی و جنبش‌های سياسی و اسلامی دارای اهداف مشترکی از جمله ايده واحد، آرمان و دشمن مشترک و وحدت‌گرایی بودند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران یادآور شد: در ایده واحد انقلاب اسلامی يک انقلاب شيعی بود و بر پايه وحدانيت خدا و رسالت پيامبر بنا شده بود.


وحدت قشرها و مذاهب اسلامی انقلاب اسلامی را به پیروزی رساند


کرمانیان گفت: دشمن مشترک نیز همان استکبار جهانی به سرکردگی آمريکا و رژیم صهیونیستی هستند و مردم در روزهای انقلاب دارای آرمان مشترک که همان برچيده شدن ظلم و فساد، اجرای قوانين اسلام و استقرار حکومت اسلامی است، بودند.


وی افزود: در دوران انقلاب وحدت همه قشرها و مذاهب اسلامی و مردم‌مداری عاملی در گسترش انقلاب و پذيرش آن از سوی ملت‌های مسلمان بود.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران تأکید کرد: قيام ملت ايران با وحدت اتفاق افتاد و گام نخست در اين مسير برداشته و انقلاب اسلامی به پيروزی رسيد و حفظ و تثبيت شد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری در پاسخ به این پرسش آنا که چگونه «قدرت اجتماعی» ناشی از بسيج مردمی در جامعه ايران بر «قدرت سياسی» حكومت پهلوی پيروز شد؟ عنوان کرد:  انقلاب وقتی پیروز می‌شود که هسته بسیج قدرت اجتماعی پیدا کند، به‌طوری‌که قدرت سیاسی قادر به مهار آن نباشد.


کرمانیان ادامه داد: وقتی حکومت پهلوی به‌منظور جلب حمایت آمریکا، فضای باز سیاسی را دنبال کرد، این تصمیم آغاز وقایعی شد که نیروهای انقلابی به رهبری امام خمینی(ره) به شکل ماهرانه‌ای اغلب اقشار را در مقابل حکومت بسیج کردند که با اعتراض روشنفکران مذهبی و غیرمذهبی، اعتراض دانشجویی و افراد ریشه‌دار شهری مانند بازاریان و حمایت روحانیون مبارز همراه بود.


وی بیان کرد: این همدلی با رهبری مرجع شیعه برای هدفی واحد که سقوط شاه بود، هسته بسیج علیه حکومت را شکل داد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران، پیروزی سیاسی را گام نخست قیام ملت ایران دانست و اظهار کرد: در گام دوم «انقلاب فرهنگی» به معنای تحول در حوزه و دانشگاه، «انقلاب اقتصادی» و تغيير در سخت‌افزارها و تکنولوژی مطرح می‌شود؛ بنابراين برای تحقق آرمان «تمدن نوين اسلامی» بايد اين دو گام بزرگ برداشته شود.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر