صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۳ - ۱۲ بهمن ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

ادعای خلاف واقعی که روحانی مانند ضدانقلاب به امام نسبت داد!

حسن روحانی در حالی امروز مدعی شد که «حرف امام درباره آب و برق مجانی را محقق کردیم» که بررسی اسناد تاریخی به‌خوبی نشان می‌دهد، هیچ‌گاه امام خمینی (ره) چنین ادعایی را مطرح نکرده‌اند.
کد خبر : 560634

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حجت‌السلام والمسلمین حسن روحانی روز یکشنبه 12 بهمن 99 در آیین افتتاح ۱۳ پروژه بزرگ صنعت آب و برق در استان‌های خراسان شمالی و کردستان که از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد، گفت: «تیکه‌ای در سخنرانی امام بود که برخی خناسان آن را دنبال کردند و آن این بود که فرمودند ما کاری می‌کنیم آب و برق برای مردم رایگان شود، ولی خناس‌ها می‌گفتند چی شد آن آب و برق مجانی؟ دولت دوازدهم افتخار می‌کند این کار را انجام داد و ما امروز توانستیم برای افرادی که مصرف بسیار کمی دارند برایشان هم برق و هم آب و هم گاز مجانی است.»


این ادعا در حالی است که تا پیش از این نیز چندین بار رسانه‌ها اشاره کرده بودند که اساساً امام راحل هیچ‌گاه چنین سخنی نگفته بودند.


امام خمینی (ره) در بهشت‌زهرا هیچ حرفی درباره آب و برق مجانی نزدند


نکته اصلی درباره اظهارات روحانی، انتساب این سخنان به امام در روز 12 بهمن 57 و سخنرانی در بهشت‌زهراست. درحالی‌که با بررسی روزنامه‌های آن روز به‌وضوح می‌شود دریافت که امام خمینی در آن روز هیچ صحبتی درباره برق و آب مجانی نداشتند.





 اما ماجرای آب و برق مجانی چیست؟


تقریباً هر سال و همزمان با آغاز دهه فجر انقلاب اسلامی، رسانه‌های معاند اقدام به بازنشر یک مصاحبه تقطیع و سانسور شده منتسب به امام خمینی (ره) می‌کنند اما امسال در اتفاقی عجیب، حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان این بیانات را به امام راحل نسبت داد!




بیشتر بخوانید:


روحانی: دولت سخنان امام خمینی (ره) در ارائه آب و برق رایگان به مستضعفان را محقق کرد




رجوع به اسناد آن دوران (اواخر سال 57) و آرشیو روزنامه کیهان به‌وضوح نشان می‌دهد که این ادعا برای نخستین بار در تاریخ 8 اسفند 57 و از سوی سخنگوی دولت موقت (عباس امیرانتظام) مطرح شد.


 امیرانتظام در آن روز از تصویب لایحه‌ای به‌منظور رایگان کردن آب و برق مجانی برای اقشار کم‌درآمد خبر داد. خبری که همان روز تیتر روزنامه‌ها شد اما بعدها به نقل از امام خمینی (ره) روایت شد!



البته این پایان ماجرا نیست و امام خمینی به این مصوبه واکنش نشان داد. ایشان که به‌تازگی از تهران به قم آمده بودند، در دیدار با طلاب مدرسه فیضیه قم در تاریخ 10 اسفند 57، با بیان اینکه به آب و برق مجانی دل‌خوش نباشید گفتند: «ما علاوه بر این‌که زندگی مادی شما را می‌خواهیم مرفه بشود، زندگی معنوی شما را هم می‌خواهیم مرفه باشد. شما به معنویات احتیاج دارید. معنویات ما را بردند این‌ها. دل‌خوش نباشید که مسکن فقط می‌سازیم، آب و برق را مجانی می‌کنیم برای طبقه مستمند، اتوبوس را مجانی می‌کنیم برای طبقه مستمند، دل‌خوش به این مقدار نباشید. معنویات شما را، روحیات شما را عظمت می‌دهیم؛ شما را به مقام انسانیت می‌رسانیم.»


اما گفتنی است که امام راحل در نهم اسفند 1357 در منزل آقای محمود بروجردی بار دیگر به این موضوع اشاره کردند و گفتند: «...من به دولت راجع به مجانی کردن آب و برق و بعضی چیزهای دیگر فعلاً برای طبقات کم‌بضاعتی که در اثر تبعیضات خانمان‌برانداز رژیم شاهنشاهی دچار محرومیت شده‌اند و با برپایی حکومت اسلامی به امید خدا این محرومیت‌ها برطرف خواهد شد؛ سفارش اکید نمودم که عمل خواهد شد.»



اظهارات امام خمینی (ره) در تاریخ نهم اسفند 57، حاوی چند نکته مهم است:



  1. امام راحل از واژه «فعلاً» استفاده و به طبقات کم‌بضاعتی اشاره کردند که در اثر تبعیضات رژیم شاهنشاهی دچار محرومیت شده‌اند.

  2. امام خمینی (ره) آب و برق مجانی را مختص محرومان دانستند (در آن مقطع زمانی خاص) و نه برای همه مردم. نکته‌ای که در بیان ضدانقلاب سانسور می‌شود و این توقع را در جامعه ایجاد می‌نماید که قرار بود آب و برق همه مردم مجانی شود!

  3. بعد از انقلاب و با تأسیس کمیته امداد امام خمینی و سایر نهاد و سازمان‌ها که وظیفه رسیدگی بر امور محرومان و مستضعفان جامعه را بر عهده داشتند و دارند، عملاً قید «فعلاً» حذف می‌شود. به‌عبارت‌دیگر، پیشنهاد امام راحل به دولت مختص آن مقطع خاص بوده و در آینده با تأسیس نهادهای مأمور به رسیدگی به امور محرومان دیگر وجاهت ندارد.


برفرض اگر بخواهند چنین سخنی را به امام نسبت دهند، تنها در این واقعه تاریخی است و اینکه رئیس‌جمهور هنوز از جزئیات سخنان امام راحل در بهشت‌زهرا و در بدو ورودشان به کشور بی‌خبر هستند جای بسی تأمل است.


انتهای پیام/4106/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: حسن روحانی
ارسال نظر