صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۰ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

تلفیق رفاه و فناوری در ژاپن/ از شهر هوشمند سامورایی‌ها چه می‌دانیم؟

معمولاً شهرهای هوشمند در همه جای دنیا برای افزایش کارایی روی فناوری متمرکز هستند اما در زمینه توسعه اجتماعی چه باید کرد؟
کد خبر : 560435

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، ژاپن برنامه‌های نوینی برای ایجاد نوع جدیدی از جامعه هوشمندِ انسان‌محور در نظر گرفته است. ژاپنی‌ها از همین حالا در تلاشند تا این فعالیت خود را با نام جامعه 5.0 معرفی کنند. شهر آیزوواکاماتسو در استان فوکوشیما و شهر آرائو در استان کوماموتو، دو مکانی هستند که جدیدترین فناوری‌ها برای حل مشکلات موجود و بهبود رفاه مردم در آنها به کار گرفته شده است.


آیزوواکاماتسو یک شهر تاریخی سامورایی به حساب می‌آید. این شهر میزبان بیش از 118 هزار شهروند است و اکنون به مکانی برای توسعه اجتماعی مبتنی بر فناوری تبدیل شده است. طیف وسیعی از شرکای تجاری و فناوری در مرکز این نوآوری‌ها قرار دارند و  در حال توسعه «بستر شهر هوشمند» هستند. انتظار می‌رود این مدل را بتوان در بقیه ژاپن و حتی فراتر از آن مورد استفاده قرار داد. بستر مورد استفاده در این شهر، داده‌ها را از اشیاء متصل به هم جمع‌آوری می‌کند، اطلاعاتی مانند هزینه تلفن همراه و مصرف برق خانگی را تجمیع می‌سازد و آنها را با دولت‌ها، صنایع و دانشگاه به اشتراک می‌گذارد.


این اطلاعات به‌عنوان پایه و اساس ایجاد انواع خدمات شهری هوشمند مانند کاهش قبض آب و برق، فراهم کردن امکان نظارت بر کودکان و دروس آنها توسط والدین و معلمان به منظور پیشرفت کودک، تا مسائل پیش‌پاافتاده‌ای همچون سرعت حرکت برف‌پاک‌کن در یک روز بارانی است.


این سیستم چگونه کار می‌کند؟


ناکامورا شوجیرو(Nakamura Shojiro) کارشناس فناوری که در مرکز نوآوری Accenture Fukushima کار می‌کند می‌گوید «شهروندان داده‌های خود را از طریق سازوکاری به نام "Opt-in"(که در لغت به معنی انتخاب است) به سیستم مرکزی یک منطقه ارائه می‌دهند. برای مثال اگر خدای‌نکرده اتفاقی در حوزه بهداشت و درمان برای شما رخ داد، سیستم هوشمند به‌عنوان بخشی از یک پروژه مراقبت‌های بهداشتی، اطلاعات حیاتی شخصی‌تان یا داده‌های بیمارستان را به سیستم مرکزی منطقه ارسال می‌کند.» این داده‌ها مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرند و در عوض، توصیه‌هایی به شما ارائه می‌شود که به شما در حفظ سلامتی کمک می‌کند.



نکته اصلی در مورد این سازوکار این است که شهروندان باید در مورد ارائه اطلاعات خود رضایت کامل داشته باشند و انتخاب کنند که داده‌ها را به دست سیستم می‌سپرند. شهروندان در پورتال وب ایجادشده برای این دو شهر، می‌توانند مقدار اطلاعاتی را که به دلخواه خود با سیستم شهر هوشمند به اشتراک می‌گذارند مشخص کنند. هرچه میزان اشتراک‌گذاری گسترده‌تر باشد، خدمات متناسب‌تر می‌شوند. هرچه رضایت افراد برای انجام این کار بیشتر باشد، تأثیر آن بر جامعه نیز بیشتر خواهد بود.


برای مثال ساکنان آیزوواکاماتسو می‌توانند تنظیمات را به گونه‌ای برپا کنند که اطلاعات ثبت‌شده توسط آنها فقط در حد ساعت هوشمندی باشد که به دست می‌بندند. این میزان مشارکت در پروژه شهر هوشمند صرف نظر از تدارک دیدن به مسائل مرتبط با سلامت انسان به اجرای آزمایشی بسیاری از برنامه‌های این پروژه نیز کمک خواهد کرد. اشتراک‌گذاری داده‌ها به جز مسائل فنی، خصوصاً در ارتباط با مسائل سلامت انسان می‌تواند برای افراد دیگر نیز مفید باشد و به کشف الگوهای مشترک بیماری‌ها توسط هوش مصنوعی بیانجامد. از این داده‌ها همچنین می‌توان برای سایر تحقیقات علمی استفاده کرد اما هدف اصلی ایجاد تغییراتی در سبک زندگی شهروندان است.


تاكاهاشی میكی(Takahashi Miki) مدیر ارتباطات در شرکت فناوری Arise Analytics Inc می‌گوید: «طبق مطالعات ما 89٪ از افرادی كه از این سرویس استفاده می‌کنند پاسخ داده‌اند كه رفتار خود را نسبت به سلامتی‌شان تغییر دادند.»


آرائو در جزیره کیوشو


آرائو 52 هزار نفر جمعیت دارد. در این شهر معادن مهمی وجود داشته اما از اواخر دهه 1990 ، جمعیت آن کاهش سریعی داشته است و هزاران نفر از ساکنان در سال‌های اخیر آنجا ترک کرده‌اند. یکی از دلایلی که آرائو برای هوشمندسازی  انتخاب شد به منظور احیای مجدد آن است.  



پیست اسب‌دوانی این شهر در سال 2012 به دلیل تقاضای کم بسته شد. اما به‌زودی هوشمندسازی این شهر، راه‌های جدیدی را به منظور ایجاد فرصت‌های بکر برای شهر و ساکنانش فراهم خواهد کرد. طبق برنامه‌ریزی‌های اولیه حدود 35 هکتار از این شهر  متمرکز برنامه‌های رفاهی خواهد بود و به همین ترتیب امید می‌رود که بتوان  هزاران نفر را دوباره جذب این شهر ساخت.


ابتکارات شهر هوشمند


یکی از پروژه‌های جدید این شهر، برنامه تاکسی مبتنی بر هوش مصنوعی است. با محاسبه فاصله بهینه بین عزیمت کاربر و مقصد، می‌توان هزینه‌ها را کاهش داد.


آینه‌های رفاهی نیز در حال آزمایش است. این آینه‌ها می‌تواند نبض شما را تشخیص دهند و از طریق هوش مصنوعی موضوعاتی مانند سن، جنسیت، لبخند و روحیه را در موردتان تجزیه‌وتحلیل  کنند و سرانجام به شما نمره سلامتی، نشاط و شادابی دهند! این آینه همچنین می‌تواند توصیه‌هایی متناسب با شخصِ شما ارائه دهد، مثلاً پیشنهاد ورزش بیشتر یا زمان‌بندی اوقات استراحت. این فناوری یکی از کاربردهای عملی هوش مصنوعی را برای کمک به افراد در جهت برخورداری از یک زندگی سالم، شاد و طولانی نشان می‌دهد.



تاگاوا هیدکی(Tagawa Hideki) رئیس بخش فناوری شهر آرائو است. او می‌گوید که هدف به کارگیری این ابتکارات در سطح شهر «دستیابی به جامعه 5.0 است، یعنی جامعه‌ای که کیفیت زندگی یک یا دو قدم در آن بالاتر از سطح فعلی باشد.»


ژاپن با این مدل توسعه اجتماعی جدید، قصد دارد به هدف تعریف‌شده توسط سازمان ملل برای پایدارتر کردن شهرها و جوامع نزدیک شود.


انتهای پیام/4160/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر