جذب دانشجوی خارجی در حوزه تخصصهای پزشکی/ خدمات کنسولی دانشجویان غیرایرانی تسهیل میشود
عباس گنجی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در تبریز با بیان اینکه حوزه بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی در محورهای علمی و دیپلماسی، جذب، پذیرش، انجام خدمات کنسولی برای دانشجویان بینالمللی و خدمات فرهنگی و رفاهی فعالیت قابل توجهی دارد، اظهار کرد: سال جدید تحصیلی این فعالیتها را توسعه دادیم و در مقایسه با سال گذشته 500 درصد رشد پذیرش دانشجوی بینالمللی در دانشگاه آزاد اسلامی صورت گرفت.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در حوزه بینالملل فعالیت بسیار چشمگیری داشته است، افزود: از کشورهای همجوار دانشجو پذیرفته و در حوزه آموزش زبان فارسی و ارائه خدمات آموزشی عملکرد خوبی داشتهایم.
قائم مقام معاون بینالملل و دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در حوزه اطلاعرسانی تلاش زیادی انجام داده و سایت خوبی را طراحی کرد که به زبانهای مختلف آماده ارائه خدمات اطلاعرسانی برای متقاضیان است.
فعالیت مناسب دانشگاه آزاد اسلامی تبریز در حوزه آموزشهای مهارتی
گنجی یادآور شد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در حوزه آموزشهای مهارتی و کوتاهمدت نیز فعالیت خوبی داشته و همکاری علمی و بینالمللی با کشورهای همجوار از جمله عراق، ترکیه و آذربایجان را آغاز کردهایم.
وی با بیان اینکه درباره بهکار گماردن همکاران برای ارائه خدمات به دانشجویان بینالملل فعالیتهای خوبی انجام شده، توضیح داد: بخش کنسولی، پذیرش و ارائه خدمات آموزشی و رفاهی ساختار پیدا کرده و شأن و منزلت دانشجو را مورد توجه قرار داده است.
قائم مقام معاون بینالملل و دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کرد: کرونا در حوزه ورود دانشجویان بینالمللی بیتأثیر نبوده است؛ اما فعالیت و سیاستگذاری درست مسئولان دانشگاه موجب شد که آسیب کمتری در این حوزه وارد شود.
گنجی تبیین کرد: در این راستا فضایی فراهم کردیم تا دانشجویان بتوانند به صورت حضوری، آنلاین و مشترک از خدمات آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی استفاده کنند؛ بنابراین در این حوزه تلاش بیوقفه همکاران آسیب جدی به کار وارد نکرد و از سوی دیگر درصددیم خدمات آموزشی را ارتقا دهیم.
وی خاطرنشان کرد: در موضوع آموزشهای الکترونیک در واحد الکترونیک دانشگاه تدابیر خوبی اندیشیده شده و به دانشجو خدمات حضوری، غیرحضوری یا مشترک ارائه میشود و براساس آن در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی تقسیم وظایف شده است.
قائم مقام معاون بینالملل و دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی از برقراری همکاری مناسب بین واحدها براساس تفاهمها خبر داد و گفت: اگر آموزش مجازی باشد، طبیعتاً واحدها نقش کمککننده در تهیه محتوا دارند و استادانی که بتوانند محتوا تهیه کنند، نقش خواهند داشت و در حوزه خدمات آموزشی بهصورت برخط نیز نقش واحد الکترونیک برجستهتر میشود.
خدمات رفاهی خوبی برای دانشجویان بینالمللی در نظر گرفته شده است
گنجی در پاسخ به این سؤال که آیا تسهیلاتی برای واحدهایی که دانشجوی خارجی دارند در نظر گرفته شده است یا خیر؟ توضیح داد: ساختار واحدها به صورت کلی در حال بررسی است و براساس ابلاغی که از قبل صادر شده به دفاتر اجازه فعالیت و جذب دانشجویان بینالملل را دادهایم.
وی ادامه داد: طی بازنگری در ساختار واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی دریافتیم که نقش بینالملل برجستهتر بوده و خدمات رفاهی خوبی برای دانشجویان بینالمللی در نظر گرفته شده است.
قائم مقام معاون بینالملل و دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه به واحدهای دانشگاهی اجازه پذیرش دانشجوی خارجی نمیدهیم، اظهار کرد: واحدهایی که از حداقل امکانات آموزشی و خدمات رفاهی برخوردار هستند، اجازه فعالیت داده میشود و یکی از مواردی که مدنظر قرار میگیرد، داشتن خوابگاه است.
گنجی به تسهیل خدمات کنسولی اشاره کرد و یادآور شد: افرادی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز مشغول به فعالیت هستند تا سیکل ارائه خدمات کنسولی را کوتاهتر کنند.
وی با بیان اینکه محدودیتی در ارائه خدمات به کشورها به جز رژیم صهیونیستی وجود ندارد، گفت: کشورهای همسایه، مسلمان و همسو و فارسیزبان در اولویت هستند و برای آنها تسهیلات بهتری را فراهم میکنیم.
قائم مقام معاون بینالملل و دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی درباره ایجاد واحد دانشگاهی در سایر کشورها با توجه به تعدد دانشجو بیان کرد: توسعه واحدهای برونمرزی را ذیل یک ادارهکل در سازمان مرکزی داریم تا خدماتی که در هر کشوری شرایط ایجاب کند، توسعه دهیم و بتوانیم واحد دانشگاهی راهاندازی کنیم.
جابهجایی دانشجو در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی با رعایت ضوابط
گنجی ادامه داد: طبیعتاً دانشگاهی مانند واحد تبریز که قرابت فرهنگی و زبانی با ترکیه دارد، میتواند بهعنوان کشور معین باشد و خدماتی از جمله تولید محتوا و تأمین استاد داشته باشد.
وی گفت: نزدیک به 30 هزار دانشجوی بینالملل در سطح دانشگاه آزاد اسلامی فعال بوده و اکنون در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تمرکز داریم.
قائم مقام معاون بینالملل و دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در زمینه آموزشهای مهارتی و کوتاهمدت بستر خوبی فراهم شده است، افزود: با توجه به اینکه در کشور 106 دانشگاه پزشکی و پیراپزشکی و چهار واحد مستقل علوم پزشکی داریم که یکی از آنها در شهر تبریز است، جذب دانشجو در حوزه تخصصهای پزشکی در دستور کار است.
گنجی درباره برنامههای سال 1400 در حوزه معاونت بینالملل و دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: توسعه جذب پذیرش دانشجو، خدمات فرهنگی به دانشجو، تسهیل خدمات کنسولی و توسعه همکاریها و تقویت دیپلماسی علمی با کشورها و دانشگاههای سراسر دنیا و توسعه واحدهای برونمرزی در دستور کار است.
وی با بیان اینکه جابهجایی دانشجو در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی با رعایت ضوابط دانشگاه انجام میشود، افزود: اما برخی واحدها میتوانند یک مرکز پذیرش برای سایر واحدها باشند، به عنوان مثال واحد افغانستان که مستقل است هم دانشجو میپذیرد و هم برای افرادی که میخواهند در ایران درس بخوانند چه آزاد و دولتی، راهنمایی و مقدمات را فراهم میکند.
قائم مقام معاون بینالملل و دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز با تلاش همکاران یک واحد پرجنب و جوش است و خیلی سریع فعالیتهای بینالمللی خود را در حال توسعه دارد و درصددیم سرعت و شتاب بیشتر و کیفیت بهتری پیدا کند.
گنجی تأکید کرد: همکاری پژوهشی جزء برنامههای مشترک ما با سایر دانشگاههاست که مجلات و آوردههای پژوهشی ازجمله این همکاریهاست و در این راستا باید در تدوین رساله و پایاننامه دانشجویان بینالمللی از ظرفیت استادان و دانشجویان کشور استفاده شود.
گفتگو از صفیه طاهرخانی
انتهای پیام/4078/4062/
انتهای پیام/