صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۳ - ۱۱ بهمن ۱۳۹۹

چراغ آموزش در اتحادیه‌های دانشجویی روشن است

به‌سراغ برخی از فعالان دانشجویی رفتیم و از آنها درباره اهم برنامه‌هایشان در حوزه جذب جدیدالورودها و همچنین تداوم برنامه‌های سالانه‌شان پرسیده‌ایم.
کد خبر : 560293

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، هرسال در این ایام دانشگاه‌ها فضای متفاوتی را تجربه می‌کردند؛ چراکه تشکل‌های دانشجویی درصدد آماده‌سازی برنامه‌های مختلف خود نه‌تنها برای جذب دانشجویان، بلکه برای برگزاری اردوهای مختلف آموزشی و عقیدتی و... بودند؛ اردوهایی که گاه پای دانشجویان را به خارج از مناطق شهری هم باز می‌کرد و فعالیت‌های عمرانی را در قالب اردوهای جهادی دنبال می‌کردند، اما سال 99 آنقدر عجیب‌وغریب بود که حالا جز صدای کادر دانشگاه‌ها و اندک دانشجویانی که بنا به دلایل مختلف در فضای دانشگاه‌ها حضور دارند، هیچ اتفاق مهم دانشجویی دیگری را نمی‌توان در فضای آکادمیک کشور دید. گویا تشکل‌ها و فعالان دانشجویی به جبر زمانه مجبور شده‌اند از فضای حضوری به بستر اینترنت کوچ کنند و برنامه‌هایشان رنگ مجازی به خود بگیرد.


در اصل همه تشکل‌ها نه‌تنها برنامه‌های آموزشی خود را از بستر ابزارهای مختلف در فضای مجازی دنبال می‌کنند، بلکه حتی در حوزه جذب هم نتوانستند به‌صورت چهره‌به‌چهره با جدیدالورودها ارتباط بگیرند؛ موضوعی که شاید در روزها و ماه‌های اولیه شیوع ویروس کرونا به یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های فعالان دانشجویی تبدیل شده بود، اما حالا توانسته‌اند تا حد زیادی از پس آن بربیایند و نه‌تنها نیروهای خود را جذب کنند، بلکه حتی محتاطانه برای برگزاری اردوهای حضوری نیز برنامه‌ریزی داشته باشند.


این مباحث باعث شد به‌سراغ برخی از فعالان دانشجویی برویم و از آنها درباره اهم برنامه‌هایشان در حوزه جذب جدیدالورودها و همچنین تداوم برنامه‌های سالانه‌شان بپرسیم که در ادامه می‌خوانید.


دبیرکل تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور خبر داد


جذب دانشجویان جدیدالورود ازطریق اطلاعات مربوط به بسیج دانش‌آموزی کشور


مقصود درودی، دبیرکل تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور با تاکید بر اینکه معاونت رشد و کادرسازی بسیج حوزه آموزش و جذب را دراختیار دارد و در همین راستا جزوه‌ای با عنوان «جذب در ایام کرونا» را منتشر کرده است، گفت: «این جزوه دراختیار مسئول بسیج‌های دانشگاه‌ها قرار گرفته و در آن روش‌هایی که می‌تواند در راستای جذب دانشجویان جدیدالورود به تشکل‌ها مورد استفاده قرار بگیرد، اشاره شده و حتی برخی از تجربه‌نگاری‌های دانشجویان هم در آن آمده است.


باتوجه به اینکه چندماهی است دانشگاه‌ها بازگشایی شده‌اند، در قدم اول تلاش کردیم شماره دانشجویان جدیدالورود را دریافت کنیم. در برخی دانشگاه‌ها این اتفاق رخ داده و مسئولان بسیج با برخی از آنها تماس گرفته و یا در گروه‌های مجازی عضوشان کرده‌اند که در آن به ارائه خدمات به این دانشجویان می‌پردازند.


به‌طور مثال ازجمله خدمات علمی ارائه‌شده، این بود که بعضا با برخی دانشجویان تماس گرفته می‌شد و آنها را به دانشجویان سال بالایی وصل می‌کردند تا از این طریق نه‌تنها مشکلات تحصیلی‌شان حل شود، بلکه بتوان آنها را با همه تشکل‌های دانشجویی و به‌طور خاص با بسیج دانشجویی آشنا کرد.»


او ادامه داد: «درطول چندماه گذشته نشریه صوتی و تصویری را در دانشگاه‌های مختلف منتشر کرده‌ایم، به‌طور مثال بسیج دانشجویی دانشگاه سمنان نشریه صوتی را منتشر و بعد نظریات دانشجویان را دریافت می‌کرد تا از این طریق افرادی که می‌توانند اثرگذار باشند را شناسایی کند.همچنین ما مجلاتی را در قالب کلیپ منتشر کردیم که برای دانشجویان جدیدالورود ارسال می‌شد و بعد بازخوردها را در راستای ارتباط‌گیری انجام می‌دادیم.»


دبیرکل تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور تصریح کرد: «به مسئولان بسیج در دانشگاه‌های مختلف اعلام کردیم که باید با دانشجویان جدیدالورود ارتباط صمیمی برقرار کنند و درصورت مهیا بودن جلسات حضوری نیز این دانشجویان شرکت داشته باشند.


فضای دیگری که امسال برای اولین‌بار دنبال کردیم این بود که جذب را ازطریق مدارس هم دنبال کردیم، به‌عبارت دیگر ما بسیج دانش‌آموزی را در کشور داریم و توانستیم از برخی مدارس اطلاعات برخی مسئولان بسیج دانش‌آموزی را که امروزه در دانشگاه‌های کشور قبول شده‌اند، پیدا کرده و از این طریق با آنها ارتباط برقرار کردیم. این روش در استان زنجان برای جذب دانشجویان جدیدالورود به‌شدت اثرگذار بود.»


درودی با بیان اینکه در برخی دانشگاه‌ها نیز مسابقه کتابخوانی برای جدیدالورودها برگزار شد و دوره‌های مجازی مختلفی هم در طول امسال برگزار کردیم، اظهار داشت: «امروز نیز باتوجه به پایان امتحانات برخی دانشگاه‌ها شاهد برگزاری چنین دوره‌هایی که در حوزه‌های مختلف سیاسی، زنان و حقوق خانواده و... بوده، هستیم.البته در دانشگاه‌هایی که الان در ایام امتحانات هستند نیز کلاس‌های حل تمرین مجازی را خواهیم داشت و با هماهنگی برخی اساتید این کار را دنبال می‌کنیم که دانشگاه صنعتی‌شریف یکی از آنها است، تلاش داریم تا نوروز امسال این قبیل برنامه‌ها را ادامه دهیم.»


او با اشاره به اردوهای جهادی گفت: «برگزاری اردوهای جهادی بستگی به شرایط مناطق مختلف دارد، به‌طور مثال پیش‌تر در مناطق آبی با رعایت پروتکل‌ها اردوها را برگزار کردیم، اما درحال حاضر باتوجه به فصل زمستان و اینکه شاید شرایط برای حضور دانشجویان چندان مهیا نباشد، تلاش می‌کنیم اردوها را به‌سمت فرهنگ‌سازی سوق دهیم. به‌طور مثال در گذشته توزیع بسته‌های معیشتی و ورود در مباحث روانشناسی را به‌جای برگزاری اردوهای جهادی داشتیم و تصور می‌کنم با گرم شدن هوا و کم شدن بیماری کرونا بار دیگر اردوهای جهادی ما شدت خواهد گرفت.»


دبیرکل تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور با تاکید بر اینکه ورود بسیج دانشجویی به فضای انتخابات نیز این‌طور نیست که بخواهیم به اشخاص مختلف بپردازیم، خاطرنشان کرد: «هفته آینده نشستی را در آبعلی با مسئولان بسیج خواهیم داشت تا چگونگی ورود به حوزه انتخابات را تبیین کنیم؛ محور اول برنامه‌هایمان در راستای بالا بردن میزان مشارکت مردمی است و بیشتر انرژی‌مان نیز در همین زمینه خواهد بود و برنامه‌های مختلفی را نیز در سطح دانشگاه‌ها خواهیم داشت.


محور دوم هم تبیین شاخصه‌های یک دولت موفق و دولت جوان حزب‌اللهی خواهد بود و درنهایت گفتمان‌سازی در این دو حوزه جزء کارویژه‌های بسیج دانشجویی تلقی خواهد شد.»


دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان مطرح کرد


3 اولویت اصلی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان برای جدیدالورود ها


توحید تقی‌زاده، دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با بیان اینکه باتوجه به شرایط کرونایی از همان ابتدا دغدغه جذب دانشجویان جدیدالورود را داشته‌ایم، گفت: «در همین راستا کارگروه‌های مختلفی را در واحد تشکیلات‌مان ایجاد کردیم و تلاش کردیم فضای مجازی دفاترمان را تقویت کنیم تا دفاتر بتوانند ازطریق این حوزه در میان دانشجویان جدیدالورود دانشگاه خود شناخته شده و آنها را جذب فعالیت‌های تشکیلاتی کنند، چراکه همه تلاش‌مان این بود بتوانیم با استفاده از بستر فضای مجازی حس مطالبه‌گری را به آنها القا کنیم. همین مساله باعث شد استفاده از فضای مجازی برای جذب این دانشجویان به‌عنوان یک دستورالعمل به دفاتر مختلف اتحادیه ابلاغ شود.»


او افزود: «در اتحادیه جامعه اسلامی نیز تولیدات مختلفی را به‌منظور معرفی، رسالت و فعالیت‌های آن انجام دادیم. تلاش شد تا این معرفی به‌گونه‌ای انجام شود که در وهله اول مبانی نظری و رسالت اتحادیه به مخاطبان که عمدتا نیز دانشجویان جدیدالورود هستند به‌درستی معرفی شود و بعد بتوانیم این دانشجویان را توجیه کنیم که ورود به تشکل‌ها صرفا به‌معنی انجام دادن کارهای سیاسی نیست، بلکه زمینه فعالیت‌های مختلفی وجود دارد.


متاسفانه باتوجه به اتفاقاتی که در گذشته رخ داده، این تصور در ذهن دانشجویان ایجاد شده که ورود به تشکل‌ها به‌خصوص تشکل‌های سیاسی به‌مثابه این است که قرار است دانشجویان وارد فعالیت‌های سیاسی شوند و همین دیدگاه باعث می‌شد بسیاری از دانشجویان از تشکل‌ها فاصله بگیرند؛ در همین راستا تلاش‌مان این بود که در این زمینه روشنگری کرده و نگاه دانشجویان را نسبت‌به فعالیت‌های تشکل‌ها تغییر دهیم.»


دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با تاکید بر اینکه قطعا فعالیت‌های سیاسی با سیاسی‌کاری و سیاسی‌بازی تفاوت‌های اساسی دارد، تصریح کرد: «دومین اولویت ما برای جذب دانشجویان جدیدالورود تفکیک این مسائل از یکدیگر با تولیدات مختلف بود.


اولویت سوم هم این بود که بتوانیم دانشجویان جدید را ازطریق انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزی با اتحادیه آشنا کنیم و همین مساله باعث شد با ارتباط با این دانشجویان که پیش‌تر در انجمن‌های دانش‌آموزی بودند، بتوانیم آنها را هنگام ورود به دانشگاه با این مقوله آشنا کنیم و طبیعتا جذب نیز انجام شود. خوشبختانه توانستیم با پیگیری همزمان سه اولویت تاحدی هم در حوزه جذب جدیدالورودها موفق باشیم.»


تقی‌زاده تصریح کرد: «علی‌رغم اینکه تلاش زیادی برای جذب دانشجویان به شیوه‌های مختلف انجام دادیم، اما وضعیت ایجادشده توسط کرونا مشکلات خاص خودش را هم ایجاد کرده بود؛ چراکه قطعا گفت‌وگوی حضوری و اقناع افراد ازطریق صحبت چهره‌به‌چهره با آنچه ازطریق فضای مجازی دنبال می‌شود، کاملا متفاوت است.


البته برخی از دفاتر ما مانند دفاتر دانشگاه‌های علوم‌پزشکی از آنجاکه در ایام کرونا نیز به‌صورت حضوری فعال بودند، شرایط متفاوت‌تری را داشتند و توانستند همان راه‌های جذب ازطریق حضوری را دنبال کنند. همچنین از دفاترمان خواستیم که گزارش عملکرد یک‌ساله خود را به‌صورت مکتوب یا تولیدات رسانه‌ای دراختیار مخاطبان قرار دهند تا از این طریق دانشجویان با رسالت‌های تعیین‌شده برای تشکل‌ها آشنا شوند.»


او افزود: «خوشبختانه دفاتر ما در سطح کشور نیز توانستند هرکدام بنا به شرایطی که داشتند، شیوه‌های جدیدی را هم برای جذب افراد استفاده کنند. با این‌حال اگر قرار باشد به عملکرد تشکل‌ها در حوزه جذب دانشجویان جدیدالورود  از 100 نمره بدهیم، قطعا نمی‌توانیم نمره کامل را دریافت کنیم، چراکه برآوردمان این است که کرونا باعث شده حتی دانشجویان جدیدالورود صرفا بتوانند به فعالیت‌های آموزشی تعیین‌شده برای خودشان در بستر مجازی بپردازند و عموما ایجاد دغدغه برای آنها در راستای فعالیت‌های غیرآموزشی کار بسیار سختی محسوب می‌شود.»


دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با تاکید بر اینکه در این مدت مطالبه‌گری‌های مختلفی را نیز در حوزه‌های مختلف انجام داده‌ایم، گفت: «با این‌حال معتقدم اگر در یک یا دو سال آینده باز شاهد وضعیت فعلی کرونا و غیرحضوری بودن فعالیت دانشگاه‌ها باشیم، عملا اتحادیه‌ها و تشکل‌های دانشجویی ضربه سنگینی را خواهند خورد، تا جایی‌که حتی اگر چندسال هم برای رفع آسیب‌های ناشی‌از آن فعالیت کنیم، باز هم نمی‌توانیم اثرات آن را جبران کنیم.»


تقی‌زاده بیان داشت: «باتوجه به اینکه امروزه دغدغه مردم معیشت و عدالت و... است، تلاش کردیم در همان اولین جلسه شورای مرکزی اتحادیه این مساله را مدنظر قرار دهیم و حتی پیش‌تر نیز مناظره‌ای را به‌صورت حضوری با موضوع عدالت برگزار کرده بودیم و قرار است در ادامه پیگیری مباحث مربوط به این حوزه و باتوجه به ایام انتخابات، در آینده نزدیک همایشی را نیز داشته باشیم.»


دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت:


نشست برهان با محوریت انتخابات برگزار می‌شود


علی بزرگخو، دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت با بیان اینکه در هر سال تحصیلی دو نشست بزرگ را برگزار می‌کنیم، گفت: «یکی از نشست‌ها در پایان دوره و دیگری در میان دوره برگزار می‌شود که در نشست پایان دوره، انتخابات شورا نیز داریم و اعضای جدید شورای مرکزی تعیین می‌شوند؛ اما درباره این نشست  که معمولا در بهمن‌ماه برگزار می‌شود، با اینکه تا سال‌های پیش شاهد برگزاری این نشست با حضور بیش از 200 نفر بودیم، امسال به‌دلیل شرایط ویژه، ملزم به رعایت پروتکل‌ها شده‌ایم و مجبوریم نشست را با تعداد بسیار محدود شرکت‌کننده برگزار کنیم.»


او ادامه داد: «نشست میان‌دوره ما در بازه زمانی 22، 23 و 24 بهمن‌ماه در تهران برگزار می‌شود و طی آن مباحث مختلفی را خواهیم داشت که ازجمله آن می‌توان به انتخابات و تبیین مفهوم مسئولیت سیاسی در انتخابات اشاره کرد؛ با توجه به اینکه شعار سالانه دفتر تحکیم وحدت، همین مسئولیت سیاسی است، در نظر داریم در این زمینه تولید محتوا داشته باشیم، البته مباحث اقتصاد، فرهنگ و حوزه زنان هم در این نشست دنبال خواهد شد.»


دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت اظهار داشت: «نشست برهان نیز به قوت سال‎های قبل باقی است و در این نشست که یک نوع کرسی آزاداندیشی محسوب می‌شود، به موضوعات مختلف ازجمله زنان، مسئولیت سیاسی، انتخابات و مباحث اصلی کشور می‌پردازیم، همچنین به مقالات برتر جوایزی تعلق می‌گیرد.»


بزرگخو خاطرنشان کرد: «متاسفانه کرونا تشکل‌های دانشجویی را با مشکلات عدیده‌ای که مهم‌ترین آن سوت و کور شدن فضای دانشگاهی و فعالیت‌های تشکیلاتی و جذب دانشجویان جدیدالورود است، روبه‌رو کرده؛ درحالی‌که یکی از عناصر جذب دانشجویان همین بستر حضوری است و قطعا جذب دانشجویی که اصلا ارتباطی با تشکل‌ها ندارند با شرایط فعلی کار سختی به‌شمار می‌رود، تا جایی که می‌توان گفت میزان جذب دانشجویان جدیدالورود نسبت به قبل از ایام کرونا به نصف کاهش پیدا کرده و این مشکل کلی تشکل‌هاست، البته تلاش‌هایی برای رفع آن انجام داده‌ایم اما هنوز این مساله حل نشده و تصور هم نمی‌کنم تا پایان کرونا ‌قابل‌حل‌ باشد.»


دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل خبر داد


برگزاری اردوی آموزشی ندای جهاد در 7 منطقه کشور


ایمان احمدی، دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل با بیان اینکه در حوزه جذب دانشجویان جدیدالورود دو برنامه را به‌صورت همزمان دنبال می‌کنیم، گفت: «یکی اقداماتی است که توسط دفاتر ما در دانشگاه‌های مختلف دنبال می‌شود و دیگری اقدامات مربوط‌به خود اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان.


به‌عبارت دیگر یک بخشی از برنامه‌های ما در دفاتر به‌واسطه استفاده حداکثری با جذابیت بالا از ظرفیت فضای مجازی و رسانه‌های وابسته به خودشان است که در این راستا لایوهای اینستاگرامی و پاسخگویی به سوالات آموزشی دانشجویان را دنبال کردیم.»


او ادامه داد: «دانشجویان سال 99 هرچند از دانشگاه صرفا یک قالب 14 اینچی لپ‌تاپ‌شان را دیده‌اند، اما تشکل‌های دانشجویی باید این مساله را مدنظر قرار دهند که ظرفیت دانشجویی علاقه‌مند به انجام فعالیت‌های جمعی، تشکیلاتی، انقلابی و... در میان آنها وجود دارد و صرفا راه ارتباطی تشکل‌ها با این دانشجویان مسدود شده است، با این‌حال اگر بتوان با آنها ارتباط گرفت، قطعا دانشجویان دغدغه‌مند خودشان پیگیر خواهند شد که برگزاری برنامه‌های آموزشی و فرهنگی متنوع برای آنها ازجمله راه‌های ارتباط‌گیری به‌شمار می‌رود.»


دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل افزود: «برنامه‌ریزی کردیم تا انجمن‌های ما بتوانند با هماهنگی نهاد مقام‌معظم‌رهبری و معاونت فرهنگی در دانشگاه‌هایشان به شماره‌های بخشی از دانشجویان جدیدالورود دسترسی پیدا کنند و از این بستر هم برای ارتباط با دانشجویان استفاده کنند.


 البته در سطح اتحادیه هدف‌مان این است که در هفت منطقه کشور شامل جنوب‌غرب خوزستان، منطقه مرکزی یک شامل تهران، قم، البرز، سمنان، مرکزی و مازندران، منطقه مرکزی دو شامل اصفهان، چهارمحال‌وبختیاری و یزد، منطقه غرب شامل کرمانشاه، همدان و لرستان، منطقه شرق شامل سیستان‌‌وبلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی، منطقه جنوب شامل کرمان، فارس، کهگیلویه‌وبویراحمد و هرمزگان و منطقه شمال غرب شامل اردبیل و آذربایجان غربی هشت اردوی سه‌روزه حضوری را با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و جمعیت بسیار محدود برگزار کنیم و مباحث جذاب آموزشی را دنبال خواهیم کرد و بعد از اینکه از ثبت‌نام‌کنندگان مصاحبه‌ای به‌عمل آمد، عملا افراد مستعد به این اردو دعوت خواهند شد.»


احمدی خاطرنشان کرد: «برگزاری نوزدهمین دوره اردوی جهاداکبر اتحادیه با ظرفیت حدود 40 نفر در مشهد مقدس، برگزاری دوره‌های آموزش تخصصی میعاد به‌صورت مجازی و در بخش‌های زنان و خانواده، سیاسی، فرهنگی، بین‌الملل، آموزش، روابط‌عمومی و نشریات و سلامت هم از دیگر برنامه‌های ما به‌شمار می‌رود.


همچنین درکنار همه فعالیت‌ها، تلاش‌مان این است که بتوانیم در بخش‌های مختلف کشور با امکان‌سنجی انجام‌شده اردوهای جهادی را نیز داشته باشیم تا هم جنبه تثبیت نیروها را خواهد داشت و هم به‌عنوان یک فرصت معرفی برای تشکیلات و طبیعتا جذب افراد به تشکل محسوب می‌شود.»


منبع: روزنامه فرهیختگان


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر