صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۶ - ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
اندیشکده استرالیایی:

آمریکا پنجمین کشور ناتوان در مواجهه با کووید-19 است/ ناکارآمدی سیستم درمانی ایالات متحده در ایجاد مصونیت علیه کرونا

یک اندیشکده مستقل استرالیایی با بررسی 98 کشور در خصوص نحوه مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا دریافته است که آمریکا رتبه‌ای بهتر از 94 یعنی پنجمین کشور ناتوان در مواجهه با کووید-19 به دست نیاورده است.
کد خبر : 560129

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، اندیشکده لوئی که دفتر آن در سیدنی استرالیا است در یک برنامه مدون 98 کشور را که با بیماری کرونا دست‌به‌گریبان بوده‌اند، بررسی کرده که بر اساس آن رتبه آمریکا 94 است؛ یعنی رتبه پنجمین کشور ناتوان در مقابله با کووید-19 را به خود اختصاص داده است.


ناکارآمدی سیستم به‌اصطلاح پیشرفته اقتصادی آمریکا در مقابله با شیوع کرونا


تا تاریخ بیست‌و‌هشتم ژانویه 2021 بر اساس آمار دانشگاه جانز هاپکینز حدود 25 میلیون و 600 هزار آمریکایی به کرونا مبتلا شدند که از این تعداد 429 میلیون و 125 نفر جان خود را از دست داده‌اند. هر دو این ارقام بالاترین میزان در سطح جهان هستند و پس از آمریکا این هند است که با 10 میلیون و 700 هزار نفر مبتلا جایگاه دوم را دارد و برزیل هم با 220 هزار قربانی نیز بعد از آمریکا دوم است.


بر اساس بررسی موسسه لوئی، نیوزیلند با 2 هزار و 295 مورد ابتلا و 25 قربانی بهترین مقابله با این ویروس را انجام داده و مقام اولین بهترین را از آن خود کرده است.



در مطالعه اندیشکده لوئی، ویتنام با جمعیت 70 میلیونی جایگاه موفق‌ترین اقدام علیه کرونا را دارد و پس از ویتنام کشورهای تایوان، تایلند، قبرس و رواندا قرار دارند.


در سطح بین‌المللی آمریکا بیشترین انتقادها را در زمینهٔ برخورد با کرونا به خود اختصاص داده است، مخصوصاً روزهای ابتدایی شیوع این ویروس که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا آن را نوعی آنفلوانزا می‌خواند. وی حتی بعدازاینکه به کرونا مبتلا شد و در بیمارستان معالجه شد گفت که بسیاری از مردم همه‌ساله براثر ابتلا به آنفلوانزا جان خود را از دست می‌دهند و این سؤال را مطرح کرد که آیا ما باید به خاطر قربانیان آنفلوانزا کشور را تعطیل کنیم؟ وی این‌گونه پاسخ داد که خیر، ما یاد گرفته‌ایم که با آنفلوانزا زندگی کنیم و همین کار را با کرونا هم تکرار می‌کنیم.


باید متذکر شد که قربانیان سالانه آنفلوانزا در دهه‌های اخیر در آمریکا بین 12 تا 61 هزار نفر بوده است.


مطالعه اندیشکده لوئی به این نتیجه رسیده است که عوامل ساختاری ازجمله سیستم پیشرفته اقتصادی و سیاسی نتوانست امتیازی برای مصون ماندن یک کشور از شیوع کرونا باشد. یافته‌های این اندیشکده اساساً نشان می‌دهند که نه کشورهای با ساختار دموکراتیک و نه کشورهای غیر دموکراتیک برای غلبه بر این بیماری بر یکدیگر برتری نیافتند.




بیشتر بخوانید:


۴۷ درصد از آمریکایی‌ها تمایل به تزریق واکسن کرونا دارند


فرمان‌های بایدن برای لغو سیاست‌های درمانی ترامپ




این اندیشکده پی برده است که کشورهایی با جمعیت کمتر از 10 میلیون نفر یعنی با جمعیت نسبتاً کم، جوامع نزدیک به هم و نهادهای توانمند از امتیاز نسبی در برخورد و مدیریت بحران‌های جهانی ازجمله کرونا برخوردار هستند.


لوئی در مطالعه خود از شاخص‌های اندازه‌گیری ازجمله موارد تأییدشده ابتلا، آمار مرگ‌ومیر، موارد موجود ابتلا در جمعیت یک‌میلیونی، تعداد مرگ‌ومیر در میلیون و میزان آزمایش‌ها استفاده کرد البته به ادعای این اندیشکده، چین به دلیل اینکه تعداد آزمایش‌ها را منتشر نکرد از این قاعده مستثنا بوده است.


انتشار این یافته‌ها هم‌زمان‌شده است با هشدار آنتونی فائوچی، رئیس مرکز بیماری‌های عفونی و آلرژی آمریکا مبنی بر اینکه تزریق واکسن به مردم این اجازه را نمی‌دهد که آنها آزادانه مسافرت کنند. به‌هرحال ترامپ در دوره صدارتش بر کاخ سفید، شدت کرونا را دست‌کم می‌گرفت. متخصصان بیماری‌های واگیردار از رئیس‌جمهور سابق می‌خواستند که این امر را جدی بگیرد اما وی توجه نمی‌کرد.


بنابر اطلاعات موجود الکس آزار وزیر خدمات انسانی و بهداشتی و نیز پیتر ناوارو، مدیر سازمان تجارت و تولید در دوره ترامپ زنگ خطر رسیدن همه‌گیری جهانی را به خاک آمریکا از همان روزهای آخر ژانویه 2020 به صدا درآورده بودند اما رئیس‌جمهور سابق آن‌ها را نادیده گرفت.


دلایل مخالفت مقامات دولت ترامپ با استفاده گسترده از ماسک تا آوریل 2020


در اواخر فوریه 2020 هفته‌ها قبل از اینکه بیشتر ایالت‌های در آمریکا مجبور به تعطیلی کرونایی بشوند، ترامپ گفت که این ویروس به‌خوبی تحت کنترل است. منتقدان در آن موقع گفتند که زمان ازدست‌رفته از ابتدای شیوع کرونا تا شروع تعطیلی‌ها می‌توانست برای زمینه‌سازی آزمایش‌های گسترده و تأمین دارو اختصاص یابد تا کشور بهتر بتواند به مقابله کرونا برود.


در واقع مقامات آمریکا با استفاده گسترده از ماسک تا آوریل 2020 مخالفت می‌کردند زیرا با کمبود ماسک روبه‌رو بودند و ماسک‌های انبارشده را برای استفاده کارکنان بخش بهداشت و درمان نگه داشته بودند.


ترامپ در ضمن برای پیام‌های متناقضی که به مردم می‌داد، موردانتقاد قرار گرفت. ازیک‌طرف می‌گفت که مردم فاصله اجتماعی را رعایت کنند و ماسک هم بزنند از طرفی طرفداران خود را برای شرکت در گردهمایی‌ها آن‌هم بدون استفاده از ماسک تهییج می‌کرد. ترامپ برای توصیه‌های مضحک خود ازجمله خوردن مواد ضدعفونی‌کننده برای مقابله با کرونا مورد تمسخر قرار گرفت.



او علی‌رغم ادعاهایش مبنی بر اینکه با ممنوعیت سفر از چین جان بسیاری از مردم را نجات داده است اجازه می‌داد که آمریکایی‌های ساکن چین به‌راحتی و با کمترین کنترل بهداشتی به کشور باز گردند.


این در حالی است که مقامات دولت جدید قول تأمین 200 میلیون دوز واکسن فایزر و مدرنا را تا اواسط اسفند داده‌اند و برنامه واکسیناسیون یک میلیون و پانصد هزار نفر در روز را دارند.


به‌هرحال هم‌اکنون دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور جدید مستقر شده است. در زمان کمپین انتخاباتی بایدن و تیم رسانه‌ای وی همیشه عملکرد ترامپ در خصوص مواجهه با کرونا را زیر سؤال می‌بردند؛ اما زمان ثابت خواهد کرد که قول و قرارهای بایدن و دموکرات‌ها در خصوص از بین بردن کرونا و غلبه بر تبعات اقتصادی و اجتماعی این بیماری تا چه حد قابل محقق شدن خواهند بود.


انتهای پیام/4155/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: کرونا
ارسال نظر