غنیسازی ۲۰ درصد ایران در چارچوب برجام است/ آمریکا، ناقض برجام و قطعنامه 2231
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، علیرضا میریوسفی در گفتوگو با هفتهنامه آمریکایی «نیوزویک» به نخستین اظهارنظرات «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا درباره شروط دولت جو بایدن، رئیسجمهور این کشور برای بازگشت به برجام واکنش نشان داد.
بلینکن بامداد امروز (پنجشنبه) در نخستین کنفرانس خبری خود بهعنوان وزیر امور خارجه آمریکا با متهم کردن ایران به نقض برجام تصریح کرد واشنگتن راه طولانی در بازگشت به برجام دارد و در صورتی به توافق هستهای بازمیگردد که جمهوری اسلامی ایران به تعهداتش ذیل برجام عمل کند.
سخنگوی هیئت نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد گفت: آمریکا نهتنها تعهداتش ذیل برجام را نقض کرده، بلکه تعهدات خود ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را نیز زیر پا گذاشته است.
وی توضیح داد: دولت فعلی آمریکا همچون دولت قبلی، تعهدات خود در قبال برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض کرده است.
این دیپلمات ایرانی به اظهارات اخیر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه و مجید تختروانچی، نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد پرداخت که هر دو دولت بایدن را ترغیب کردند رویکرد خود را درقبال ایران تغییر دهند.
میریوسفی تصریح کرد: همانطور که وزیر امور خارجه و سفیر کشورمان در سازمان ملل متحد در یادداشت اخیر خود تأکید کردند، ما همیشه ایالات متحده را بهعنوان عضوی در نظر میگیریم که نهتنها برجام، بلکه قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را در تضاد با قوانین بینالمللی نقض کرده است و باید از هر دو (برجام و قطعنامه ۲۲۳۱) پیروی کند و تحریمهایی را که (علیه ایران) تحمیل کرده است، لغو کند.
میریوسفی تصریح کرد که فعالیت غنیسازی ۲۰ درصد ایران در چارچوب محدودیتهای برجام به ویژه پاراگراف ۳۶ بوده است که به ایران اجازه میدهد عمل به تمامی یا بخشی از تعهدات برجامی خود را متوقف کند.
وی ادامه داد: ایران توافق (برجام) را نقض نکرده است و صرفاً پاراگراف ۳۶ را فعال کرده که به ایران اجازه میدهد در صورت پایبند نبودن طرفهای دیگر، اقدامات چارهساز در پیش بگیرد.
بلینکن درباره موضوع ایران، توافق هستهای و درخواست تهران برای برداشته شدن تحریمها توضیح داد: بایدن بسیار شفاف بوده، اگر ایران به پایبندی کامل از تعهدات خود ذیل برجام بازگردد، آمریکا نیز همان کار را میکند و از آن بهعنوان بستری برای ایجاد توافق قویتر و طولانیتر که دیگر موضوعات مشکلزا در روابط با ایران را برطرف کند، با کمک متحدان خود استفاده میکنیم. اما هنوز فاصله زیادی با آن نقطه داریم.
وزیر امور خارجه دولت جدید آمریکا گفت: ایران در چندین حوزه در تناقض با توافق هستهای است و مدتی زمان طول میکشد که اگر تصمیم بگیرند به تابعیت برگردد و ما باید ابتدا راستیآزمایی کنیم که در حال تبعیت هستند.
بلینکن تصریح کرد: اگر ایران تصمیم بگیرد به پایبندی به توافق هستهای برگردد، ما نیز تیم قدرتمندی از کارشناسان تشکیل خواهیم داد تا ابعاد مختلف این موضوع را بررسی کنیم.
انتهای پیام/4033/
انتهای پیام/