صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۴ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۹
روسیه:

مسکو آماده همکاری با واشنگتن برای تقویت ثبات راهبردی است

معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که روسیه برای ادامه تماس‌ها با آمریکا در عرصه ثبات راهبردی آمادگی دارد.
کد خبر : 559758

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه روز چهارشنبه در جلسه علنی دومای روسیه که به بررسی طرح پیشنهادی رئیس‌جمهوری روسیه برای تمدید پیمان کاهش تسلیحات تهاجمی راهبردی اختصاص داشت، با تأکید بر آمادگی روسیه برای مذاکره با آمریکا در مسائل تسلیحاتی اظهار داشت: روسیه تلاش می‌کند گفت‌وگوهای مشروح با آمریکا در عرصه امنیت بین‌المللی را آغاز کند.


وی ادامه داد: با تکیه‌بر پایه و اساس توافق دو طرف، برای آغاز گفت‌وگوها با دولت جدید آمریکا در مورد مسائل موردعلاقه دو طرف در عرصه امنیت بین‌المللی تلاش خواهیم کرد.


معاون وزیر خارجه روسیه خاطرنشان کرد: توافقنامه‌های جدید با آمریکا در عرصه کنترل تسلیحاتی فقط در شرایط برابر امضا خواهد شد.


ریابکوف مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای و موشکی روسیه تصریح کرد: هرگونه گذشت یک‌جانبه از طرف مسکو منتفی است.


وی در ادامه گفت: پیشنهاد روسیه برای توقف تولید کلاهک‌های هسته‌ای برای یک سال برای دولت قبلی آمریکا در نظر گرفته‌شده بود که نمی‌خواست پیمان استارت جدید را تمدید کند.


دیپلمات ارشد روس خاطرنشان کرد: ایده توقف تولید یک بسته توافقی همراه با ایده موافقت با پیشنهاد آمریکا برای تمدید یک‌ساله بود.


وی تأکید کرد: ما اکنون ممکن است بگوییم که این پیشنهادها ملغی هستند. اکنون دیگر دلیلی برای برگشتن به آن وجود ندارد. ما به برگزاری مذاکرات بر مبنای یک وضعیت متفاوت می‌پردازیم.


 ریابکوف خاطرنشان کرد که روسیه به آمریکا پیشنهاد کرده است که موازنه امنیتی جدید برقرار شود که شامل همه تسلیحات تهاجمی و دفاعی هسته‌ای و سلاح‌های غیر اتمی شود.


وی افزود: درواقع ما پیشنهاد می‌کنیم که دستورکار راهبردی گسترش یاید و شامل همه تسلیحات تهاجمی و دفاعی شود.


ریابکوف این را نیز گفت که آمریکا تمدید پیمان استارت-2 را با شروط تعیین‌شده از سوی روسیه پذیرفته است.


وی خاطرنشان کرد که واشنگتن بدون هرگونه پیش‌شرطی که در دوره ترامپ برای تمدید پیمان استارت-2 مطرح‌شده بود با تمدید این سند موافقت کرد.


به گفته مقام روس، به‌طورکلی، این تصمیمی شامل منافع برای هردو طرف روس و آمریکایی است و تنها تصمیم درست قابل اتخاذ در این مسئله محسوب می‌شود.


پس از سخنان ریابکوف در مجلس دومای روسیه، در مورد طرح تمدید ۵ ساله پیمان استارت -2 یا استارت- جدید رأی‌گیری شد و این طرح پیشنهادی پوتین به‌اتفاق آرا تصویب شد.


بر اساس این طرح، پیمان استارت-2 تا روز ۵ ماه فوریه سال ۲۰۲۶ تمدید خواهد شد.


موضوع تمدید پیمان کاهش تسلیحات تهاجمی راهبردی یا پیمان استارت-2 روز گذشته در گفت‌وگوی تلفنی ولادیمیر پوتین و جو بایدن روسای جمهوری روسیه و آمریکا مطرح شد و دو طرف در رابطه با مبادله یادداشت‌های دیپلماتیک در مورد دستیابی به توافق برای تمدید این پیمان ابراز خرسندی کردند.


در بیانیه دفتر مطبوعاتی کرملین در مورد این گفت‌وگوی تلفنی گفته شد که در روزهای آینده همه تشریفات و ترتیبات لازم برای تأمین ادامه اعتبار این سازوکار حقوقی بین‌المللی برای محدود کردن متقابل زرادخانه موشکی-هسته ای به انجام می‌رسد.


پیمان استارت- ۲ یا استارت نو برای کاهش تسلیحات هسته‌ای دوجانبه میان مسکو و واشنگتن امضا شد.


باراک اوباما رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا و دمیتری مدودیف همتای روسی وی سال ۲۰۱۰ در پراگ پایتخت جمهوری چک باهم دیدار کرده و این پیمان را برای کاهش زرادخانه‌های هسته‌ای دو کشور امضا کردند.


آمریکا و روسیه طبق این قرارداد جدید، اجازه یافتند حداکثر یک هزار و ۵۵۰ کلاهک مستقر کنند، حدود ۳۰ درصد کمتر از محدودیت اعمال‌شده در پیمان استارت که سال ۲۰۰۲ قید شد. نخستین پیمان سال ۱۹۹۱ منعقد شد و سال ۲۰۰۹ منقضی شد.


 اعتبار استارت-2 پنجم ماه فوریه سال ۲۰۲۱ (۱۷ بهمن) بسر می‌رسد.


انتهای پیام/4155/


انتهای پیام/

برچسب ها: آمریکا روسیه
ارسال نظر