صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۳ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۹

عوامل ابتلا به سرطان که هر روز با آن ها سر و کار داریم

به مناسبت شروع هفته ملی مبارزه با سرطان و اهمیت پیشگیری از این بیماری این بار به روزمره ترین مواد و خوراکی ها و محصولاتی که باعث ابتلا به سرطان می شود، اشاره می‌کنیم.
کد خبر : 559747

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، بارها درباره سرطان ‌و عوامل ایجاد آن از مواد خوراکی تا دود اگزوز خودرو گفته ایم. در گذشته سرطان‌زایی فست فودها را بیشتر هم ردیف سیگار معرفی کردیم و هنوز هم این عوامل در کنار آلودگی‌های دیگر جزو عوامل سرطان‌زاست. به مناسبت شروع هفته ملی مبارزه با سرطان و اهمیت پیشگیری از این بیماری این بار به روزمره ترین مواد و خوراکی ها و محصولاتی که باعث ابتلا به سرطان می شود، اشاره می‌کنیم:



غذاهای کنسروی

 سبزیجات زمانی که به صورت کنسروی نگهداری می‌شود، مواد مغذی کمتری دارند و دلیل آن هم مقدار سدیمی است که در فرایند محافظت و نگهداری به کنسرو اضافه شده است، همچنین میوه‌های کنسروی هم در شربت ذرت فروکتوزی نگهداری می‌شود.


مشکل دیگر هم قوطی‌های کنسرو است. این قوطی‌ها با ماده شیمیایی به نام «بیسفنول‌ای»، (BPA)پوشش دهی شده‌اند. این ماده به عنوان بازدارنده هورمونی شناخته می‌شود و با ابتلا به سرطان ارتباط دارد. جالب است بدانید در مواد غذایی حاوی اسیدی کنسروی مانند گوجه فرنگی تاثیر این ماده بیشتر می‌شود.


گوشت فراوری شده

 طبق مطالعات انجام شده مصرف گوشت فراوری شده مانند سوسیس، کالباس، همبرگرهای آماده و.... به‌دلیل وجود نیتریت، نمک زیاد و مواد افزودنی سبب افزایش بروز سرطان‌های معده و روده بزرگ می‌شود.


پیشنهاد

 هر چه تنوع رنگی میوه‌ها و سبزیجات تازه مصرفی شما بیشتر باشد، مواد مفید بیشتری به بدن شما خواهد رسید. مصرف بیشتر میوه‌ها و سبزی‌ها سبب کاهش خطر سرطان ریه، دهان، مری و روده می‌شود.


روغن های هیدروژنه

 این روغن‌ها به طور مستقیم با ابتلا به بیماری‌های قلبی، پایین آوردن سیستم دفاعی بدن و ابتلا به سرطان مرتبط است. سازمان بهداشت جهانی هم مردم را از مصرف این نوع روغن برحذر می دارد.


پیشنهاد

 بهترین جایگزین برای این روغن ها، استفاده از روغن‌هایی مانند زیتون، نارگیل و روغن دانه انگور است که بهترین این گزینه ها برای پخت و پز (در دمای بالا) روغن دانه انگور است.


نوشابه های گازدار

 نوشابه‌ها مملو از شکر و برای سلامتی بسیار مضر است. نوشیدنی هایی مانند نوشابه که حاوی کافئین گازدار است برای افراد مبتلا به ریفلاکس های معده مضر است. تحقیقات نشان داده است، که مصرف این نوشیدنی ریسک سرطان را افزایش می دهد. این تنها درباره نوشابه نیست بلکه شامل تمامی نوشیدنی های دارای ترکیبات شیمیایی مانند آب‌میوه‌ها و نوشابه رژیمی و ورزشی و ...هم می شود.


شکر

 دانشمندان هم اکنون می‌دانند که مصرف بیش از حد شکر نه تنها می‌تواند عامل دیابت باشد، بلکه سلول‌ها را هم تخریب می‌کند و ریسک سرطان را در فرد بالا می‌برد.


«یوهان تولین» بیولوژیست مولکولی در دانشگاه لوون بلژیک می‌گوید:« مصرف زیاد شکر چرخه بسته‌ای از تولید انرژی لازم برای رشد سلول‌های سرطانی را ایجاد می‌کند که بزرگ‌شدن توده‌ها‌ در بدن نتیجه آن است.»

 غذاهای آماده و فراوری شده


به‌طور کلی هرغذایی که داخل پلاستیک پیچیده شده باشد، در مقیاس صنعتی تولید شود، تاریخ مصرف طولانی داشته باشد یا به صورت ساندویچی برای رفع سریع گرسنگی آماده شده باشد احتمال ابتلای فرد به سرطان را بالاتر می‌برد.

 چای داغ


نتایج یک تحقیق نشان داده است، مردم شمال شرق ایران که روزانه دو فنجان چای داغ می‌نوشند، 9 درصد بیشتر نسبت به افرادی که صبر می‌کنند تا چای‌شان سرد شود احتمال ابتلا به سرطان مری دارند.

 دود اگزوز و آفت‌کش


 بنابر اعلام آژانس بین‌المللی مطالعات سرطان، در دود خروجی از اگزوز خودروها بیش از ۳۰ نوع ماده سرطان‌زا دیده می‌شود. همچنین در آفت‌کش‌های مزارع (که کشاورزان برای زمین‌های زراعی استفاده می‌کنند)هم مواد سرطان زای بسیاری دیده می‌شود.


ویروس‌ها و سرطان

 موسسه ملی بهداشت آمریکا (NIH) فهرستی شامل 200 ماده سرطان زا تدوین کرده است که عامل تومور بدخیم در انسان هستند. حدود 12 درصد از موارد ابتلا به سرطان در انسان به ویروس‌ها نسبت داده می شود و تاکنون هیچ واکسنی برای آن تولید نشده است. محققان معتقدند که اتخاذ راهکارهای مناسب برای جلوگیری از انواع عفونت ضروری است تا به عوامل ویروسی سرطان زا اجازه رشد و گسترش ندهد.


سیگار، تریاک و قلیان

 ۱۰ درصد از ایرانیان ۴۰ سال به بالا به نوعی، تریاک مصرف می کنند، این در حالی است که تریاک یکی از عوامل مهم سرطان زاست و سرطان زایی آن از سیگار بیشتر است. مصرف قلیان هم عامل سرطان‌زای دیگری است که حتی دامن‌گیر زنان ایرانی هم شده است.


نکاتی درباره ظروف سرطان‌زا

 استفاده از ظروف استیل می تواند سرب موجود در خود را وارد غذا کند و موجب سرطان فرد شود. ظروف تفلون هم به دلیل تخریب لایه های تفلون سرطان زاست. ظرف‌های آلومینیومی موجب کم خونی، آلزایمر، ضعف اعصاب و لرزش دست می شود.


پیشنهاد

 بهترین ظروف می تواند شیشه ای، سنگی، چینی، مسی قلع اندود شده، برنجی و چدن اصل باشد که بهتر است افراد از این وسایل بیشتر استفاده کنند.


امواج تلفن همراه

 اشعه تلفن همراه توانایی نفوذ به بدن و ایجاد آسیب دارد و هزاران مطالعه بررسی شده از سوی محققان وجود دارد که ادعا می کنند تلفن همراه باعث ایجاد سرطان می شود.


خبرمرتبط

 دکتر ملک زاده نایب رئیس کمیته ملی مدیریت سرطان وزارت بهداشت درباره شایع‌ترین سرطان ها در بین ایرانی ها چنین می‌گوید: «سرطان پروستات، پوست، معده، روده بزرگ و مثانه شایع‌ ترین سرطان‌ ها در میان مردان و سرطان پستان، روده بزرگ، تیروئید، پوست و معده، پنج سرطان شایع در بین زنان ایرانی است و چنان‌چه هر دو جنس را با هم در نظر بگیریم، سرطان پستان، پروستات، روده بزرگ، پوست و معده، پنج سرطان شایع در بین ایرانیان است.»


منبع: روزنامه خراسان


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر