صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۷ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۹
گزارش آنا از کارگاه آموزشی کرسی‌های نقد و مناظره؛

تبیین 9 مأموریت کرسی‌های نظریه‌پردازی دانشگاه آزاد/ 4 امتیاز پژوهشی به دانشجویان دکتری با برگزاری کرسی‌های تخصصی داده می‌شود

کارگاه آموزشی کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره ویژه معاونان پژوهشی استان‌ها و رؤسای هیئت‌های اندیشه‌ورز دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
کد خبر : 559661

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسی‌های آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نخستین کارگاه آموزشی کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره ویژه معاونان پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی استان‌ها و رؤسای هیئت‌های اندیشه‌ورز با حضور علیرضا عراقیه، مدیرکل پژوهش و تحصیلات تکمیلی معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی و میثم چگین، سرپرست مرکز مطالعات، برنامه‌ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه صبح امروز در واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.


در کارگاه آموزشی کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره، معاونان پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی استان‌ها و رؤسای هیئت‌های اندیشه ورز به‌صورت مجازی حضور داشتند.


عراقیه: تبیین 9 مأموریت کرسی‌های نظریه‌پردازی دانشگاه آزاد اسلامی


علیرضا عراقیه، دبیر کمیته دستگاهی کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره دانشگاه آزاد اسلامی در این کارگاه آموزشی گفت: از مهم‌ترین اهداف برگزاری این کارگاه، حرکت در مسیر تعالی علوم انسانی و هنر و همچنین  گسترش ظرفیت‌های آن برای تولید علم و نظریه‌پردازی است که این مسئله یکی از مأموریت‌های معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی محسوب می‌شود.



وی افزود: برگزاری کارگاه آموزشی کرسی‌های نظریه‌پردازی در راستای مصوبات دومین کمیته دستگاهی کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره دانشگاه آزاد اسلامی است. در همین راستا از جمله مهم‌ترین مأموریت‌ها و وظایف این کمیته مطابق با نظام‌نامه‌های هیئت حمایت از کرسی‌های نظریه پردازی، نقد و مناظره شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌توان به «ارائه برنامه‌های اجرایی مراکز علمی در جهت برگزاری کرسی‌ها»، «تدوین سیاست‌های تشویقی برای ترویج کرسی‌ها»، «تصویب بودجه سالانه برای برگزاری کرسی‌ها» و «راه‌اندازی کارگروه‌ها یا شورا‌های تخصصی در واحد‌ها برای برگزاری کرسی‌ها» اشاره کرد.


مدیرکل پژوهش علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: «نظارت بر عملکرد استان‌ها در ارزیابی طرح‌نامه‌ها و بررسی صلاحیت داوران و ناقدان پیشنهادی و ارسال نتایج به دبیرخانه هیئت حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره»، «نظارت بر حسن برگزاری کرسی‌ها»، «نیازشناسی تخصصی در حوزه علوم انسانی، معارف دینی و هنر مرتبط با مرکز علمی»، «جهت‌دهی رساله‌ها و پایان‌نامه‌ها به سمت نظریه‌پردازی و نوآوری در راستای حل اهم مشکلات جامعه و نظام جمهوری اسلامی ایران» و «ارائه گزارش‌های لازم به دبیرخانه هیئت حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره شورای عالی انقلاب فرهنگی» از دیگر مأموریت‌های کمیته دستگاهی کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره دانشگاه آزاد اسلامی است.



4 امتیاز پژوهشی به دانشجویان دکتری با برگزاری کرسی‌های تخصصی اختصاص می‌یابد


عراقیه بیان کرد: طبق مصوبات دومین جلسه کمیته دستگاهی کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره دانشگاه آزاد اسلامی مقرر شده بود تا با هدف فرهنگ‌سازی، بسترسازی، ساماندهی، شناسایی ظرفیت‌های علمی و اجرایی و همچنین ایجاد انگیزه در زمینه برگزاری کرسی‌های نظریه‌پردازی و به‌ویژه کرسی‌های علمی-ترویجی، جلسه‌ای سراسری با معاونان پژوهشی و علمی واحدهای دانشگاهی برگزار شود که جلسه امروز مبتنی بر این اهداف برگزار شده است.


وی خاطرنشان کرد: در همین راستا علاوه بر برگزاری جلسات استانی، جلسه‌ای با حضور رؤسای دانشکده‌های ادبیات و علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی به‌صورت مجازی برگزار می‌شود و نسبت به بسترسازی و ایجاد انگیزش در برگزاری کرسی‌ها تلاش بیشتری خواهد شد.


دبیر کمیته دستگاهی کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره دانشگاه آزاد اسلامی گفت: اگر دانشجویان مقطع دکتری بتوانند یک کرسی ترویجی و علمی در خصوص یکی از مباحث رساله خود برگزار کنند، ۲ امتیاز پژوهشی کسب خواهند کرد. همچنین کرسی‌های تخصصی نقد و مناظره شامل ۴ امتیاز پژوهشی است.


چگین: لزوم گسترش فرهنگ آزاداندیشی در دانشگاه‌ها


همچنین میثم چگین، سرپرست مرکز مطالعات، برنامه‌ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در این کارگاه بیان کرد: تأکید بر بسط و گسترش فرهنگ آزاداندیشی در دانشگاه‌ها، بسترسازی، تمرین نظریه‌پردازی، نقد و مناظره‌های علمی، گسترش فضای عقلانیت و نهادینه‌سازی فرهنگ تضارب آرا و همچنین بسط نشاط علمی در کرسی‌ها از جمله اهداف و خط مشی‌های برگزاری کرسی‌های نظریه‌پردازی و ترویجی دانشگاه آزاد اسلامی است.



وی در ادامه به تشریح شرایط و فرآیند برگزاری انواع کرسی به ویژه کرسی‌های علمی-ترویجی ویژه اعضای هیئت علمی و همچنین برای نخستین بار در کشور فرآیند برگزاری کرسی‌های علمی-ترویجی دانشجویان دکتری تخصصی علوم انسانی و هنر که استخراج شده از رساله‌های دکتری تخصصی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی است، پرداخت.


سرپرست مرکز مطالعات، برنامه‌ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: طبق بخشنامه مورخ 7 اسفند 98 به شماره 79534/10 دفاع از رساله دکتری دانشگاه آزاد اسلامی، برگزاری کرسی ترویجی با اخذ گواهی معتبر و مورد تأیید معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی برای دفاع رساله دارای 2 نمره خواهد بود. در واقع برگزاری کرسی‌های تخصصی نظریه‌پردازی، نقد و نوآوری  از امتیازهای بالاتری برخوردار است که شرح آن در ردیف‌های 12 تا 15  جدول 2 مستندات پژوهشی مستخرج از رساله در بخشنامه مذکور موجود است.


انتهای پیام/4118/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر