صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۲ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۹

پشت‌پرده ادعای جدید عربستان درباره حمله موشکی انصارالله به یمن

عربستان در اوضاع کنونی با متهم کردن یمنی‌ها به حمله موشکی به ریاض جنگی رسانه‌ای علیه آنان به راه انداخته و به‌نظر می‌آید این اقدام ریاض ناشی از شتابزدگی و از موضع انفعال انجام شده است.
کد خبر : 559477

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، درحالی‌که به‌تازگی انصارالله یمن هرگونه حمله هوایی به عربستان را رد کرده است، پدافند هوایی عربستان مدعی شد یک فروند موشکی را که از سمت یمن به ریاض شلیک شده بود، رهگیری کرد. همچنین منابع خبری وابسته به سعودی‌ها مدعی شدند هواپیماها از فرودگاه ریاض به فرودگاه‌های دیگر تغییر مسیر داد‌ه‌اند.


رویترز نیز از شنیده شدن صدای انفجار در ریاض خبر داد که دلیلش همچنان نامشخص است.


ادعای سعودی‌ها درحالی است که جنبش انصارالله بلافاصله پس از انجام هر عملیات پهپادی یا موشکی علیه متجاوزان به‌طور رسمی و به صراحت آن را اعلام می‌کند. انصارالله ادعای چند روز پیش سعودی‌ها را درباره شلیک موشک به فرودگاه ریاض را هم بی‌اساس دانسته بود.


ادعای سعودی‌ها علیه انصارالله در راستای فشار بر دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا برای جلوگیری از لغو تصمیم دولت قبلی آمریکا در تروریستی خواندن جنبش انصارالله ارزیابی شده است. این ادعا حتی با حمایت برخی از کشورهای غربی هم مواجه شد. سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس که درقبال جنایت جنگ یمن پس از 6 سال تجاوز سکوت پیشه کردند، آنچه «تلاش برای حمله به ریاض در 23 ماه جاری» خوانده شد را محکوم کردند.


سخنان «یحیی سریع»، سخنگوی نیروهای مسلح یمن در رد ادعای سعودی‌ها به‌خوبی نشان می‌دهد اگر یمنی‌ها این حمله را انجام داده بودند، با شجاعت اعلام می‌کردند. تکذیب ادعای عربستان از سوی ارتش یمن در حالی انجام شده است که سعودی‌ها دارای سامانه‌های پیشرفته راداری و دفاع هوایی هستند و هرگونه حمله هوایی و موشکی به کشورشان را به‌راحتی می‌توانند رصد و با ارائه اسناد و مدارک عامل آن را تعیین کنند.


ریاض در اوضاع کنونی انگشت اتهام خود را به‌طرف ارتش و کمیته‌های مردمی یمن نشانه رفته است و دلیلی که می‌تواند عامل آن باشد، این است که یمنی‌ها سابقه حملات موشکی و پهپادی به عمق خاک عربستان را در پرونده خود دارند، لذا پذیرفتن اینکه حمله مزبور به‌وسیله آنان انجام شده باشد، برای افکار عمومی بسیار آسان‌تر است. اما باید این نکته را نیز در نظر گرفت که حملات موشکی و پهپادی قبلی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن به عمق خاک عربستان به‌وسیله یمنی‌ها تأیید می‌شد، ولی یمنی‌ها این حمله مورد ادعای عربستان را تکذیب کرده‌‌اند.


از نظر کارشناسان امور منطقه، با توجه به اوضاعی که عربستان در آن به‌سر می‌برد، بعید به‌نظر می‌‌آید بتواند به اهداف و برنامه‌های خود درباره یمن دست یابد، زیرا ریاض با پرونده‌های سنگینی مانند پرونده قتل «جمال خاشقجی»، روزنامه‌نگار معارض سعودی که در سال 2018 در کنسولگری عربستان در ترکیه رخ داد، مواجه است. در آن زمان منابع خبری «محمد بن‌سلمان»، ولیعهد عربستان را به نقش‌آفرینی در این قتل متهم کردند.


عربستان در اوضاع کنونی با متهم کردن یمنی‌ها به حمله موشکی به ریاض جنگ رسانه‌ای علیه آنان به راه انداخته‌ است و به‌نظر می‌آید این اقدام ریاض ناشی از شتابزدگی و از موضع انفعال انجام شده است، زیرا سعودی‌ها پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در موضع انفعالی شدیدی در منطقه قرار گرفتند؛ به‌عنوان نمونه می‌توان به آشتی شتابزده عربستان با قطر پرداخت. عربستان برای لغو تحریم هوایی، زمینی، اقتصادی و مالی قطر 13 شرط قرار داده بود که دوحه هیچ‌یک از آن‌ها را نپذیرفت و سرانجام عربستان حاضر شد در نشست اخیر سران شورای همکاری خلیج‌فارس با قطر آشتی کند، بدون اینکه امتیازی به دست آورده باشد. این موضوع نشان می‌دهد سعودی‌ها از موضع ضعف دست به چنین کاری زده‌اند.


انتهای پیام/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر