صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۶ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۹

آیا برگزاری مراسم خواستگاری بدون حضور پسر درست است؟

بعضی از اشخاص خواستگاری بدون حضور پسر را نوعی بی‌احترامی به خود می‌دانند، ولی در واقع این بی احترامی نیست، بلکه به‌نوعی رسم آن‌هاست.
کد خبر : 559450

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، خواستگاری بدون حضور پسر، یک نوع خواستگاری است که در آن نظر خانواده برتری دارد بر نظر پسر. در این نوع خواستگاری مادر و خواهر پسر به خواستگاری دختر رفته و بعد از اینکه پسندیدند جلسه‌ای را برای حضور پسر مشخص میکنند. این نوع خواستگاری امکان دارد همه فرهنگ‌ها و خانواده‌ها قبول نداشته باشند و عکس العمل‌های گوناگونی به دنبال داشته باشد.


دلیل خواستگاری بدون حضور پسر چیست؟


در خواستگاری‌های سنتی نظر و حرف خانواده‌ها مهمتر از نظر فرزندان است و در اصل فردی که نظر نهایی را می‌دهد و تصمیم‌گیری می‌کند، خانواده است، البته امکان دارد در بعضی از خانواده‌ها از پسر نیز نظر بخواهند و ازدواج اجباری نباشد.


بعضی از افراد شاید به طوری از این نوع خواستگاری برداشت کنند که پسر هیچ اراده و انگیزه‌ای ندارد و نظر خانواده‌اش را قبول دارد و به مادرش بسیار وابسته است، در حالی که شاید اینگونه نباشد. نباید اینگونه در مورد پسر قضاوت کرد، زیرا هستند اشخاصی که دوست دارند استقلال داشته باشند و خودشان تصمیم بگیرند، ولی خانواده اجازه نمی‌دهند؛ و اینگونه است که پسر نمی‌تواند خانواده اش را رها کند تا استقلال داشته باشد و مجبور میشود به نظر خانواده اش احترام بگذارد و مطابق رسم و رسومات آن‌ها عمل کند حتی اگر آن‌ها را قبول داشت باشد.


بعضی از اشخاص خواستگاری بدون حضور پسر را نوعی بی‌احترامی به خود می‌دانند، ولی در واقع این بی احترامی نیست، بلکه رسم آن‌ها می‌باشد. هنوز هم در بعضی جامعه‌ها و فرهنگ‌ها چه در داخل و یا خارج از کشور رسم‌های عجیب و غریبی دارند و امکان دارد نسل جدید مخالف آن باشند، ولی مجبور هستند طبق خواسته خانواده هایشان عمل کنند.


تبعات منفی خواستگاری بدون حضور پسر


این موضوع که در جلسات اولیه خواستگاری پسر حضور نداشته باشد در بسیاری از موارد باعث بروز مشکلاتی می‌شود، چون در جلسه‌های ابتدایی آشنایی افراد بیشتر به این موضوع می‌پردازند که ویژگی‌های ظاهری و رفتار‌های کلی یکدیگر را بررسی میکنند.


وقتی که این بررسی این مسائل را به شخص دیگر مانند مادر می‌سپارید او برای خود فاکتور‌ها و ملاک‌های دیگری دارد که طبق نظر شما نمی‌باشد در نتیجه آن شخص متفاوت از فاکتور‌های شما است که باعث می‌شود با مشکلاتی در آینده روبرو شوید.


در ضمن این روش خواستگاری برای بسیاری از دختر‌ها و خانواده هایشان مورد قبول نمی‌باشد و ممکن است این گونه برداشت شود که پسر هیچ استقلالی از خود ندارد. به همی دلیل باید در مورد آداب و رسوم و فرهنگ خانواده دختر تحقیق بیشتری انجام دهید تا اینکه خانواده‌ها دچار سوتفاهم نشوند.


تبعات مثبت خواستگاری بدون حضور پسر


بعضی‌ها اعتقاد دارند که اگر جلسه اول پسر حضور نداشته باشد، دختر نگرانی و استرس کمتری خواهد داشت و آشنایی راحت‌تر انجام می‌گیرد و خانواده پسر هم راحت‌تر میتوانند در مورد شرایط و مسائل مختلف برای ازدواج با خانواده دختر صحبت کنند و باعث می‌شود جلسات بعدی روند بهتری داشته باشد.


البته تبعات مثبت وقتی خواهد بود که خانواده پسر فقط برای مطرح کردن درباره خواستگاری و شرایط اولیه بدون حضور پسر مبادرت کرده باشند. اما چنانچه نحوه برخورد به صورتی باشد که خانواده خود را تصمیم گیرنده کامل نشان دهد به احتمال زیاد اثر مثبتی بر دختر و خانواده او نخواهند داشت. در بعضی از خانواده‌های پسر جایگاه مادر چنان بالاست که بر روی حرف او حرفی زده نمی‌شود.


منبع:بیتوته


انتهای پیام/ 


انتهای پیام/

ارسال نظر