صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۳ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

بافرهای فوری بومی در دستان محققان/ کار در آزمایشگاه با محصول ایرانی آسان می‌شود

محققان ایرانی موفق به توسعه و تولید قرص‌های آماده به مصرف بافر آزمایشگاهی شده‌اند که کار با محیط‌های کشت‌ آزمایشگاهی را آسان‌تر می‌کند.
کد خبر : 559416

گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، بافر یک محلول شیمیایی است که از یک اسید ضعیف و نمک آن یا یک باز ضعیف و نمک آن ساخته می‌شود. محلول‌‌های بافر توانایی حفظ پی‌اچ محلول را حتی در صورت افزودن اندکی باز یا اسید دارد. درواقع بافرها موادی هستند که از تغییرات زیاد پی‌اچ جلوگیری می‌کنند. بافرهای برای آماده‌سازی محیط کشت به کار می‌روند و یکی از محصولات پرکاربرد در آزمایشگاه‌ها هستند.


حال محققان دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه علوم پزشکی تهران موفق به توسعه و تولید قرص آماده به مصرف بافرهای آزمایشگاهی شده‌اند که می‌تواند روند آماده‌سازی محیط کشت را سریع‌تر و موثرتر کند. قرص‌های آماده به مصرف راه‌حل سریع، آسان و راحت برای تهیه انواع بافرها و محیط کشت‌های آزمایشگاهی است. این قرص‌ها سریع حل می‌شوند و جایگزین مناسبی برای روش‌های قدیمی، طولانی و پیچیده  است. با استفاده از این قرص‌ها می‌توان در کمترین زمان، بدون نیاز به محاسبات، ترازو، ابزار وتجهیزات دیگر بافر با محیط کشت را تهیه و در زمان تکنسین و پژوهشگر صرفه‌جویی کرد.


قرص آماده به مصرف بافر آزمایشگاهی چیست؟


به گفته محمد محقق، دانشجوی دکتری نانوبیوتکنولوژی و صاحب ایده قرص‌های آماده به مصرف بافر آزمایشگاهی؛  یکی از کارهای همیشگی پژوهشگران و تکنسین‌های آزمایشگاه آماده‌سازی بافرهای محیط کشت با استفاده از مواد اولیه است، برای انجام این کار ابتدا باید محاسباتی انجام شود تا مقدار مورد نیاز هر ماده برای هر بافر مشخص شود. این امر زمانی پیچیده‌تر می‌شود که در یک بافر باید بیش از هفت نوع ماده وجود داشته باشد. اندازه‌گیری مواد برای آماده‌سازی بافر کار حساسی است و باید با دقت فراوان انجام شود. بنابراین دانشمند باید وقت زیادی را صرف آماده‌سازی هر بافر محیط کشت کند.


ایده این طرح زمانی در ذهن محقق شکل گرفت که وی دانشجوی کارشناسی ارشد بود. این پژوهشگر ایرانی پس از مطالعات بسیار در حوزه نانو و آشنایی با روش‌های تولید قرص موفق به توسعه و تولید قرص‌های آماده به مصرف بافر شد. این قرص‌ها می‌توانند به سرعت و به آسانی بافرهای محیط کشت را برای دانشمند آماده کنند. با استفاده از این روش نه‌تنها محیط کشت در کمترین زمان ممکن آماده می‌شود بلکه دیگر نیازی به تجهیزات اضافی نیست. 


مزایای قرص آماده به مصرف بافر چیست؟


این محقق می‌گوید؛ قرص‌های آماده به مصرف بافر آزمایشگاهی جایگزین مناسبی برای روش‌های دشوار و وقت‌گیر سنتی به شمار می‌روند. به دلیل تحریم‌ها برخی از مواد آزمایشگاهی در بازار موجود نیست یا به سختی پیدا می‌شود، از سوی دیگر قیمت مواد آزمایشگاهی به شدت بالا رفته است، بنابراین قرص آماده به مصرف بافر آزمایشگاهی بهترین گزینه برای آزمایشگاه‌ها و پژوهشگران به شمار می‌رود.


قرص‌های آزمایشگاهی خارجی در بازار موجود است اما واردات این محصولات با مشکلات بسیاری روبه‌رو است. علاوه‌ بر این قیمت این قرص‌ها نیز بسیار بالاست. بافرهای آزمایشگاهی به صورت پودر نیز در کشور تولید می‌شود که قیمت متوسطی دارند اما اندازه‌ دانه‌های این پودرها متفاوت بوده که درنتیجه کیفیت آزمایش را پایین می‌آورد.  برخی از شرکت‌ها نیز بافرهای آزمایشگاهی را به شکل آماده و فیلترشده ارائه می‌کنند اما مقیاس‌پذیری این محصولات کم بوده و قیمت آنها نیز بسیار بالاست.


قرص جایگزین مناسب روش‌های سنتی


آزمایشگاه‌های ژنتیک، دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و آزمایشگاه‌های تشخیصی از بافرهای محیط کشت استفاده می‌کنند. قرص‌های آماده به مصرف بافر آزمایشگاهی نه‌تنها روند پژوهش در آزمایشگاه را سرعت می‌بخشد بلکه قیمت آنها اقتصادی بوده و گزینه مناسبی برای استفاده در مراکز پژوهشی و تحقیقاتی به شمار می‌روند.  علاوه‌بر قرص‌های آماده به مصرف بافر آزمایشگاهی، این شرکت دانش‌بنیان هفت محصول تولید کرده و در آینده نه چندان دوری وارد بازار می‌شود. همچنین این شرکت 30 محصول در مرحله توسعه و تحقیق دارد و تاکنون دو ثبت اختراع نیز داشته و دو پتنت دیگر نیز در مرحله بررسی دارند. 


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر