صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۳ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۹

جزئیات اعمال محدودیت در ترددهای نوروز 1400

با توجه به نزدیکی به نوروز سال 1400 بسیاری ازمدیران ارشد وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا در زمینه سفرهای نوروزی نظرات مختلفی دارند.
کد خبر : 559378

 به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، بالا رفتن آمار  بیماران کرونایی طی پاییز و زمستان، باعث شد ستاد کرونا محدودیت‌هایی برای آمد و رفت‌ها در نظر بگیرد. محدودیت تردد بین شهرهای آبی از 20 دی‌ماه برداشته شد، امّا یک هفته‌ای بعد از آن، هجوم سفرها به شمال و جنوب شدّت گرفت. آن هم وقتی که کرونای  جهش یافته در دنیا شایع شده، این نگرانی پیش می‌آید که این بار قرار است پیک قربانی‌ها تا چه عددی بالا رود؟! 


نظر مسئولین ستاد کرونا


علیرضا زالی رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران  می‌گوید: در روزهای گذشته با توجه به حجم گسترده خروجی‌های تهران و همچنین ورود بیش از ۵۰ هزار نفر به جزیره‌ای کوچک و مسافرت به شهرهای قرمز، ممکن است با بازگشت به تهران فرم‌های جدیدی از بیماری را شاهد باشیم.


سعید نمکی  وزیر بهداشت نیز در مورد سفرهای نوروزی اظهار کرد: عادی‌پنداری در شرایطی که سیستم بهداشت و درمان به صورت شبانه‌روزی نهایت تلاش خود را کرده تا آمار ابتلا و فوتی‌ها را پایین بیاورد، قطعا دوباره ما را به شرایط خطرناک همه‌گیری کرونا بازمی‌گرداند.


علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا پس از جلسه چندی قبل این ستاد، نسبت به وضعیت استان‌های مازندران، گیلان و گلستان ابراز نگرانی کرد و گفت که در چند روز گذشته در برخی نقاط کشور، شاهد عدم رعایت پروتکل‌ها بودیم. مسافرت‌هایی به جنوب (به ویژه قشم) صورت گرفته و مسافرت‌های زیادی به سمت شمال داشتیم. هشدار بسیار جدی است که اگر رعایت‌ها ضعیف شود، متاسفانه موج چهارم می‌تواند اواخر بهمن و اوایل اسفند شکل بگیرد و هر موجی شکل بگیرد برابر  ۸ تا ۱۰هزار فوت بیشتر است!


معاون وزیر بهداشت تاکید کرد که اگر در منطقه‌ای اعلام می‌شود وضعیت کم‌خطر شده به معنای از بین رفتن ویروس یا ضعیف شدن آن نیست که بار سفر را ببندیم. اگر این اتفاق بیفتد با توجه به این‌که تجربه اردیبهشت و خرداد و تیر را داشتیم و ممکن است پیک سهمگینی تکرار شود، به همین دلیل درخواست می‌کنیم مردم این هشدار را جدی بگیرند که اگر رعایت نکنیم متاسفانه موج چهارم شکل خواهد گرفت و دوباره محدودیت‌ها اواخر اسفند و تعطیلات عید نوروز برخواهد گشت.


ایرج حریرچی  معاون کل وزیر بهداشت و درمان ، پر شدن هتل‌ها و حجم سفرها را در یک هفته گذشته فاجعه می‌داند و گفته است: میزان تردد خودروها در دی‌ماه نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته، فقط ۵ درصد کاهش پیدا کرده، انگار که ۹۵ درصد مردم اوضاع را عادی می‌دانند و به همان میزان در داخل و خارج شهرها تردد می‌کنند.


چاره چیست؟


در   یک سالی که از آمدن کرونا گذشته، چقدر این توصیه «سفر نرفتن» جدی گرفته شده و از سفرهای غیرضروری پرهیز شده؟ فقط کافی است کمی محدودیت‌های سفر کاهش پیدا کند تا همه از حجم ترافیک و هجوم به جاده‌ها و خطوط هوایی شگفت‌زده شوند! به نظر می‌رسد فقط همین محدودیت‌ها و جریمه‌هاست که کمی از شدّت سفرها می‌کاهد، امّا آیا راه حل همین است یا نیاز به برنامه‌های جدی‌تری هست؟


 کلام آخر


وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به عنوان متولی سفر مدعی است برای مدیریت این وضعیت، طرح‌هایی را که نام‌های مختلفی هم مثل «سفر ایمن، مسؤولانه و یا سالم» دارد، به همراه پروتکل‌هایی برای سفر گردشگران خارجی و داخلی به ستاد ملی کرونا داده، اما ظاهرا موافقتی در پی نداشته که به اجرا درنیامده است حال باید منتظر تا ببینیم  در نهایت چه تصمیمی در زمینه جلوگیری از سفرهای نوروزی صورت خواهد گرفت.


انتهای پیام/4148


انتهای پیام/

ارسال نظر