صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۰ - ۲۵ آذر ۱۳۹۴
گزارش آنا از شانزدهمین نمایشگاه پژوهش و فن‌آوری و دستاوردهای دانشگاه آزاد-1

حرارت پژوهش در هوای یخ‌زده آذر ماه؛ از ربات دستیار پزشک تا پانتومیم پژوهشی

شانزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار در حالی افتتاح شد که تعداد زیادی از دانشگاه‌های سراسری و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی با غرفه‌هایی در اندازه‌های مختلف دستاوردها و محصولات خود را در آن ارائه دادند.
کد خبر : 55937

غزال ساکی، گروه دانشگاه خبرگزاری آنا: از فضای سرد و یخ‌زده‌ی بیرون که به سالن نمایشگاه می رسیدی گرمایی ناشی از شور و حرارت بازدیدکنندگان هر تماشاگری را سر شوق می‌آورد.


312 غرفه از دانشگاهها، مراکز پژوهشی، پژوهشگاهها و دستگاههای اجرایی در این نمایشگاه حاضرند که 54 غرفه هم متعلق به واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی است. به گفته دکتر مجید متقی طلب دبیر شانزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری، امسال 20 گروه ارزیاب مستقر هستند که دستاوردهای پژوهشی ارایه شده را ارزیابی می کنند و 27 دانشجو ی شاغل به تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی که در دانشگاه های اروپایی تحصیل می کنند نیز حضور دارند.


غرفه های دانشگاه آزاد اسلامی در اندازه های بزرگ و کوچک از واحد تهران مرکز و تهران جنوب ، علوم تحقیقات ، علوم دارویی گرفته تا واحد کردستان ، واحد یاسوج ، کرمانشاه ، قزوین ، مشهد، اصفهان ، نجف آباد ، واحد آذربایجان شرقی، واحد مشهد، واحد چهارمحال و بختیاری و تعدادی دیگر که هر کدام رنگ و بوی خاصی دارند. از میان راهروهای این سالن بزرگ، نظاره‌گر ذوق و خلاقیت دانشجویان بودم که غرفه بزرگی نظرم را جلب کرد. از میان جمعیت به داخل غرفه رفتم و گفت‌وگوی کوتاهی انجام دادم.


غرفه مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور


خانم واحد، دانشجوی دکترای مدیریت رسانه از اعضای تیم مرکز تحقیقات درباره فعالیت‌ها و اهداف مرکز تحقیقات به خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: «‌مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور یکی از مراکز پژوهشی است که زیر نظر وزارت علوم فعالیت می‌کند.»


او افزود: « این مرکز دبیرخانه شورای عالی عتف هم می‌باشد که این شورا زیر نظر مستقیم دکتر حسن روحانی است ، این غرفه بخشی از غرفه دبیرخانه و مرکز تحقیقات است که سالن‌های بسیاری دارد.»


عضو تیم مرکز تحقیقات سیاست علمی اظهار کرد: «‌ فعالیت اصلی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، مشاوره در حوزه سیاست‌گذاری علم و فناوری و بسترسازی برای جریان‌های علمی در کشور است.»


واحد بیان کرد: « این مرکز معمولا با وزارتخانه‌ها و مدیران ارشد کشور در تماس است که مخاطبان اصلی این مرکز هستند. ما به آن‌ها مشاوره می‌دهیم و پژوهش‌هایی که در حوزه علم و فناوری لازم است، به آن‌ها ارائه می‌شود . طرح‌های پژوهشی تعریف می‌کنیم و سفارش می‌دهیم تا انجام دهند .»


او تصریح کرد: «‌از مهم‌ترین خروجی‌های ما در این مرکز ، طرح‌های پژوهشی است که در کتابچه لیست طرح‌های پژوهشی‌مان به‌صورت جامع آمده هم‌چنین کتاب‌هایی که منتشر می‌کنیم که معمولا توسط اعضای هیئت‌علمی نگارش می‌شوند و نتایج طرح‌های پژوهشی این مرکز می‌باشند . »


بعد از گفت‌وگو با عضو تیم مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور به سراغ دو نفر رفتم که در این غرفه یک پرفورمنس در رابطه با هفته پژوهش و فناوری اجرا می‌کردند. شاید این طور روشها را هم برای ایجاد ارتباط بیشتر بین مردم با مقوله پژوهش لازم دانسته‌اند.



نمایشگاه، مکان تلاقی هنر و جامعه


علیرضا ناصحی بازیگر تئاتر به خبرنگار آنا گفت: «در این نمایشگاه پانتومیم اجرا می‌کنم .در حال حاضر اتفاق خوبی که افتاده این است که برخی از گروه‌های نمایشی به نمایشگاه‌ها می‌آیند. یعنی درجایی که محل عبور و مرور مردم است و دستاوردهایشان را ارائه می‌دهند .»


او افزود: « این اتفاق خوبی است چراکه هنر می‌تواند راحت‌تر میان مردم نفوذ پیدا کند و نمایشگاه بهترین مکان است.»


ناصحی اظهار کرد: « برای اینجا پانتومیمی اجرا کردیم که در واقع یک پرفورمنس است، که در درجه اول جلب‌توجه می‌کند و در درجه دوم کم‌کم به لایه‌های زیرین یعنی معانی که یک غرفه دارد می پردازد. ما سعی می‌کنیم این نمایش را با سوژه‌های فناورانه ارائه دهیم.»


پس از گفت‌وگو با اهالی هنر به سراغ واحدهای دانشگاه آزاد رفتیم که تعداد آن‌ها نه‌تنها کم نبود بلکه به دلیل دستاوردهای باکیفیتی که ارائه داده بودند، بیشتر از سایر غرفه‌ها به چشم می‌خوردند.


از لرزه‌سنج اقیانوسی تا ربات دستیار پزشک در غرفه واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی


مهندس مرتضی آذرداد، کارشناس ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات به خبرنگار دانشگاه آنا گفت: «‌دستاوردهای واحد علوم تحقیقات درزمینه های مختلفی است . این واحد شامل 20 دانشکده است .»


او افزود: «به دلیل محدودیت‌های زمانی و مکانی که داشتیم، گلچینی از محصولات واحد را اینجا به نمایش گذاشته‌ایم. تقریباً با 18 محصول به نمایشگاه آمده‌ایم که هنوز برخی از محصولات در مقیاس تست و آزمایشگاه هستند و برخی دیگر هنوز ثبت اختراع نشده‌اند. »


آذرداد تشریح کرد: « مهم‌ترین محصولات واحد علوم تحقیقات عبارت‌اند از : دستگاه لرزه‌سنج اقیانوسی که توسط یکی از دانشجویان مقطع کارشناسی رشته مهندسی پزشکی به نام امیر فربد حسینی ساخته‌شده است ، هم‌چنین یکی دیگر از دستگاه‌ها که پکیج تسویه فاضلاب نام دارد که وارد فن بازار شده و آماده عرضه است. کاربرد آن در محیط‌ زیست است، یکی دیگر از دستاوردهای دانشجویان این واحد ربات چندضلعی است که به‌عنوان دستیار پزشک مورد استفاده قرار می‌گیرد که در چند مسابقه شرکت کرده و مقام هم آورده است.»


دبیر ارتباط با صنعت واحد علوم تحقیقات اضافه کرد: « دستگاه برس پلاسمایی که توسط یکی از دانشجویان رشته فیزیک همین واحد ساخته‌شده و ارتباط مستقیمی با صنعت پزشکی دارد، دانشجویان رشته مهندسی پزشکی آیتم‌های مختلف ضربان قلب را بررسی کرده‌اند، محاسبه‌گر ابتلا به دیابت هم از دیگر دستاوردهای این واحد است که ابتلای افراد در زمان‌های دور و نزدیک به دیابت را پیش‌بینی می‌کند.»


او ادامه داد: « یکی دیگر از دستاوردهای مهم دانشجویان این واحد دستگاه نگه‌دارنده سلاح برای مسابقات ورزشی است.»


پس از بازدید خلاقیت‌ها و ایده‌های دانشجویان علوم تحقیقات در زمینهٔ فن‌آوری پژوهشی به سراغ دیگر غرفه‌های دانشگاه آزاد رفتم.



ربات دستیار پزشک


دستگاه نگه دارنده سلاح برای مصارف ورزشی



غرفه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب و اتوماسیون پژوهش تا همایش


مهندس سعید جوادزاده، کارشناس ارشد سخت افراز از شرکت پارسان مستقر در مرکز رشد تهران جنوب به خبرنگار آنا گفت: « فعالیت‌های ما درزمینهٔ اتوماسیون صنعتی است و دیگری « آر.اف.آی .دی » است که در اتوماسیون صنعتی دستگاه کنترل هوشمند تهویه مرغداری را داریم و دستگاه « پی .ال.سی » صنعتی ایرانی با قابلیت‌های مناسب برای صنعت و در « آر. اف. آی. دی» هم دو محصول اصلی داریم که یکی مدیریت همایش است و برای همایش‌های یکی‌ دو روزه که می‌خواهند اجرا شوند به‌صورت به‌روز شده برایشان نصب می‌کنیم و پس از نصب جمع‌آوری می‌شود ، کارت‌های « آر.اف.آی.دی» به شرکت کننده‌ها داده می‌شود و در این کارت‌ها تعریف‌شده که حقوق هر یک مشخص‌شده است.»


او افزود: « یک همایش هم با همین سیستم برای دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب برگزار کرده‌ایم که سبب شده دانشگاه‌های دیگر هم خواستار اجرای این سیستم در واحدهایشان باشند.»


دکتر نیما جعفرزاه عضو هیئت علمی واحد تهران جنوب هم در رابطه با محصولات دیگری از این واحد توضیحاتی داد و بیان کرد: « محصولی که در این نمایشگاه ارائه داده‌ایم، اتوماسیون معاونت پژوهشی دانشگاه را انجام می‌دهد که همه دانشجوها می‌توانند به‌صورت الکترونیکی پروپوزال‌های خود را بارگذاری کنند و ظرفیت استادهایشان را مشاهده کنند و استاد راهنما تعیین کنند و به‌صورت اتوماسیون مدیر گروه تایید کند و در پایان هم به دست معاون پژوهشی برسد و ظرفیت‌های اساتید را مشخص کند .»



همه غرفه‌های دانشگاه آزاد اسلامی تا پنج‌شنبه آخرین روز نمایشگاه فن‌آوری فعالیت می‌کنند و دستاوردهای خود را ارائه می‌دهند.


انتهای پیام/

ارسال نظر