صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۰ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۹

دانشمندان منظومه‌ای با ویژگی‌های عجیب کشف کردند

دانشمندان موفق شدند منظومه‌ای با ویژگی‌های قابل توجه را در نقطه‌ای از کیهان کشف کنند.
کد خبر : 559262

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، اخترشناسان به تازگی در اطراف ستاره‌ای به نام TOI-178 تعدادی سیاره کشف کردند که با نظمی شکفت‌انگیز به دور ستاره خود در حال گردش هستند.


این منظومه متشکل از حداقل 6 سیاره است. 5 مورد از سیارات این منظومه در مسیر مداری مشخص به دور ستاره TOI-178 گردش می‌کنند ولی یکی از آن‌ها از لحاظ نوع و مدت زمان حرکت تفاوت زیادی با سایر سیارات دارد. یکی از دانشمندان حاضر در این پروژه تحقیقاتی گفت: «این اولین بار است که اخترشناسان منظومه‌ای با چنین نظمی را در کهکشان راه‌ شیری مشاهده می‌کنند.»


بررسی‌های اولیه نشان داده که سیارات این منظومه عجیب غیرقابل سکونت است ولی جنس سطح آن‌ها از خاک و سنگ است. 5 سیاره این منظومه به ترتیب در مدت 2، 3، 6، 10 و 20 روز به دور خورشید خود می‌چرخند و طول مدت گردش ششمین سیاره نیز 15 روز است.


سیارات پیرامون ستاره TOI-178 اولین بار به وسیله ماهواره‌ای به نام چیاپس(CHEOPS) رویت شدند. این ماهواره به طور اختصاصی برای رصد سیارات فراخورشیدی طراحی شده و در سال 2019 به مدار زمین پرتاب شد. اکنون دانشمندان در سازمان‌های مختلف فضایی در تلاش هستند تا اطلاعات بیشتری از منظومه تازه کشف شده به‌دست آورند و بررسی کنند که آیا منظومه‌های دیگری نیز به چنین الگوی حرکتی در گوشه و کنار کهکشان وجود دارد یا خیر؟


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر