صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۱ - ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
محمد نیرو در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

جزئیات طرح «بینش مطهر» دانشگاه آزاد اسلامی/ طرحی که به سؤال «توجیه دعا در معادلات علمی چیست؟» پاسخ می‌دهد

معاون توانمندسازی و ساماندهی مرکز جذب و امور هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: طرح «بینش مطهر» بر اساس آثار شهید مطهری با ساختار نظام‌مند و به‌صورت موضوعی در سیر آسان به سخت طراحی شده و با حضور اساتید مجرب دانشگاهی و حوزوی برگزار می‌شود.
کد خبر : 559132

محمد نیرو، معاون توانمندسازی و ساماندهی مرکز جذب و امور هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی با داشتن حدود 70 هزار عضو هیئت علمی و اساتید مدعو در صدها رشته‌ مختلف، از پدیده‌های علمی-فرهنگی شگرف کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی است، گفت: به دلیل جایگاه رفیع و نقش محوری اعضای هيئت علمی در توسعه جایگاه علمی کشور، تحقق دانشگاه تمدن‌ساز اسلامی و همچنین تربیت همه‌جانبه صدها هزار دانشجوی این دانشگاه، داشتن برنامه‌ جامع توانمندسازی استادان در تقویت ظرفيت‌های علمی و تربيتی آنان اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند.



وی افزود: در همین راستا و همسو با مأموریت محوری معاونت توانمندسازی و ساماندهی مرکز جذب و امور هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در این خصوص، یکی از برنامه‌های تنظیم شده برای استادان، طرح بینش مطهر است.


هدف طرح بینش مطهر


معاون توانمندسازی و ساماندهی مرکز جذب و امور هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: طرح بینش مطهر با هدف ایجاد یک نظام فکری و منسجم و فراتر از انباشت دیگری از اطلاعات معرفتی برای استادان است و هیچ جامعه‌ای فراتر از اندیشه‌های استادان خود رشد نخواهد کرد. استادانی که بر اساس انتظار، جایگاه و امکان خود می‌توانند مبتنی بر این معارف، بسیاری از سؤالات و شبهات معمول دانشجویان و حتی فرزندان خود را به درستی رفع کنند.


نیرو ادامه داد: این سؤالات شامل «اسلام یا غرب، کدامین انسان‌محورتر است؟»، «این همه محدودیت در اسلام سدّی برای ایجاد و نشاط نمی‌شود؟»، «آیا آزادی و حجاب در تقابل یکدیگر نیستند؟»، «توجیه دعا در معادلات علمی چیست؟» «تربیت دینی، تحجر است یا روشنفکری؟» و... است. امیدواریم از این رهگذر، کادرسازی و تربیت استاد و مربی برای گسترش طرح بینش مطهر حتی برای عموم اقشار جامعه در راستای رسالت و مسئولیت اجتماعی دانشگاه و ان‌شاءالله زمینه‌سازی اندیشه ظهور شکل بگیرد.


محتوای طرح بینش مطهر


وی عنوان کرد: طرح بینش مطهر بر اساس آثار شهید مطهری با ساختار نظام‌مند و به‌صورت موضوعی در سیر آسان به سخت طراحی شده و با حضور اساتید مجرب دانشگاهی و حوزوی برگزار می‌شود. آثاری که مورد وثوق بنیان‌گذار فقید جمهوری اسلامی و تأیید و تأکید رهبر معظم انقلاب بوده است. طرح مزبور در قالب 11 مرحله و بر اساس ۴۰ جلد کتب بینش مطهر و همراه با ۱۱ جلد کتب بینش و رفتار قرآنی تنظیم شده است.



مشوق‌های اساتید شرکت‌کننده در طرح بینش مطهر


معاون توانمندسازی و ساماندهی مرکز جذب و امور هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: به جز تحقق هدف معنوی و اصلی ذکر شده برای طرح بینش مطهر، استادانی که در این دوره‌ها ثبت‌نام کرده و با موفقیت آن را سپری کنند، مشمول امتیاز ارتقای مبتنی بر ماده ۱ فرهنگی آیین‌نامه مربوطه قرار می‌گیرند. همچنین استادان حق‌التدریس موفق در این دوره که در فراخوان سال ۹۹ نیز ثبت‌نام کنند، در اولویت صلاحیت‌های عمومی مرکز جذب قرار خواهند گرفت.


نیرو افزود: توانمندی‌‌های حاصله در دوره می‌تواند به‌طور ضمنی در ارتقای نتایج ارزیابی عملکرد استادان مبتنی بر برگه‌های جدید نظرسنجی از دانشجویان، مؤثر باشد. همچنین استادان علاقه‌مند و برگزیده می‌توانند با دریافت حق‌التدریس‌‌، در برگزاری کلاس‌های مربوطه در داخل و خارج از دانشگاه سهیم شوند.


فرآیند اجرای طرح بینش مطهر


وی درباره فرآیند اجرای طرح بینش مطهر گفت: نخست لازم است که متقاضیان برای شرکت در مرحله اول این طرح، در سامانه مربوطه به نشانی http://binesh.iauec.ac.ir تا ۱۳ بهمن‌ماه ۱۳۹۹ ثبت‌نام کنند. در این مرحله، ۵ کتاب بر اساس بخش‌های مقرر، مورد مطالعه و در طی ۱۲ هفته، مورد تدریس، مباحثه و ارائه قرار می‌گیرد.


معاون توانمندسازی و ساماندهی مرکز جذب و امور هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: نحوه تهیه و خرید کتاب‌ها از طریق سایت انجام خواهد شد. همچنین در 14 بهمن‌ماه مقارن با شب میلاد حضرت فاطمه زهرا (س)، جلسه افتتاحیه و توجیهی طرح با حضور سیدمحمدصالح هاشمی گلپایگانی، رئیس مرکز جذب و امور هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود که در آن شرح جامعی از چرایی، چیستی و چگونگی این دوره تبیین خواهد شد. شرحی که در کتاب اول این مرحله به آن اختصاص یافته است.


نیرو بیان کرد: هر هفته یک جلسه آموزشی به شکل آنلاین با امکان دسترسی آفلاین به فیلم ارائه برگزار می‌شود. در این میان شرکت‌کنندگان گروه‌بندی شده و با انتخاب یک تسهیل‌گر برای هر گروه، مباحثه و کارگاه ارائه محتوای مقرری صورت می‌گیرد. همچنین ارزیابی این دوره بر اساس شرکت در کلاس‌ها، همچنین حضور فعال در گروه‌های مباحثه و کارگاه‌ها انجام خواهد شد.



انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر