صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۹ - ۰۵ بهمن ۱۳۹۹
رئیس مجلس:

باید به تولیدکنندگان و جوانان ایمان داشته باشیم

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه بایستی به تولیدکنندگان و جوانان و علم و اندیشه آنها ایمان داشته باشیم، تاکید کرد: باید به آنها اعتماد کرده و فرصت را فراهم کنیم.
کد خبر : 558933

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی امروز (یکشنبه 5 بهمن) در نشست نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، اظهار داشت: رئیس‌جمهور امریکا از همه تعهدات بین‌المللی مانند تعهدات اقلیم، آب و هوا و... عبور کرد و عملاً از همه تعهدات داخل و بیرون آمریکا عبور کرده است، ضمن اینکه ما هم بی‌تأثیر از این بی‌تعهدی او نبودیم و آسیب‌های زیادی از این ناحیه دیده‌ایم.


وی افزود: ما درس بزرگی از اتفاقات دوران ریاست جمهوری قبل آمریکا گرفتیم؛ این موضوع نشان داد که که قدرت‌های بزرگ خوی استکباری و تکبر و دوری از انسانیت دارند و نمی توانیم به آنها اعتماد کنیم، ضمن اینکه این موضوع نشان داد که باور داشته باشیم که خودمان باید قوی شویم و دست به زانو بزنیم و بلند شویم. 


رئیس مجلس تصریح کرد:‌ بایستی به تولیدکنندگان و جوانان و علم و اندیشه و خلاقیت و تفکر و مردم کشورمان ایمان داشته باشیم و به آنها اعتماد کرده و فرصت را فراهم کنیم.


وی تصریح کرد: ‌در سالهای قبل، مقام معظم رهبری فرمودند که دشمن ما آمریکاست، ولی ایشان فرمودند که راه مبارزه با آمریکا کار است و کار است و کار که البته این موضوع شعار نیست. 


قالیباف همچنین در ادامه گفت: اتاق بازرگانی پارلمان بخش خصوصی است؛ من معتقدم که کار،‌ باور انقلاب و بنیانگذار انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری است و آنها معتقدند که اقتصادی بایستی به دست مردم اداره شود و این موضوع از ارزش‌های کشور ما محسوب می‌شود. 


وی تصریح کرد: ما تنها نباید به مسئله بپردازیم، هر چند که شناخت مسئله مهم است، ولی ماندن در این موضوع و تکرار آن درجا زدن محسوب می‌شود. 


وی گفت: باید از سخنرانی‌های متعدد و جمع بزرگ پرهیز کرده و به سمت فعالیت‌های مستمر در گروه‌های کاری و بخش‌ها و تصمیم‌گیری کمیسیون‌ها بپردازیم. 


رئیس مجلس ادامه داد: ما وقتی نگاه کلی به درهای پشت سر خود داشته باشیم، متوجه می‌شویم که یک دهه با یک اقتصاد دولتی سپری شده و در دهه بعدی آن با موضوع تعدیل اقتصادی سپری شده است. همچنین در دهه بعدی با یک اقتصاد شبه‌دولتی حرکت کرده‌ایم و در دهه چهارم هم با یک اقتصاد نامولد مواجه بوده‌ایم که حتماً تمامی این موضوعات محاسنی داشته و اشکالات بزرگی هم داشته است و عملاً تورم دورقمی موضوعی عادی بوده و با این تلقی گذران عمر می‌کنیم، ضمن اینکه با تورم هم شرایط خود را می‌گذرانیم.


وی گفت: در محافل نظری و دانشگاه‌ها و بخش های تولیدی عنوان شده که اقتصاد ما نفتی بوده و دولت های ما دولت های رانت جو بوده‌اند؛ اقتصاد نفتی و دولت رانت جو اپیدمی بخش های مختلف اقتصادی است.


قالیباف افزود: در شرایط کنونی که کشور با تحریم و کرونا دست و پنجه نرم می کند، دو عامل سوء مدیریت و تضاد منافع موجب ایجاد مشکلات بسیار شده است.


وی اظهار داشت: برخی افراد پیش از صدور بخشنامه‌ها فعالیت خود را انجام می دهند اما این بخشنامه‌ها مسیر عده ای را مسدود می کند.


قالیباف افزود: من در زمانی که در شهرداری تهران بودم با دو تحریم روبه رو بودیم؛ نخست تحریمی که همه کشور با آن درگیر بود و دوم تحریمی که ما توسط دولت های وقت داشتیم اما با این حال کار را پیش می بردیم.


وی با بیان اینکه اقتصاد آلوده به نفت شده و باید این آسیب را حل و فصل کرد، افزود: در حال حاضر مردم از تورم، گرانی، رکود، بیکاری، نوسانات ارزی و قیمت، فقر و تبعیض  آسیب می بینند درحالی که  نبود ثبات در اقتصاد به سهم خود موجب آسیب به افراد شده است.


قالیباف اظهار داشت: ساختار بودجه کشور معیوب است به گونه ای که در لایحه بودجه سال آینده این آسیب‌ها، رکورد زده و درحالی که افزایش هزینه‌ها 46 درصد است، رشد درآمدها فقط 10 درصد است و در واقع فاصله این دو عدد به 36 درصد می رسد.


رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر بخواهیم تراز عملیاتی بودجه اصلاح شود و بودجه تورم‌زا نباشد و از سرعت افزایش نقدینگی جلوگیری کنیم، باید از مالیات، درآمدهای صادراتی و فعالیت اقتصادی استفاده کنیم اما اگر  به دنبال تامین منابع از نفت باشیم مشکلات همچنان ادامه داشته و روز به روز بر هزینه‌ها اضافه می‌کنیم.


وی با بیان اینکه در حوزه نظام مالیاتی با مشکلاتی روبه رو هستیم، تصریح کرد: دلالی‌ها، سوداگری‌ها و قاچاق، فرار مالیاتی دارند اما تولیدکننده بدون آنکه موضوعی را پنهان کند فرار مالیاتی ندارد ولی اگر نظام مالیاتی و ساختار بودجه اصلاح نشود بسیاری از مشکلات پابرجا می ماند.


قالیباف تصریح کرد: بوروکراسی های حاکم بر کشور همانند غل و زنجیر بر دست و پای مردم و تولیدکننده‌ها بسته شده و باید برای آن چاره اندیشی کرد.


رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکی از این تصمیمات موجب شد در دو ماهه اخیر روند صادرات رشد داشته باشد و این موضوع به دلیل جلساتی بود که برخی از آن‌ها از 7 تا 11:30 شب به طول می‌انجامید اما در نهایت این جلسات موجب شد ستاد اقتصادی دولت در راستای این موضوع تصمیماتی اخذ کند.


قالیباف در ادامه با بیان اینکه درهای مجلس به روی اتاق بازرگانی باز است، گفت: ما در مجلس نظارت‌محور هستیم و در بخش‌های مختلف مباحث را کمیسیون‌محور دنبال می‌کنیم، کمیسیون‌های مشابه مجلس و اتاق بازرگانی باید ارتباط نزدیک برقرار کنند، ما بر اساس 4 محور شفاف‌سازی، هوشمندسازی، مردمی‌سازی و کارآمدسازی مباحث را دنبال می‌کنیم.


رئیس مجلس تصریح کرد: ما کاری یک ساله برای بودجه سال 1400 و برنامه 5 ساله هفتم توسعه را در مجلس دنبال می‌کنیم، برنامه هفتم توسعه مرتبط با 5 سال پایانی چشم‌انداز توسعه کشور است از این رو تلاش می کنیم این 5 سال پیش رو به گونه‌ای در مجلس و در برنامه تنظیم شود و رقم بخورد که متفاوت با همه برنامه‌ها باشد هر چند تحریم فشارهای بسیاری به کشور آورده اما ظرفیت‌هایی را ایجاد کرده و ما باید غل و زنجیرها را از پای آن باز کنیم تا اقتصاد پویا شود.


قالیباف افزود: یکی از اقداماتی که باید انجام شود تعیین تکلیف پروژه‌های نیمه تمام است از این رو در برنامه هفتم توسعه برای این پروژه‌ها برنامه‌ریزی خواهیم کرد. گذاشتن پول‌ها در بانک و گرفتن سود و عدم پرداخت مالیات، مشکلات تورمی، نقدینگی و کاهش ارزش پول ملی را به وجود آورده است این در حالی است که ما قریب به صد هزار پروژه نیمه تمام را یک تا 20  یا 25 ساله را رها کردیم.


رئیس مجلس گفت: برای رفع این مشکلات روش‌هایی وجود دارد، مردم با پول‌های خرد تا کلان در این پروژه‌ها اگر منفعت اقتصادی داشته باشد، مشارکت خواهند کرد البته به شرطی که رفتار مشابه در بازار بورس اتفاق نیفتد و نبینیم سهام‌های حقوقی در برخی نقاط با قیمت بالا فروخته و در پایین‌ترین قیمت خریداری می‌شود، بازار بورس شفاف‌ترین بازار رقابت حقیقی و واقعی است و زمانی که بنگاه‌داری دچار مشکلاتی است یا سرمایه خارجی در حداقل وضعیت نسبت به سرمایه داخلی به سر می‌برد ما نباید به بدترین شکل از آن استفاده کنیم زیرا نتیجه آن کیک اقتصاد 34 درصد کوچکتر می‌شود.


وی یادآور شد: سلایق سیاسی متفاوت وجود دارد اما اقتصاد منطق خود را دارد، عزت کشور، منافع ملی و حل مشکلات مردم ذائقه سیاسی نمی‌شناسد و هر فرد با انصاف و باغیرت دلش به خاطر مردم می‌سوزد و شب خوابش نمی‌برد.


رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن بیان اینکه تحریم‌ها سخت است و حتماً از تحریم استقبال نمی‌کنیم، گفت: ما به دنبال رفع تحریم‌ها هستیم اما منطق ما رفع تحریم نباید باشد، این کشور نشان داد که می‌تواند با کمک بخش خصوصی ارز مورد نیاز را تأمین کند.


قالیباف گفت: شاید در شرایط فعلی بخواهند برچسب‌هایی به بخش خصوصی بچسبانند اما فساد امروز در کشور ناشی از رفتار بخش خصوصی نیست بلکه ناشی از بخشنامه‌های غیرمنطقی و تصمیمات همچون ارز 4200 تومانی است و این رانت و فسادها از تبعیض و تصمیمات کلیدی متمرکز و تمرکزگرایی نشأت می‌گیرد.


قالیباف یادآور شد: ما می‌توانیم تعرفه و حتی تعرفه‌های بالا بگذاریم اما باید مسیر کاهندگی را در نظر بگیریم زیرا تعرفه رانت ایجاد می‌کند و مانع رشد تولید می‌شود یا موجب تبدیل تولید به رانت می‌شود؛ سیستم دولتی ما به خاطر نفت بزرگ و رانتی شده، بخش خصوصی ما هم با تصمیمات بخشنامه‌ای تبدیل به همین وضع خواهد شد.


وی تأکید کرد: بن‌بستی روبه‌روی ما نیست، ما باید با رفتارهای معقول و برآمده از خرد در مجلس تصمیم بگیریم، ما نیازمند اعتمادسازی هستیم، اعتماد بزرگترین سرمایه اجتماعی هر جامعه‌ای است اما متأسفانه ما اعتمادسازی را نمی‌دانیم، اقتصاد بیش از هر چیزی به اعتماد و آرامش در جامعه نیاز دارد.


انتهای پیام/۴١۵١/


انتهای پیام/

ارسال نظر