یک فوریت لایحه مجوز افزایش اعتبار پروژه شهر آفتاب تصویب شد
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علیرضا دبیر رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در دویست و شانزدهمین جلسه علنی شورای شهر در جریان بررسی لایحه مجوز افزایش اعتبار پروژه شهر آفتاب با اشاره به بی سابقه بودن این اتفاق در هشت سال گذشته در شورای شهر اظهار کرد: پیش از این شهرداری تهران اگر به اعتبار مازاد برای اجرای پروژه ها نیاز داشت بدون مصوبه شورا این کار را انجام می داد و بعد در اصلاحیه بودجه شورا به آن رأی موافق می داد اما این روال غلط برای اولین بار تغییر کرده و شهرداری پیش از هزینه کردن اعتبار مازاد بر اعتبار مصوبه لایحه ای را برای مجوز گرفتن به شورا آورده است.
وی افزود: در گزارش تفریغ بودجه سال 92 اتفاق بدتری افتاد و نشان داده شد که در آن سال 130 میلیارد تومان مازاد بر بودجه مصوب در پروژه شهر آفتاب هزینه شده و هیچ مجوزی از شورا گرفته نشده است.
دبیر تشریح کرد: اعتبار مازاد مورد نیاز برای این پروژه ابتدا در کمیته تخصیص که من بعنوان ناظر شورا در این کمیته حضور دارم مطرح شد و من در این جلسه تأکید کردم افزایش اعتبار 180 میلیارد تومانی برای پروژه شهر آفتاب از اختیارات کمیته تخصیص و شهردار نیست چرا که شهردار تنها می تواند 10 درصد یعنی نهایتاً 60 میلیارد تومان جابجایی در این پروژه انجام دهد.
دبیر ارائه این لایحه به شورا را قدمی مثبت در راستای قانونمندی شهرداری معرفی کرد و افزود: اعتبار مصوب این پروژه که در سال 88 آغاز شد 6 میلیارد تومان بود به ترتیب در سال های متوالی بعد از آن اعتباری معادل مبلغ 35 میلیارد تومان در سال 89، 35 میلیارد تومان دیگر در سال 90، 68 میلیارد تومان در سال 91، 240 میلیارد تومان در سال 92، 145 میلیارد تومان در سال 93 و 80 میلیارد تومان در سال 94 تصویب شد.
رئیس کمیسیون برنامه و شورای شهر تهران ادامه داد: از 180 میلیارد تومان اعتبار مازاد مورد نیاز برای این پروژه در سال جاری 60 میلیارد تومان با استفاده از اختیارات شهردار هزینه شده است. شهرداری در این لایحه باید محل جابجایی اعتبار از ردیف های بودجه را مشخص کند و نباید اینطور باشد که مثل سال های گذشته روزهای آخر اسفند ماه اصلاحیه 2 فوریتی به شمار بیاورد و 4 هزار میلیارد تومان را جابجا کند.
وی اضافه کرد: شهرداری اصلاحیه بودجه را باید در بهمن ماه به شورا ارائه بدهد و اگر اسفند اصلاحیه ای به شورا ارائه شود قطعاً به سال آینده موکول خواهد شد.
در ادامه ناصحی بعنوان مخالف این لایحه توضیح داد: قرار بود فاز اول این پروژه در همین ایام به بهره برداری برسد اما در بازدیدهای میدانی مشخص شد فاز اول هنوز آماده نیست در ضمن مصوبه اصلی در سال 84 بر ورود بخش خصوصی تأکید داشته و فرمانداری هم بر حضور بخش خصوصی تأکید کرده است.
وی بیان کرد: تاکنون نزدیک به یک هزار میلیارد تومان در سنوات گذشته اعتبار تخصیص داده شده و بیش از آن نیز مصرف و هزینه شده است اما هنوز فاز 1 هم افتتاح نشده است.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر ادامه داد: این درخواست باید در متمم بودجه بیاید ضمناً در لایحه اشاره شد از محل کاهش اعتبارات هزینه نشده سال جاری عمل خواهد شد و این موضوع ابهام دارد. نگرانی ما این است که بخشی از بودجه فرهنگی را بردارند و با توجه به بودجه کم حوزه فرهنگی و اجتماعی ضمن ایراد قانونی و مغایر بودن هزینه کرد مطابق مصوبه اصلی نحوه هزینه کرد باید مشخص شود.
در ادامه صحبت های ناصحی سالاری با اشاره به اینکه شهر آفتاب این بودجه را برای خرید تجهیزات سخت افزاری نیاز دارد توضیح داد: در حال حاضر این خانه ساخته شده و مگر می شود تجهیز نشود باید اجازه بدهیم شهرداری توضیح بدهد.
حافظی نیز با این لایحه مخالفت کرد و افزود: گزارشی که کمیسیون بودجه از عملکرد 6 ماهه اول سال جاری داشتند نشان می دهد تأمین درآمدها 15 درصد کمتر از سال گذشته است. کتاب بودجه بر اساس عقل و خرد جمعی تصویب شده و حتی در تبصره های بودجه 2 بند داریم که اگر شهرداری منابع مازاد به دست آورد اولویت هزینه کردها برای شهرداری تعیین شده است.
وی با بیان اینکه اختصاص بودجه مازاد به مترو و باغات کن ضروری تر است اضافه کرد: در حال حاضر با چه حسابی می خواهیم 180 میلیارد تومان از بودجه را جابجا کنیم. در سال جاری ناوگان اتوبوسرانی را می خواستیم ترکیب کنیم و نتوانستیم حتی خط 7 مترو از این پروژه اولویت بیشتری دارد.
پیرهادی از موافقان تصویب این لایحه اضافه کرد: ما باید پروژه های شهری را اقتصادی و هزینه فایده ببینیم. برای پروژه تا امروز 800 میلیارد تومان هزینه کرده ایم و اگر 180 میلیارد تومان دیگر هزینه کنیم نمایشگاه به بهره برداری می رسد اگر مشکل ترافیکی هم نداشتیم عقل اقتصادی حکم می کنیم این نمایشگاه ملی را به بهره برداری برسانیم، اگر پروژه را می خواستیم امروز استارت بزنیم موضوع دیگری بود.
در ادامه چمران رئیس شورای شهر تأکید کرد: بخش خصوصی دو بار در این پروژه مستقر شدند اما چیزهایی به آنها گفتند که جمع کردند و رفتند و در حال حاضر بخش خصوصی به فاز دوم پروژه وارد شده است.
وی تصریح کرد: بعد از اینکه بخش خصوصی از این پروژه استقبال نکرد شورا تصویب کرد که این کار را شهرداری انجام بدهد تا در بهره برداری فاز یک بخش خصوصی را تشویق کند.
در ادامه این جلسه تندگویان پس از صحبت های چمران با بیان اینکه هیچ کس موافق نیست پروژه ای که به این مرحله رسیده است نیمه کاره بماند عنوان کرد: امیدواریم این پروژه به سرنوشت مصلا دچار نشود. پیشنهاد می کنم کمیسیون ما و کمیسیون عمران به طور مشترک عملیاتی که تا امروز انجام شده و قیمت واقعی کار را برآورد کنند و به اعضای شورا گزارش بدهیم که بودجه درست هزینه شده یا نه. در مرحله بعد می توانیم تصمیم گیری کنیم تا پروژه را تا انتها پیش ببریم.
وی در خصوص عدم مشارکت بخش خصوصی در این پروژه گفت: نمایشگاه بین المللی با متراژ مفید 120 هزار به سختی سالی 20 میلیارد تومان درآمد دارد. کدام بخش خصوصی هزار هزار میلیارد هزینه می کند که شاید در طول 50 سال بتواند اصل پولش را دربیاورد. این نمایشگاه در جهت منافع شهر ساخته می شود.
اقبال شاکری با اشاره به تبصره 127 بودجه اضافه کرد: در این تبصره درباره این پروژه صحبت شده تا مبلغ دو هزار و 500 میلیارد ریال از محل افزایش درآمد هزینه شود. در ماده واحده ارسالی شهرداری ذکر شده از محل کاهش اعتبارات استفاده شود که این تبصره با بودجه در تضاد است. ضمناً کل بودجه این پروژه هزار و 300 میلیارد تومان است و در حال حاضر با هزینه کرد 800 میلیارد تومانی حتی یک فاز هم به بهره برداری نرسیده است.
پس از صحبت های انجام شده توسط موافقین و مخالفین این پروژه، این لایحه با 16 رأی موافق به تصویب رسید.
انتهای پیام/