صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۲ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۹
روحانی:

حداقل تا ۶ ماه آینده رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی باید ادامه داشته باشد/ آمار نگران‌کننده‌ از ابتلای نوجوانان در برخی استان‌ها

رئیس‌جمهور تأکید کرد: حداقل تا ۶ ماه آینده رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به همین دقت ادامه خواهد داشت و همه تلاش‌ها بر این است که در ماه بهمن واکسیناسیون در کشور آغاز شود.
کد خبر : 558584

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در نشست ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: ۱۱ ماه از دوران ابتلا به این ویروس می‌گذرد و در پایان ماه بهمن یک سال تمام می‌شود.  چون پایان بهمن سال گذشته متوجه ورود این بیماری به کشور شدیم؛ برخی مبتلا شدند و تست‌ها مثبت شد و روز آخر بهمن اعلام شد و کشور ما هم متأسفانه با این ویروس مواجه شد.


وی ادامه داد: در این مدت دوران سختی بر مردم گذشت باز هم باید مراعات کنیم و ماه‌های پیش رو هم با همین سختی مراعات کنیم تا این بیماری واگیر عالم‌گیر پاندمیک که توانسته جان بیش از ۲ میلیون و۱۰۰ هزار نفر را تا الان بگیرد و هنوز هم ادامه دارد، کنترل شود.


رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در مجموع بابت دستاوردی که امروز شاهد آن هستیم و در یکی دو هفته اخیر آمار فوتی‌های ما دو رقمی شد، از مردم بزرگ و کادر درمان تشکر می‌کنیم و در این زمینه بسیج و سازمان های مردم نهاد همه در کنار هم آمدند و این کار بزرگ را به وجود آوردند که این کارنامه غرورآفرینی برای ملت و دولت ایران است.


وی اضافه کرد: درحالی است که کشورهای قدرتمندتر از حیث صنعتی و امکانات پزشکی، گرفتاری و مشکلات‌شان بسیار زیاد است و نتوانستند به طور کامل این بیماری را مهار کنند، در کشور ما این کار عظیم انجام شده است که از همه دست اندرکاران این اقدام بزرگ و سنگین از رسانه‌ها گرفته تا نیروهای هماهنگ‌کننده تا کادر درمان قدردانی می‌کنیم.


 رئیس دولت تدبیر و امید ادامه با بیان اینکه روند کاهشی معنی آن نیست که شرایط مطلوب است، اظهار کرد: ما روزی ۷۰، ۸۰ تا ۹۰ نفر فوتی داریم که این عدد زیاد است. در کشور ۷۰ نفر عزیز ما از دست بروند آمار کمی نیست. زمانی است که آمار یک تا ۲ نفر است آن زمان می‌توانیم بگوییم که به نقطه مطلوب رسیدیم، اما الان این نقطه، نقطه مطلوب ما نیست.


روحانی گفت: نسبت به گذشته شرایط ما بهتر است اما روند کاهشی باید ادامه پیدا کند. امروز در گزارشی که دکتر رئیسی از استان‌ها می‌دادند در بسیاری از استان‌ها روند کاهشی بود ولی در برخی استان‌ها روند کاهشی آن متوقف شده بود و در بعضی جاها شروع به افزایش تعداد بیمار شده بود که این می‌تواند برای ما نگران‌کننده باشد.  


وی تأکید کرد: نباید به خاطر کاهشی شدن مسیر اهمال، عادی‌نگری، عادی‌سازی در رفتارها و رفتارهای خانوادگی و اجتماعی مدنظر قرار بگیرد که می تواند برای ما خطرناک باشد.


روحانی ادامه داد:‌ همچنان این نگرانی وجود دارد که این ویروس جدید جهش‌یافته به نام ویروس انگلیسی یا ویروس جدیدی که اخیراً در آفریقای جنوبی مشاهده شده وبسیار نگران‌کننده است، ما را نیز مبتلا می‌کند. این ویروس ابتدا در چین و ووهان بود، به کشورهای دیگر رسید؛ بنابراین از آفریقا یا اروپا رسیدن آن مشکل‌تر از چین نیست بنابراین اگر مراقبت و مواظبت نکنیم این ویروس جهش‌یافته ما را نیز مبتلا می‌کند.


رئیس جمهور گفت: امروز آمار نگران‌کننده‌ای از ابتلای جوانان و نوجوانان در برخی استان‌ها داده شد که این هم نگرانی جدیدی است چرا که قبلاً ابتلاها مربوط به افراد مسن بود و امروز مواردی هم در افراد سن پایین مشاهده می‌شود که این می‌تواند در آینده برای ما مشکل آفرین باشد.  


 باید تا زمان رسیدن واکسن کاملا مراقبت کنیم


روحانی یادآور شد: ما حداقل در ۵ یا ۶ ماه آینده با همین دقت و مراعات و کنترل پروتکل‌های بهداشتی را باید تا زمان رسیدن واکسن ادامه دهیم. البته آن زمان هم با تزریق واکسن در مرحله اول و دوم، چقدر این واکسن موثر باشد،  تا واکسن‌های ایرانی برسد زمان می‌برد بنابراین ما زمانی حداقل ۶ ماهه پیش رو داریم و باید کاملا مراقبت کنیم تا ببینیم در آن زمان شرایط ما چگونه می شود که امیدواریم شرایط مطلوب پیش بیاید.


رییس جمهوری یادآور شد: اگر با موج جدید مواجه شویم. موج جدید به معنا تعطیلی بخشی از کسب‌وکارها، ایجاد مشکلات روحی و اخلال در انجام خدمات نسبت به مردم است بنابراین باید با همه توان تلاش کنیم تا وارد موج جدید نشویم چرا اگر وارد موج جدید شویم مهار کردن آن برای ما سخت می‌شود.  


وی تشدید نظارت‌ها را راه جلوگیری از بروز موج جدید عنوان کرد و گفت: باید از لحاظ فرهنگی به مردم تاکید شود و تبلیغات ادامه پیدا کند. تنها تبلیغات بیان مطلب در صدا و سیما، ‌روزنامه‌ها و در سایر رسانه‌ها کافی نیست باید در بخش نظارتی، نظارت را تشدید کنیم.


روحانی با تاکید بر تشدید نظارت در بحث نظارت و کنترل ویروس کرونا گفت: اعمال تشدید نظارت‌ها با نرم‌افزارهای دیجیتالی بسیار خوب است و از طریق اپلیکیشن‌ها راحت‌تر می‌توان نظارت را اعمال کرد. از طریق این اپلیکیشن‌ها بود که جلوی برخی مسافرت‌ها گرفته شد.


رئیس دولت تدبیر و امید اظهار کرد: اگر قرارگاه بتواند کاری کند که سفرهای بین شهری را با این اپلیکیشن مرتبط کنیم و مانع از سفر با خودروی شخصی افراد با تست مثبت و مبتلا شود، خیلی خوب است که در قرارگاه گفتند این کار پیچیدگی‌هایی دارد و به قرارگاه گفتم این موضوع را دنبال کنند تا یک فرد مبتلا با ماشین شخصی به شهر و روستای دیگر نرود و مردم آن شهر و روستا را مبتلا نکند.  


 ویروس جهش‌یافته خطرناک‌تر است


رئیس دولت دوازدهم درباره ویروس جهش‌یافته کرونا گفت: در گزارش امروز احساس کردیم ویروس کرونا نه تنها در سطح جهان تضعیف نشده بلکه بیماری‌زایی و سرایت آن بیشتر شده است؛ حتی دکتر نمکی امروز در گزارش گفت این ویروس موتاسیون‌یافته خطرناک‌تر و مرگ و میر آن بیشتر است. وی با مهم خواندن این شرایط اضافه کرد: با این وجود، شاید با شرایط خطرناک‌تری در آینده مواجه شویم و درصورت کوچکترین غفلت و اهمال، تعداد افراد بیمار سرپایی، بستری و به تبع آن مرگ و میر خدای ناکرده افزایش می‌یابد و دچار مشکل می‌شویم.


روحانی خاطرنشان کرد: برای وارد نشدن ویروس جدید از وزارت راه و سایر مسئولان می‌خواهم در فرودگاه‌ها و همه مبادی ورودی از بندرها تا ریل مراقبت کنیم و از افراد جدیدی که از خارج کشور مخصوصا اروپا و اخیرا از آفریقا وارد می‌شوند، تست بگیریم. 


وی ادامه داد: همچنان باید با قاطعیت جلوی تجمع و ترددهای غیرضروری را بگیریم و هیچ چیز نباید ما را از این حرکت باز دارد؛ رعایت پروتکل‌های بهداشتی وظیفه ملی، قانونی و شرعی همه ما است.


واکسیناسیون بهمن ماه در کشور آغاز می‌شود


روحانی در بخش دیگری از سخنانش گفت: در زمینه واکسن داخلی و خارجی حرکت‌های خوبی انجام شده است.  در زمینه واکسن داخلی می‌توانیم بگوییم سال آینده سه واکسن را پیش رو داریم و تا آخر بهار بخشی از آنها به دست ما می‌رسد.


وی با اشاره به اینکه سه واکسن برکت، رازی و پاستور، واکسن‌های داخلی است که سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد، ابراز امیدواری کرد برخی از این‌ها در فصل بهار و برخی در فصل تابستان به دست ما برسد.  


رییس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه تا آخر امسال هم غیر از کواکس، برای دریافت واکسن از جاهای دیگر هم تلاش می‌کنیم، تصریح کرد: خبر داده شده در ماه بهمن واکسیناسیون در کشور آغاز می‌شود و این کار بسیار اهمیت دارد. در عین حال واکسن خارجی تا وقتی واکسن داخلی برسد یک ضرورت است.


 روحانی اضافه کرد: امیدوارم با همکاری هم، یاری یکدیگر و مراعات دستورالعمل‌ها به خوبی از این مراحل بگذریم و با موج چهارم مواجه نشویم.


انتهای پیام/4106/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر