خریداران در انتظار کاهش بیشتر قیمتها/ آیا مسکن با کاهش قیمت دلار ارزان میشود؟
به گزارش خبرنگار حوزه مسکن و شهرسازی گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، بازار مسکن طی سالهای اخیر با رشد قیمتی زیادی همراه بوده است و قیمتها به حدی زیاد شده است که میتوان گفت بخش زیادی از جامعه قید خانه دار شدن را زدهاند.
بازار مسکن طی امسال نیز همانند سایر بخش اقتصادی از تورم بیبهره نبود و به ادمه رشد قیمتی خود ادامه داد هر چند در برخی از بازارها مانند بازار سرمایه، خودرو و حتی ارز با کاهش قیمت همراه بودند اما بازار مسکن خود را از این روند مستثنی کرد و همانند این بازار تغییر ملموسی در کاهش قیمت نداشته است.
هرچند قیمت مسکن در بازار کاهش نیافت اما این بازار اکنون به رکود سنگینی وارد شده و آمار معاملات در این بخش به شدت کاسته شده است.
علاوه بر کاهش قدرت خرید بخش زیادی از جامعه، کاهش نرخ ارز نیز موجب شده خریداران در انتظار کاهش قیمتها باشند و فعلا برای خرید دست نگه داشتهاند این در حالی است که مشخص نیست با کاهش نرخ ارز آیا قیمت مسکن نیز کاهش مییابد یا خیر.
خریداران در انتظار کاهش بیشتر قیمتها
به گفته مشاوران املاک؛ برخی از سازندگانی که نیاز به نقدینگی دارند، بخشی از واحدهای آماده خود را حدود ۱۰ تا ۱۵درصد ارزانتر از ماههای گذشته به بازار عرضه میکنند.
به اذعان فعالان بازار مسکن؛ برخی از مشتریان که تا پیش از کاهش قیمت ارز به دنبال یافتن مسکن مناسب برای سرمایهگذاری بودند، اکنون پول خود را در بانک سپرده گذاری کرده و در انتظار بهتر شدن وضعیت قیمتها هستند.
اثرگذاری دلار بر بازار به معنای ارزان شدن مسکن نیست
در این باره علیرضا سرحدی کارشناس بازار مسکن میگوید بسیاری از افت قیمت دلار به عنوان اهرمی برای کاهش قیمت یاد میکنند و باید گفت، قیمت دلار بیاثر بر بازار مسکن نیست، هرچند که نوسانهای دلار روزانه است و وضعیت بازار مسکن در بلند مدت، شش ماه و یک سال برآورد میشود.
به گفته وی؛ با این حال اثرگذاری دلار بر بازار مسکن به معنای ارزان شدن مسکن نیست و در نهایت، اثر کاهشی دلار در این بازار خود را در رکود بازار مسکن نشان میدهد. در دوره رکود، قیمتها کاهش پیدا نمیکند بلکه کاهش خرید و فروشها، فروشندگان واقعی یا سرمایه گذارانی که به بازگشت سرمایه خود نیاز دارند را، به قیمتهای کمتر راضی میکند.
کارشناس بازار مسکن میافزاید هرچند قیمت بسیاری از مصالح ساختمانی و نهادههای تولید در بخش مسکن به قیمت ارز مربوط است اما کاهش قیمت دلار، اثرآنچنانی بر کاهش قیمت این مصالح ندارد.
سرحدی معتقد است مهم ترین عاملی که میتواند بازار مسکن را از رکود خارج کرده و بر قیمتها اثر بگذارد، امنیت اقتصادی است؛ زمانی که تولید در بخش مسکن رونق بگیرد و ساخت مسکن به عنوان شغل مطرح شود، خرید و فروش زمین، سازندگی و معامله مسکن رونق میگیرد.
این کارشناس بازار مسکن معتقد است؛ با توجه به شرایط احتمالا رکود در بازار مسکن سنگین تر شود. با این حال کاهش عرضه به عنوان مانعی در مسیر کاهش قیمت عمل میکند و به این ترتیب به شرایطی میرسیم که از آن با اسم رکود تورمی یاد می کنند.
با آرام شدن بازار ارز مالکان از قیمت عقب نشینی میکنند
مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک در این باره معتقد است؛ قطعا اگر نرخ ارز در یک وضعیت افت قیمتها و پایدار قرار بگیرد بازار مسکن نیز از این وضعیت تاثیر خواهد گرفت.
وی با تاکید بر اینکه با رشد نرخ ارز اکثر کالاهای تولید مسکن مثل آهن و میلگرد افزایش قیمت پیدا کردند، میگوید با آرام شدن بازار ارز و در نتیجه بازار مسکن برخی از مالکان از قیمتهای پیشنهادی خود عقب نشینی خواهند کرد.
انتهای پیام/4133
انتهای پیام/