شرطبندی روی بایدن برای کاهش تنشها در منطقه خطای راهبردی بسیار بزرگی است/ پیشنهاد آمریکا به رژیم صهیونیستی برای مشارکت در تخریب مسجدالاقصی
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، وزارت امور خارجه فلسطین چندی پیش در بیانیهای اعلام کرد رژیم صهیونیستی واکسن کرونا را در اختیار صهیونیستها قرار میدهد، ولی بهعنوان یک قدرت اشغالگر وظایفش را در قبال فلسطینیان نادیده میگیرد، با تبعیض نژادی مانع از دسترسی فلسطینیان به این واکسن میشود و حق سلامتی آنها را سلب میکند.
همچنین در روزهای اخیر شاهد مراسم تحلیف جو بایدن و انتخاب رسمی وی بهعنوان رئیسجمهور جدید آمریکا بودیم که نگرانیهایی را در میان برخی از کشورهای عربی حامی ترامپ برانگیخته است. چند کشور کوچک عربی که بهسرعت به روند عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی پیوسته بودند، اکنون نگران آینده سیاسی آمریکا و رویکرد به منطقه هستند.
برای بررسی این موضوع و دیگر تحولات منطقهای و بینالمللی با بسام ابوشریف، تحلیلگر برجسته فلسطینی که سالها در منصب مشاور یاسر عرفات، رئیس فقید فلسطین حضور داشت، گفتوگو کردهایم که در زیر ارائه میشود.
آنا: فلسطین بهتازگی از مجامع بینالمللی خواست کمیته حقیقتیاب درباره اوضاع بهداشتی فلسطین و خودداری صهیونیستها از ارائه واکسن کرونا به مردم فلسطین تشکیل شود. همچنین درخواست بررسی وضعیت زندانیان فلسطینی دربند رژیم صهیونیستی مطرح شد. اکنون اوضاع به چه صورت است و سازمان ملل متحد و مجامع جهانی چه اقداماتی انجام دادهاند؟
ابوشریف: برخلاف همه ادعاهای مطرحشده و وعدههایی که طرفهای بینالمللی دادهاند، سازمان ملل متحد هیچ برنامه و اقدامی در زمینه مسئولیت خود برای مقابله با اقدامات غیرقانونی رژیم اشغالگر اسرائیل انجام نداده است.
اسرائیلیها در اقدامی مجرمانه مانع از ارسال واکسن کرونا و رسیدن آن به دست مردم فلسطین شدهاند. این در حالی است که رژیم اشغالگر به تجاوزاتش به خاک فلسطین ادامه میدهد، خانههای فلسطینی را تخریب و زمینهایشان را مصادره میکند. در این میان مجامع جهانی تنها نظارهگر تجاوزات هستند و سازمان ملل متحد تحرکی انجام نمیدهد.
اسرائیل مرتکب جرائم گروهی شده است؛ کودکان، زنان و مردان فلسطینی را میکُشند درحالیکه ملل متحد سکوت پیشه کرده و به آلت دست قدرتهای جهانی تبدیل شده است. ما وظیفه داریم در برابر این اقدام جنایتکارانه بایستیم و با هر وسیلهای که در اختیار داریم، مقاومت کنیم.
اسرائیل رژیمی امپریالیستی است که آمریکا هرچه لازم داشته باشد، برای ادامه مأموریت استعماری خود به آنها میدهد. این موضوع ما را بر آن میدارد که با مقاومت، طعم تلخ شکست را به آنها بچشانیم و این پایگاه کینهتوزی و دشمنی را در منطقه ریشهکن کنیم.
آنا: آیا معتقدید باید به حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه، کرانه باختری و بهتازگی بخشهایی از خاک سوریه پاسخ موشکی و نظامی داده شود؟ هدف از حملات صهیونیستها به خاک سوریه چیست؟
ابوشریف: حملات به مردم مظلوم فلسطین از زمان ایجاد رژیم نژادپرست در خاک سرزمینمان وجود داشته است و همچنان ادامه دارد؛ حملاتی که با تأمین مالی و تسلیحاتی کشورهای استعمارگر، پشتیبانی رژیم حاکم بر شبهجزیره عربستان و با امضای عبدالعزیز آلسعود انجام میشود.
با وجود این، اسرائیل نقش بازوی منطقهای ایالات متحده آمریکا، شورای همکاری خلیج(فارس) و بهطور خاص عربستان را ایفا میکند. هدف عربستان از استعمارگری در خاک فلسطین خدمت به منافع دشمن صهیونیستی، تضمین قاچاق ثروتهای نفتی، گازی و معدنی فلسطین و تسلط بر بازارها و کشورمان است.
اسرائیل نهتنها علیه فلسطین بلکه حملات خود را علیه سوریه و یمن افزایش داده است و تلاش میکند اوضاع منطقه را ناامنتر از گذشته کند. دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا در یکی از آخرین اقدامات خود پیش از ترک کاخ سفید اسرائیل را زیرمجموعه فرماندهی مرکزی ائتلاف آمریکا در خاورمیانه (سنتکام) قرار داد. اقدام واشنگتن به این معناست که اسرائیل اکنون فرماندهی عملیات و تجاوز علیه دولتها و ملتهای منطقه را در اختیار گرفته است.
ترامپ با اقدام اخیر خود تلاش کرد فضا را برای توسعه تجاوزگری رژیم صهیونیستی فراهم کند و این در حالی است که عربستان، آمریکا و اسرائیل، ایران را بهعنوان دشمن و هدف اصلی خود عنوان کردهاند. ما در فلسطین اینگونه ارزیابی میکنیم که اقدام آمریکا و اسرائیل تهدیدی مستقیم علیه جمهوری اسلامی ایران است.
نتانیاهو بارها و در مناسبتهای مختلف اعلام کرده هدف اسرائیل و متحدانش ضربهزدن به تأسیسات هستهای ایران است.
بهزودی شاهد افزایش تنش از سوی آمریکا و دشمن صهیونیستی علیه منافع ایران در یمن، عراق، سوریه و لبنان خواهیم بود و ممکن است عملیاتهای تروریستی همچون ترور شهید محسن فخریزاده بار دیگر تکرار شوند.
آنا: نقاط کمین آمریکا و رژیم صهیونیستی عمدتاً در کدام نواحی است؟
ابوشریف: گذرگاه مرزی میان عراق و سوریه و نیز الحسکه و دیرالزور به نقاط کمین نیروهای آمریکایی و اسرائیل تبدیل شدهاند و این موضوع میطلبد طرفهای درگیر در سوریه ازجمله ایران و روسیه بررسیهای بیشتری را در زمینه استقرار سامانههای پدافند هوایی، هماهنگی و فعالسازی آن انجام دهند.
آنا: روند برگزاری انتخابات داخلی در فلسطین چگونه دنبال میشود؟ مدتی بود موضوع جانشینی «محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین مطرح شد و گروههای فلسطینی نظراتی را مطرح کردند. آیا این طرح همچنان پابرجاست و فرد مشخصی برای جانشینی رئیس تشکیلات خودگردان مطرح شده است؟
ابوشریف: محمود عباس سالها بدون مشروعیت ریاست کرده و دیکتاتوری است که در کنار رهبر جنبش فتح بودن او را به این سمت رسانده است. ما اطمینان نداریم او بتواند به قول و قرارهایی که گذاشته عمل کند و تعهداتش را انجام دهد، زیرا این موضوع را بارها تکرار کرده است و در این زمینه تجربهها داریم.
محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین
چنانچه قرار باشد انتخاباتی در فلسطین برگزار شود، اولویت با پاکدستی، صداقت و عدم ریاکاری است؛ اگر چنین چیزی اتفاق بیفتد همان انتخاب مردم است و معتقدیم امور باید مردمی، شفاف و به دور از ریاکاری انجام شود. تردیدی وجود ندارد که در اوضاع کنونی گزینه مردم محمود عباس نیست.
توازن قوا در عرصه فلسطین به سمت جناح فتح بود که ریاست آن را یاسر عرفات برعهده داشت، زیرا از جایگاهی مردمی برخوردار بود و حتی شناخت مردم از عرفات و جایگاه او باعث شد فتح بیشتر شناخته شود. رأی مردم برای انتخاب محمود عباس به معنای اعتماد، اطمینان و محبت به او نبود، بلکه به او رأی دادند زیرا از مرگ یاسر عرفات اندوهگین بودند و میخواستند خلأ او را با انتخاب فردی از درون فتح پر کنند.
ابومازن (محمود عباس) از این فرصت، برای جمع کردن قدرت، مال، امنیت و مصونیت قضایی استفاده کرد، نظام پارلمانی را به بنبست کشاند و روح مبارزه در جنبش فتح را از دستگاه امنیتی گرفت. در دوره قدرت او فساد افزایش یافت، مردم گرسنه شدند، رهبران فتح و اطرافیانشان مفسد از آب درآمدند؛ البته در این موضوع استثناهایی نیز وجود دارد، ولی بهطور کلی خطمشی فتح به بیراهه کشیده شد.
هیچ تضمینی برای پیروزی عباس در انتخابات آینده وجود ندارد، مگر اینکه قراردادهای پنهانی میان برخی رهبران فتح، حماس و جهاد اسلامی در میان باشد. معتقدم «اگر انتخابات برگزار شود» میدانی برای مداخلههای خارجی خواهد بود و مردم آن را رد خواهند کرد، زیرا فضا را برای انتخاب فردی از میان خود ناامن میدانند، مگر اینکه بازیگران سازوکاری برای نظارت، پاکدستی و شفافیت انتخابات بیابند.
در داخل جنبش فتح تنش برای انتخاب ابومازن بالا گرفته است و این احتمال وجود دارد نامزد دیگری به جز محمود عباس برای ریاست فلسطین معرفی شود. علاوه براین، بند و قانونی در زمینه سن مجاز برای نامزدی در انتخابات وجود ندارد و این موضوع باعث میشود هیچ دلیلی برای نامزد نشدن وی وجود نداشته باشد. در هر صورت تمایل برای انتخاب ابومازن بسیار کاهش یافته، زیرا بسیاری معتقدند او به سوی اسرائیل، آمریکا، عربستان و مصر غش کرده است.
آنا: رژیم صهیونیستی علاوه بر ادامه شهرکسازیها بهدنبال تخریب مسجدالاقصی است. آیا این طرح اجرایی شده و واکنش گروههای فلسطینی و مقاومت به آن چه خواهد بود؟
ابوشریف: خطر اشغالگری و تخریب مکانهای مقدس از سوی دشمن صهیونیستی همه جا بهویژه قدس وجود دارد و علاوه بر مکانهای مقدس مسلمانان، مکانهای مقدس مسیحیان نیز از خطر صهیونیستها در امان نیستند. تخریب مسجدالاقصی هدف نهایی صهیونیستهاست و آنها بهدنبال یهودیسازی قدس هستند. در این مرحله گزارشهایی وجود دارند که نشان میدهند دشمن صهیونیستی برای تخریب مسجدالاقصی و حرم ابراهیمی پیشنهاد مشارکت از سوی آمریکا دریافت کرده است.
اگر امت اسلامی به نجات قدس شریف نشتابند، آنها بهزودی مسجدالاقصی را تا جایی که بتوانند تخریب خواهند کرد. معتقدیم در نهایت حق بر باطل پیروز میشود و اعتماد و اتکای زیادی به محور مقاومت داریم تا مانع از عملیات یهودیسازی قدس شریف شوند.
در حال حاضر اسرائیل تونلهای خطرناکی زیر دیوار «بُراق» حفر کرده است که تهدید اصلی مسجدالاقصی بهشمار میرود. فلسطینیان ثابت کردند همچون گذشته آمادگی دارند با دست خالی از مسجدالاقصی محافظت کنند؛ این بیشترین کاری است که میتوانیم انجام دهیم.
حاضریم با دست خالی و اهدای پیکرهایمان نقشههای واشنگتن، تلآویو و ریاض را به شکست بکشانیم.
آنا: احتمال تقابل میان ایران و آمریکا را با توجه به تحریکات اخیر واشنگتن و رژیم صهیونیستی در منطقه تا چه حد میدانید؟ آیا این تحریکات به تقابل نیابتی منجر و گمانهزنیها درباره حمله به تلآویو و نابودی اسرائیل در صورت حمله مستقیم آمریکا به ایران محقق میشود؟
بیشتر بخوانید:
رژیم اشغالگر اسرائیل مانع از رسیدن واکسن کرونا به فلسطینیان شده است
سوء استفاده رژیم صهیونیستی از کرونا برای تشدید اقدامات تجاوزکارانه به اهالی قدس
ابوشریف: معتقدم جنگ علنی در منطقه رخ نخواهد داد و تنها منحصر به جنگ کلامی میان مقامهای واشنگتن و تهران میشود. آمریکا نگران از دست دادن نظامیان خود در هرگونه جنگ احتمالی و مستقیم با ایران است و میتوان گفت ترجیح میدهد به جای مقابله مستقیم با ایران، به تنشهای دامنهدار و تقابلهای نیابتی با گروههای منسوب به ایران در عراق، یمن، سوریه و لبنان ادامه دهد.
حزبالله لبنان
هدف نهایی آمریکا، دشمن صهیونیستی و متحدانش حمله به ایران و ضربه زدن به منافع محور مقاومت است و جنگ نیابتی را نیز در راستای همان هدف کلان دنبال میکنند. معتقدم هرگونه فرصت دادن به دشمن برای ارتکاب اشتباه و جبران نکردن ضربات گذشته، خطای راهبردی است و باید هرگونه ضربه دشمن با ضربه مستقیم مواجه شود تا دشمن نتواند اهداف آینده خود را محقق کند و در زدن ضربات بعدی مردد شود.
حملات به سوریه، فعال کردن داعش در بیابانهای این کشور و عراق، افزایش حملات به یمن و تنشزایی در منطقه بخشهای آشکار از جنگی هستند که آمریکا بهصورت واقعی در منطقه دنبال میکند. شرطبندی بر جو بایدن، رئیسجمهور جدید آمریکا با این فرض که میتواند تنشها را در منطقه کاهش دهد خطای راهبردی بزرگتری است.
نبض میدان مبارزه را نباید از دست داد، باید قدرت چانهزنی را در مواقع حساس حفظ کرد و ضروری است محور مقاومت فعالانه در برابر هرگونه تقابلی وارد عمل شود و نباید در حالت تدافعی و آمادهباش باقی بماند.
آنا: ایران در برابر اسرائیل و آمریکا سیاست خویشتنداری را اتخاذ کرده است و انتقام خون شهیدان قاسم سلیمانی و ابومهدی مهندس را زمانی خواهد گرفت که خود تعیین میکند. به نظر شما این سیاست تا چه زمانی ادامه خواهد یافت و انتقام چگونه و به چه شکل خواهد بود؟
ابوشریف: پاسخ به ترور شهید قاسم سلیمانی فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ابومهدی مهندس، نایبرئیس سابق حشدالشعبی و محسن فخریزاده، دانشمند هستهای ایران نباید تنها یک ضربه باشد بلکه حملات محور مقاومت باید در هر زمان و مکانی علیه دشمن ادامه یابد.
چرا همواره در حال رصد ساخت پایگاههای هوایی در منطقه هستیم تا دشمن بتواند تجهیزات خود را برای مقابله با ما فراهم کند و آمادهتر شود؟ باید منافع آنها را قبل از اینکه آماده حمله شوند هدف قرار دهیم. هرگونه ساخت پایگاه هوایی و نظامی بیگانگان و دشمن در منطقه ما باید خط قرمز تلقی شود.
آنا: آمریکا جنبش انصارالله یمن را بهعنوان یک سازمان تروریستی معرفی کرد و همزمان رئیس ستاد حشدالشعبی در عراق را در فهرست تحریم قرار داد. این اقدامات چه اهدافی را دنبال میکند و گروههای مقاومت در برابر آن چه واکنشی نشان خواهند داد؟
ابوشریف: مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا هر چه در ماه اخیر انجام داد به دستور مستقیم دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا بود که میخواست جنگ با ایران و محور مقاومت را آشکارا انجام دهد.
دولت ترامپ انصارالله را گروه تروریستی خواند، ایران را به ارتباط با القاعده متهم، حشدالشعبی را با تحریم فالح فیاض مؤاخذه کرد و حزبالله را بهوسیله تحریم و تهدید سید حسن نصرالله، دبیرکل این جنبش هدف قرار داد. واشنگتن برای اینکه حزبالله را تهدید کند، جنگندههای اف-۲۲ خود را اسرائیل فروخت و بدون مصوبه کنگره فروش 30 هزار موشک و تجهیزات پیشرفته به عربستان را در دستور کار قرار داد تا آنها را در راستای منافع رژیم صهیونیستی خرج کنند.
همه این کارها قبل از خروج ترامپ از کاخ سفید انجام شد. میخواستند در یمن سران انصارالله را ترور کنند و مشابه کاری که در ایران انجام دادند، علیه دیگر رهبران مقاومت در عراق، سوریه و لبنان انجام دهند. بنابراین هیچ جای از دست دادن فرصت نیست و محور مقاومت باید در برابر ضربهای که آنها میزنند یک ضربه به دشمن بزنند.
انتهای پیام/4033/پ
انتهای پیام/