صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۴ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۹

کدام سبزیجات باید پیش از مصرف پخته شوند؟

محققان آمریکایی می‌گویند فواید برخی سبزیجات پخته شده، بیشتر از خام آن‌هاست.
کد خبر : 558481

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، حرارت می‌تواند بسیاری از مواد مغذی موجود در سبزیجات را از بین ببرد. برای مثال ویتامین C به شدت به گرما حساس بوده و در مقابل حرارت از بین می‌رود. از این رو، متخصصان همواره بر خام خواری سبزیجات تاکید دارند.


با این حال، برخی سبزیجات از این قاعده مستثنی هستند و فواید پخته آن‌ها بیشتر از مصرف خامشان است. از جمله این سبزیجات می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:


۱- کلم برگ


کلم برگ یک گونه سبزی از خانواده کلم است. بسیاری از مردم کلم برگ را به صورت خام مصرف می‌کنند، اما تحقیقات نشان داده است مصرف خام این گیاه برای سلامتی مضر است. تحقیقات دانشمندان موسسه اورگان آمریکا حاکی از آن است که مصرف کلم برگ به صورت خام می‌تواند در روند تولید هورمون‌های غده تیروئید اختلال ایجاد کند که در این صورت، بطور مستقیم متابولیسم (سوخت و ساز بدن) را تحت تاثیر قرار می‌دهد.


۲- گوجه


تحقیقات متعدد نشان داده است فواید گوجه پخته بیشتر از خام آن است. علت این امر در این نکته نهفته است که گوجه در فرآیند پخت آنتی اکسیدان‌هایی آزاد می‌کند که می‌توانند با سلول‌های سرطانی مبارزه کنند. متخصصان می‌گویند گوجه در فرآیند پخت لیکوپین بیشتری آزاد می‌کند. لیکوپین از جمله آنتی اکسیدان‌هایی است که می‌تواند به بدن در فرآیند مبارزه با سلول‌های سرطانی کمک کند.


۳- لوبیای قرمز


از جنبه فنی، لوبیای قرمز جزو حبوبات محسوب می‌شود و نه سبزیجات، اما به دلیل آنکه لوبیای قرمز بخشی از رژیم غذایی گیاهی است، یادگیری نحوه موثر پخت آن ضروری است. حتماً باید پیش از پختن لوبیای قرمز، آن را خیس کرده و سپس آن را بجوشانید. در غیر این صورت، این ماده غذایی دارای هماگلوتینین بوده که یک ماده سمی است و می‌تواند منجر به مسمومیت، استفراغ شدید و اسهال شود.



۴- سبزیجات چلیپایی


سبزیجات چلیپایی طیف گسترده‌ای از سبزیجات را شامل می‌شود که معروف‌ترین آن‌ها گل کلم، کلم پیچ، کلم بروکسل، و کلم بروکلی است. براساس تحقیقات صورت گرفته از سوی دانشمندان آمریکایی، پختن این سبزیجات باعث آزاد شدن ایندول که یک ترکیب اورگانیک است، می‌شود. ایندول می‌تواند مانع از تشکیل سلول‌های سرطانی شود.


از دیگر سبزیجاتی که پخته شده آن بیش از خامش فواید دارد می‌توان به هویج و فلفل دلمه‌ای اشاره کرد.


منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


انتهای پیام/


انتهای پیام/

برچسب ها: خواص سبزیجات
ارسال نظر