صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۲ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۹

مروری بر مهم‌ترین اخبار بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت

بررسی مهم‌ترین اخبار بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت را در ادامه بخوانید.
کد خبر : 558448

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا،  بررسی مهم‌ترین اخبار بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت را در ادامه بخوانید.


گزارش بورسی وزیر اقتصاد /تأکید روحانی به شورای عالی بورس برای تعادل بازار


در یکصد و نود و هفتمین جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت که روز سه‌شنبه به ریاست حسن روحانی رئیس‌جمهور برگزار شد، وزیر امور اقتصادی و دارایی گزارشی از تحولات بازار سرمایه ارائه کرد که مورد بحث و بررسی قرار گرفت. روحانی پس از این گزارش تأکید کرد: شورای عالی بورس باید برای حفظ تعادل در بازار سرمایه و شفافیت و صیانت از حقوق سرمایه‌گذاران تصمیمات لازم را اتخاذ و اجرایی کند.


برنامه‌های اجرایی برای بازگشت پایداری به بورس


وزیر امور اقتصادی و دارایی از برنامه‌های اجرایی برای بازگشت سریع‌تر بازار سرمایه به حالت پایدار خبر داد. فرهاد دژپسند در پاسخ به سؤال خبرنگار باشگاه خبرنگاران در خصوص زمان لازم برای صعود مجدد بازار سرمایه گفت: مسئولان اقتصادی و بورسی کشور تمام تلاش خود را برای بهبود وضعیت بورس به کار گرفته‌اند.


همه صنایع از کاهش دلار متضرر نمی‌شوند


عضو هیئت‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، تأثیر ارز بر صنایع بورسی را متفاوت دانست و گفت: همه صنایع از کاهش دلار متضرر نمی‌شوند. محمدحسن ابراهیمی سروعلیا با بیان اینکه صرفاً عوامل اقتصادی بر بازار سرمایه اثرگذار نیست، افزود: تا زمانی که سهامداران به تحلیل کامل و درستی از متغیرهای کلان اقتصادی- سیاسی نرسند، ورود به بازار سرمایه توصیه نمی‌شود و افرادی هم که برای اولین بار قصد سرمایه‌گذاری در این بازار را دارند باید مبنای تصمیم خود را نه احساسات و هیجانات بلکه تعقل و تحلیل قرار دهند.


ریزش فعلی شاخص مبنای بنیادین ندارد


به گفته مدیرعامل بورس تهران، اصلاح وضع موجود نیازمند تسریع نهادهای مسئول و هماهنگی بانک مرکزی با سازمان ‎بورس برای حفظ ثبات بازار سرمایه است. علی صحرایی با انتشار پیامی در توییتر گفت: افت فعلی شاخص بورس مبنای بنیادینی ندارد و اصلاح وضع موجود به تسریع نهادهای مسئول برای تصمیم‌گیری در مورد طرح‌های ارائه شده توسط کارشناسان بازار سرمایه نیازمند است.


توزیع سود ۱۰۵ شرکت از طریق سامانه سجام


مدیر سیستم‌های تسویه و پرداخت شرکت سپرده‌گذاری مرکزی درباره اینکه تا امروز چه تعداد ناشر از این امکان شرکت سپرده‌گذاری مرکزی برای پرداخت سود به سهامداران استفاده ‏کرده‌اند، بیان کرد: تا پایان روز جاری از نزدیک به ۷۰۰ شرکت حاضر در بازار سرمایه، ۱۰۵ ناشر به سامانه پرداخت سود سجام ‏متصل شدند و البته اتفاق خوبی که در حال رخ دادن است، افزایش شتاب ورود ناشران به این سامانه برای پرداخت آنلاین سود ‏است، به همین دلیل پیش‌بینی می‌شود در دو ماهه پایانی سال تعداد بیشتری از ناشران از این خدمات سپرده‌گذاری مرکزی ‏استفاده کنند. ‏


معافیت مالیاتی افزایش سرمایه شرکت‌های بورسی از سود انباشته


عضو هیئت‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار با اعلام اینکه پیشنهاد معافیت مالیاتی شرکت‌های بورسی که از محل سود انباشته افزایش سرمایه می‌دهند، به مجلس ارائه شد، گفت: به‌تازگی این پیشنهاد با کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی مطرح شده است. ابراهیمی سروعلیا خاطرنشان کرد: هم‌افزایی و هم آهنگی بازار سرمایه و مجلس در رابطه با قیمت‌گذاری دستوری فولاد کاملاً محسوس بود و اگر این روند ادامه یابد، در دیگر صنایع نیز شاهد ثبات و آرامش خواهیم بود.


سواد رسانه‌ای - مالی دو بال پرواز در بازار سرمایه


به گفته سیاوش وکیلی، آموزش بازار سرمایه بر اساس تحلیل، با تکیه بر قدرت رسانه‌های جمعی محقق می‌شود که مسئولیت فرهنگ‌سازی آن بر دوش رسانه‌ها است؛ با کمک رسانه‌های رسمی می‌توان میزان آموزش و سرمایه‌گذاری هدفمند در بورس را افزایش داد. مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: از آنجا که گاهی برخی برداشت‌های ناصحیح از دستورالعمل‌ها و قوانین و به‌طورکلی فضای بازار سرمایه رخ می‌داد، این کارگاه با هدف ایجاد زبان مشترک بین فعالان بخش رسانه با ادبیات و مفاهیم رایج در بازار سرمایه برگزار شد تا همگرایی بین اصحاب رسانه قوی‌تر شود، بر همین اساس یک دوره مقدماتی ویژه خبرنگاران برگزار شد.


بهره‌مندی از آموزش، تحلیل و دوری از هیجانات عوامل مؤثر بر رشد بازار


به گفته سعید اسلامی، تحولات بازار سرمایه در یک سال و نیم اخیر با نوسانات زیادی همراه بوده است. یکی از عوامل این اتفاق رفتارهای هیجانی سرمایه‌گذاران به‌خصوص تازه‌واردان بورسی شناخته می‌شود. دبیر کل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری در برنامه تلویزیونی شبکه ایران کالا تصریح کرد: بر اساس تحقیقات موجود، دانش مالی و اقتصادی عمومی ما به‌ویژه نسبت به کشورهای توسعه‌یافته ضعیف‌تر است. این موضوع در کنار نوساناتی که در اقتصاد کلان کشور وجود دارد، سبب افزایش معاملات هیجانی در بازار شده است.


افت شاخص منطق ندارد/ عرضه‌های بورس هیجانی است/ کاهش نرخ دلار موقتی است


عظیم ثابت، مدیرعامل کارگزاری بانک سپه با بیان اینکه اظهارات مسئولین محترم در دولت و مجلس در رابطه با بازار سرمایه باید تسهیل‌کننده شرایط بازار باشد و بازار سرمایه را دچار اتفاقات غیرقابل‌پیش‌بینی نکند، گفت: با توجه به اینکه بازار، اصلاح خوبی داشته است و شرکت‌ها نیز گزارش‌های خوبی را ارائه کرده‌اند می‌توان نتیجه گرفت که فقط فروش‌های احساسی بازار را با روند کاهشی همراه کرده است. بهادر شمس، مدیرعامل شرکت کارگزاری آرمان تدبیر گفت: اکنون افت شاخص بورس منطقی نیست. علاوه بر آن هیچ پارامتری که بتواند بازار را دچار نوسان کند در داخل کشور وجود ندارد. این در حالی است که بازارهای موازی در رکود کامل به سر می‌برند و انتظار می‌رود در صورت بازگشت اعتماد به بازار سرمایه، روند معاملات خوبی را در بهمن و اسفندماه شاهد باشیم.


صندوق‌های سرمایه‌گذاری با دارایی پایه محصولات کشاورزی مجوز گرفتند


رئیس اداره امور صندوق‌های سرمایه‌گذاری از صدور مجوز فعالیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار مبتنی بر کالا با دارایی پایه محصولات کشاورزی خبر داد. رضا نوحی در خصوص مجوزهای فعالیت صادر شده گفت: صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلای سرخ نو ویرا و گروه زعفران سحرخیز نخستین صندوق‌های سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار مبتنی بر کالا هستند که دارایی پایه آن‌ها محصولات کشاورزی است.


بازار سهام و دلایل کم واکنشی‌ها و بیش واکنشی‌ها


ولی نادی قمی گفت: در حال حاضر قیمت ارز و قیمت مواد خام در بازارهای جهانی برای فعالان بازار سهام اهمیت پیدا کرده است و به‌رغم پیش‌بینی ثبات قیمت‌های جهانی کامودیتی‌ها و حتی رشد آن، انتظارات مربوط به کاهش قیمت دلار به زیر ۲۰ هزار تومان و کاهش ۱۲ درصدی چند روز اخیر آن، موجب ترس و نگرانی فعالان بورس شده است. وی با بیان اینکه شاخص کل از روزهای اوج خود ۴۴ درصد ریزش کرده و خروج نقدینگی حقیقی‌ها همچنان ادامه دارد و انتظارات رکودی در بازار سهام غالب است، افزود: با وجود ارزنده بودن قیمت سهام بسیاری از شرکت‌های صادرات محور شاخص ساز، کاهش بیشتر قیمت سهام این دسته از شرکت‌ها دور از انتظار نیست.


بررسی فاکتورهای ارزندگی سهام در روزهای منفی


محمد کفاش پنجه شاهی، مدیرعامل شرکت سبدگردان اعتبار امروز در برنامه به وقت تحلیل شبکه که از شبکه ایران کالا ضمن بررسی روند این روزهای بازار، فاکتورهای ارزندگی سهام را ارزیابی کرد. این کارشناس بازار سرمایه با تأکید بر اینکه برای ارزیابی این روزها باید معاملات سهام را از یک سال گذشته رصد کرد، گفت: از ابتدای سال ۹۷ شاهد رشد شدید چندمرحله‌ای نرخ دلار بودیم و معمولاً بازار سرمایه اثر رشد نرخ ارز را با تأخیر نشان می‌دهد چراکه با گذر زمان نرخ‌های جدید دلار در صورت‌های مالی شفاف می‌شود، هرچند طی ماه‌های اخیر بازار واکنش‌های سریع‌تری نسبت به این موضوع داشته و به‌طورکلی مردم و سرمایه‌گذاران در بازار سهام آینده را می‌خرند و چشم‌انداز آینده در قیمت سهام متبلور می‌شود.


بازار سرمایه با تأخیر به روند افزایشی دیگر بورس‌های جهانی می‌پیوندد/ عوامل رشد بازار سرمایه کدامند؟


مدیرعامل سرمایه‌گذاری آینده اندیشان ایرانیان به مهمترین عوامل رشد بازار سرمایه اشاره و اظهار کرد: وضعیت بازارگردان ها یکی از مهمترین عوامل در این خصوص است، در حال حاضر هنوز اهدافی که مورد نظر قانون‌گذار در این رابطه است، انجام و به‌طور کامل پیاده نشده است. هومن عمیدی پیشنهاد کرد: بهتر است برای انجام بازارگردانی بهتر، فضا را بازتر کنیم تا بازارگردان ها بتوانند تحلیل‌ها و حتی اهداف قیمت‌ها را در آن دخالت دهند و به این ترتیب بازارگردانی بتواند برای سهامداران حقیقی و بازارگردانان به‌طور هدفمند شکل بگیرد.


خروج از رکود/ فولاد به مدار صعود برگشت


نایب‌رئیس انجمن فولاد بیان کرد که بازار داخلی فولاد مستعد تأثیرپذیری از قیمت‌های جهانی و رشد است و ادامه داد: با توجه به واکسیناسیون مردم در دنیا و آمادگی برای بازگشت به روال عادی، تقاضایی که از یک سال گذشته به تعویق افتاده بود امسال به جریان افتاده و قیمت‌های جهانی هم با روال صعودی همراه شدند. احرامیان درباره تأثیر صنایع مختلف مانند خودروسازی، ساختمان‌سازی و ... بر صنعت فولاد هم گفت: به‌طور طبیعی تقاضای داخلی هر ساله باید افزایش داشته باشد، اما متأسفانه به دلیل کاهش درآمد ارزی و رشد اقتصادی منفی، چندین سال است که تقاضای فولاد در کشور روند نزولی به خود گرفته و تغییری نکرده است.


معاملات این روزهای سهامداران بر مبنای شایعات است/ بازار سرمایه به مدار صعودی باز می‌گردد


به گفته مدیر معاملات کارگزاری پاسارگاد، پیش‌بینی‌ها حاکی از ایجاد گشایش‌های اقتصادی و بازگشت آرامش به بازارهای سرمایه‌گذاری است که در این میان با توجه به رکود سایر بازارهای موازی، بازار سرمایه کم‌کم به روال مثبت خود باز می‌گردد و پول‌های جدیدی را در خود می‌بیند.


هیجان تنها دلیل افت شاخص/ سهام خود را حفظ کنید


یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه روند فعلی بازار عجیب به نظر می‌رسد و شاخص کل بورس نباید تا این محدوده‌ها افت می‌کرد، گفت: افت امروز بازار و وجود صف فروش در برخی از سهام به‌هیچ‌عنوان منطقی نیست و فقط شرایط هیجانی ایجاد شده در بازار، معاملات بورس را وارد مدار نزولی کرده است. علیرضا کدیور در واکنش به افت امروز معاملات بورس گفت: تا چند وقت گذشته، بخشی از ریسک‌های موجود در بازار مربوط به تحولات سیاست خارجی و از جمله نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود که زمینه ایجاد نوسان در معاملات بورس را فراهم می‌کرد، اما اکنون ریسک این مسائل در بازار از بین رفته است.


برترین صندوق‌های سرمایه‌گذاری معرفی شدند


برترین صندوق‌های سرمایه‌گذاری کشور بر اساس سامانه هوشمند رتبه‌بندی صندوق‌های سرمایه‌گذاری و آخرین اطلاعات مربوط به پایان آذر ۹۹ اعلام شد. صندوق‌های سرمایه‌گذاری آسمان یکم، آسمان خاورمیانه و آرمان کارآفرین به ترتیب در گروه صندوق سرمایه‌گذاری سهامی، مختلط و با درآمد ثابت بیشترین امتیاز را به خود اختصاص دادند.


بازار سرمایه، صدرنشین بازارها


نگاهی کلی به بازدهی بازارها نشان می‌دهد بازارهای مسکن، ارز، سکه و سرمایه به ترتیب ۱۴۳، ۵۷، ۹۸ و ۶۴۲ درصد به‌طور میانگین سالانه (از تابستان ۹۷ تا پاییز ۹۹) رشد کرده‌اند؛ در این میان بیشترین رشد با اختلاف بالا مربوط به بازار سرمایه است. رشد بازار سرمایه در این بازه زمانی، ۴.۴ برابر رشد بازار مسکن، ۱۱.۲ برابر رشد بازار ارز، ۶.۵ برابر رشد بازار سکه و ۱۷.۸ برابر رشد تورم نقطه‌به‌نقطه رشد کرده است.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر