صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۰ - ۰۵ بهمن ۱۳۹۹
نکیسا در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

گام نخست دبیرخانه کنسرسیوم انرژی‌های نو و تجدیدپذیر/ مصرف انرژی در صنایع بهینه‌سازی می‌شود

دبیر کنسرسیوم انرژی‌های نو و تجدیدپذیر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در جلسه نخست این کنسرسیوم، طرح‌های پیشنهادی با توجه به ظرفیت هریک از مراکز تحقیقاتی پس از بررسی‌های لازم به‌منظور اجرا تصویب خواهد شد.
کد خبر : 558318

گروه استان‌های خبرگزاری آنا - مجتبی آزادیان؛ در راستای اجرایی‌کردن آیین‌نامه کنسرسیوم‌های دانشگاه آزاد اسلامی و به‌منظور توسعه شبکه علمی و فناوری، هماهنگی و هم‌افزایی و حرکت بر مبنای برنامه‌ای منسجم با چشم‌انداز معقول و مطلوب میان مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی، چهارمین کنسرسیوم مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی بعد از کنسرسیوم‌های نانو، گیاهان دارویی و امنیت غذایی با عنوان کنسرسیوم انرژی‌های نو و تجدیدپذیر نیمه دوم آذر 99 امسال مجوز فعالیت گرفت.


با توجه به رشد جوامع صنعتی و نیاز روزافزون این جوامع به انرژی و محدودیت و توزیع غیریکنواخت منابع فسیلی انرژی (نفت، گاز و زغال سنگ) در جهان، توجه به انرژی‌های جایگزین مانند انرژی‌های حاصل از باد، خورشید، زمین گرمایی و آب (برق آبی یا امواج دریا) اهمیت زیادی پیدا کرده است. با درک این مطلب که این انرژی‌ها خصوصیاتی مانند پاکی، دردسترس‌بودن و تجدیدپذیربودن دارند، اهمیت آن را دوچندان می‌کند.


دانشگاه به‌عنوان مرجع علمی معتبر در کشور می‌تواند با ورود به این مقوله علمی و کاربردی از پراکنده‌کاری و انجام پژوهش‌های موازی جلوگیری کرده و با تجمیع امکانات نرم‌افزاری و سخت افزاری در ایجاد و معرفی منابع جدید انرژی و معرفی آن به صنعت و جامعه نقش اساسی ایفا کند. تشکیل شبکه مراکز علمی و تحقیقاتی فعال در حوزه‌های مرتبط با یکدیگر در قالب کنسرسیوم می‌تواند راهگشا باشد.


به‌منظور هماهنگی، برنامه‌ریزی و اشتراک‌گذاری توان علمی که موجب هم‌افزایی و رشد و شتاب هرچه بیشتر در مسیر رفع نیازهای تحقیقاتی جامعه می­‌شود، مجوز استقرار دبیرخانه کنسرسیوم انرژی‌های نو و تجدیدپذیر مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی به واحد دانشگاهی بوشهر اعطا شد.


در این کنسرسیوم در گام نخست مراکز تحقیقاتی واحدهای بوشهر، علی‌آباد کتول، سمنان، شهرضا، دماوند، دزفول، ابهر، رشت، اردبیل، ایذه، بجنورد و نجف‌آباد عضو هستند. به‌منظور عضویت سایر مراکز تحقیقاتی لازم است ظرفیت‌ها و برنامه همکاری به شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه ارسال تا پس از بررسی مجوزهای لازم صادر شود.



به همین مناسبت خبرنگار آنا با مهدی نکیسا دبیر کنسرسیوم انرژی‌های نو و تجدیدپذیر دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس مرکز تحقیقات انرژی‌های نو دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر که ازجمله مراکز تحقیقاتی عضو این کنسرسیوم است، درباره اهداف، برنامه‌ها و نتایجی که از این کنسرسیوم می‌توان استخراج کرد، گفت‌وگو کرده است که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.


آنا: با توجه به تشکیل دبیرخانه کنسرسیوم در بوشهر، همکاری مرکز تحقیقاتی شما با دبیرخانه کنسرسیوم به چه صورت است و چه اهدافی را دنبال می‌کند؟


نکیسا: با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور به‌صورت یک سیستم یکپارچه کار می‌کند، مجموعه مدیرکل آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی طرح جدیدی را ارائه و اجرا کرده است، به همین منظور برای هر مجموعه‌ای که در یک راستا و یک حوزه فعالیت می‌کند، یک دبیرخانه راه‌اندازی شد.


به‌طور مثال 13 مرکز تحقیقاتی در کشور در واحدهای مختلف که در حوزه انرژی و بهینه‌سازی مصرف انرژی و انرژی‌های نو و تجدیدپذیر در حال فعالیت هستند، یکپارچه‌سازی شد و هماهنگی مجموعه آنها به یک دبیرخانه کنسرسیوم واگذار شد.


در حقیقت کنسرسیوم مجموعه‌ای از مراکز تحقیقاتی یا مجموعه‌ای از نهادهایی است که برای یک هدف فعالیت می‌کنند. با جمع‌بندی معیارهای مورد نظر سازمان مرکزی دانشگاه، واحد بوشهر با توجه به ظرفیت‌ها و زیرساخت‌هایی که داشت به‌عنوان دبیرخانه کنسرسیوم انرژی‌های نو و تجدیدپذیر دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب شد.


این دبیرخانه با هدف برقراری هماهنگی بین مراکز تحقیقاتی عضو، تقسیم کار، انتقال و اشتراک تجربیات و حرکت با برنامه‌ای منسجم و درآمدزا راه‌اندازی شده است.



آنا: مهم‌ترین برنامه‌هایی که در جلسه نخست دبیرخانه کنسرسیوم مطرح شد، چه بود؟


نکیسا: در جلسه نخست اعضای دبیرخانه کنسرسیوم انرژی‌های نو و تجدیدپذیر دانشگاه آزاد اسلامی که با حضور تمام اعضا و مدیران سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، پس از رهنمودهای مدیرکل آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی، هریک از اعضا به بیان برنامه‌های اقدام‌شده در حال اجرا و برنامه‌ها و طرح‌های پیشنهادی پرداختند.


طرح‌های پیشنهادی با توجه به ظرفیت هریک از مراکز تحقیقاتی پس از بررسی‌های لازم مورد تصویب به‌منظور اجرا قرار خواهد گرفت.


آنا: تشکیل دبیرخانه کنسرسیوم تا چه اندازه به کار گروهی مراکز کمک می‌کند و چه نتایجی را دربر خواهد داشت؟


نکیسا: دبیرخانه کنسرسیوم همسویی مراکز تحقیقاتی را که در اهداف همسو و هم‌راستا هستند، چند برابر می‌کند، به این‌صورت که موازی‌کاری‌ها را حذف کرده و به مراکز تحقیقاتی کمک می‌کند که با هم هم‌افزایی داشته باشند. به‌طور مثال اگر یک مرکز تحقیقاتی بتواند در استان خود طرحی را برای اجرا به مرحله قرارداد برساند با اطمینان کامل می‌تواند از توان و ظرفیت مراکز تحقیقاتی استان‌های دیگر استفاده کند.



آنا: برنامه‌های مرکز تحقیقاتی واحد بوشهر چیست؟


نکیسا: این مرکز تحقیقاتی که در واقع محل دبیرخانه کنسرسیوم انرژی‌های نو و تجدیدپذیر دانشگاه آزاد اسلامی است، علاوه‌بر انجام و پیگیری امور جاری و درآمدزایی خود، پیگیر امور دبیرخانه‌ای کنسرسیوم نیز هست. به این معنی که دبیرخانه با برگزاری جلسات مستمر و ارتباط بین اعضای کنسرسیوم، برنامه‌ها را مدون کرده، ظرفیت‌ها، برنامه‌ها و طرح‌هایی را که درآمدزاست، از مراکز تحقیقاتی عضو این دبیرخانه جمع‌آوری کرده و آنها را به کمک اعضا، پایش کرده و به‌منظور اجرا تصمیم‌گیری می‌کند.


بهینه‌سازی مصرف انرژی در کارخانجات و مؤسسات صنعتی


آنا:‌ تازه‌ترین فعالیت مرکز متبوع شما در زمینه انرژی چیست؟


نکیسا: علاوه بر طرح‌های مهم طراحی توربین‌های بادی و سلول‌های خورشیدی که توسط این مرکز تحقیقاتی در حال پیگیری است، مهم‌ترین موضوع فعالیت در این مرکز، بهینه‌سازی مصرف انرژی در کارخانجات و مؤسسات صنعتی است. به‌طور مثال با امضای تفاهم‌نامه بین این مرکز تحقیقاتی و منطقه ویژه اقتصادی بوشهر مقرر شد این منطقه ویژه اقتصادی که شامل 18 کارخانه صنعتی است، امور مربوط به بهینه‌سازی و کاهش مصرف انرژی شرکت‌های زیر نظر خود و شهرک‌های صنعتی را به مرکز تحقیقات انرژی‌های نو دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر واگذار کند. به همین منظور برای تحقق این امر مسئول پیگیری را معرفی و در حال انجام امور آن هستیم.


برنامه‌ریزی شده است که با دیگر مراکز صنعتی استان مانند شرکت گاز، پالایشگاه‌ها و مؤسساتی که مرتبط با انرژی فعالیت می‌کنند نیز همکاری داشته باشیم تا به قراردادهای درآمدزا منجر شود.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر