صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۱ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
وزیر بهداشت:

تحریم‌های ظالمانه هم نگذاشت آمار روزانه مرگ‌ومیر کرونایی در ایران هزارتایی شود

وزیر بهداشت گفت: درحالی که کشور در بند تحریم‌های ظالمانه قرار داشت و برآورد کرده بودند که روزانه یک هزار و 200 مرگ بیمار داشته باشد؛ اما چنین نشد ولی برخی کشورها با همه امکانات اقتصادی مرگ‌ومیر بالای 4 هزار نفر در روز تجربه کردند.
کد خبر : 558296

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سعید نمکی در چهاردهمین آیین پویش ره سلامت گفت: با لطف خدا تا پایان دولت دوازدهم، تعداد قابل‌توجهی تخت بیمارستانی در استان هرمزگان راه‌اندازی می‌شود و امیدواریم که در سال‌های آینده، شاهد توسعه بیشتر زیرساخت‌های حوزه سلامت در این استان باشیم.


وی افزود: آنچه در انقلاب اسلامی به‌عنوان یک دستاورد برای نقاط محروم رقم خورد، ستودنی است و نمی‌شود توسعه زیرساخت‌های حوزه سلامت در دروان بعد از انقلاب اسلامی را کتمان کرد. در استان هرمزگان میزان مرگ‌ومیر کودکان کمتر از یک سال، حدود 15 تا 20 برابر امروز بود. حدود سه دهه پیش در استانی مانند هرمزگان اسهال و استفراغ، کودکان را قتل‌عام می‌کرد و از هر 5 کودک، شاید 2 نفر از آن‌ها پدران و مادرانشان یک‌سالگی آن‌ها را نمی‌دیدند. آن زمان مالاریا در این استان غوغا می‌کرد، تالاسمی گرفتاری عمده بود و تخت بیمارستانی در حد بسیار ناچیز بود.


وزیر بهداشت تأکید کرد: با لطف خدا و همت مردان و زنان در کشور برای مقابله با کرونا حماسه آفریدیم. زیرساخت‌های گسترده کشورهای قدرتمند دنیا با ایران تفاوت‌های زیادی دارد و با وجود اینکه دستاوردهای بسیار خوبی در توسعه زیرساخت‌ها داریم اما هنوز فاصله زیادی با استانداردهای بین‌المللی داریم. درست است که زیرساختی به نام نظام شبکه داریم، یک خانه بهداشت و بهورز عزیز ما به‌عنوان یک دروازه‌بان نظام سلامت حضور دارد و خیلی از کشورها ممکن است آن را نداشته باشند اما از نظر تخت بیمارستانی، متوسط کشوری 1.6 تخت به ازای هر هزار نفر جمعیت است درحالی‌که ضعیف‌ترین کشور اروپایی که در باتلاق کرونا گرفتار است، بالای 6 و 7 تخت به ازای هر هزار نفر جمعیت دارد.


وزیر بهداشت تصریح کرد: عوامل دیگری برای مقابله با کرونا در ایران به کمک ما آمد که شامل لطف خدا، وفاق ملی، غیرت، همت و شجاعت مردم این کشور بود که 8 سال دوران دفاع مقدس را اداره کردند و میلی‌متری از خاک پاک این سرزمین را سر میز مذاکره بعد از جنگ، پس نگرفتند و همان مردان و زنان امروز در این عرصه شمشیر می‌زنند و در کنار هم با کرونا مبارزه می‌کنند.


نمکی گفت: وقتی به استان‌های مختلف سفر می‌کنم فقط نظارت نمی‌کنم بلکه به دست‌بوسی عزیزان و همکاران می‌آیم که زانو بزنم و تکریم کنم از عزیزانی که این دستاوردها را خلق کردند و در تاریخ این سرزمین ماندگار خواهد شد. امروز قضاوت در مورد اینکه این عزیزان چه کردند، بسیار زود است. تاریخ کشور همان‌گونه که در دفاع مقدس بعد از سال‌ها وقتی آن حماسه‌ها را به تصویر می‌کشند و می‌بینیم، می فهیم چه اقداماتی انجام شده اما بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری، برای به تصویر کشیدن حماسه‌های مبارزه با کرونا به یک شهید آوینی دیگر نیاز داریم تا به زیبایی به تصویر بکشد که چه شد یک کشور که در بند تحریم‌های ظالمانه قرار داشت و برایش برآورد کرده بودند که روزانه یک هزار و 200 مرگ بیمار داشته باشد، به مرگ‌ومیر دورقمی رسید اما دنیای بهره‌مند از همه امکانات اقتصادی مرگ‌ومیر بالای 4 هزار نفر در روز تجربه می‌کند؟


انتهای پیام/4076/پ


 


انتهای پیام/

ارسال نظر