صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

دلایل کاهش قیمت خودرو در بازار چیست؟

‌نایب رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو گفت: قیمت خودرو طی روزهای گذشته کاهش محسوسی داشته و این روند نزولی باز هم ادامه خواهد داشت.
کد خبر : 557659

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، کاشانی‌نسب، نایب‌رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو در برنامه گفت‌وگوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر در خصوص وضعیت بازار خودرو اظهار کرد: در حال حاضر به دلیل افت نرخ ارز، قیمت خودرو هم رو به کاهش است و در این بازار مصرف‌کننده صبر می‌کند نرخ دلار به ثبات برسد بعد خرید انجام دهد.


او ادامه داد: اکنون مصرف‌کننده واقعی در بازار است و بازار دیگر جذابیتی برای افرادی که کسب درآمد از خریدوفروش خودرو داشتند، ندارد.


کاشانی نسب در خصوص قیمت‌گذاری دستوری در بازار گفت: باید به سمتی برویم که قیمت‌ها واقعی شود. در غیر این صورت نه مصرف‌کننده سود می‌برد نه شرکت‌ها. وقتی تفاوت قیمت یک خودرو در بازار و کارخانه ۱۰۰ میلیون تومان است رانتی ایجاد شده که به جیب دلالان می‌رود.


او افزود: قیمت‌های دستوری باید برداشته شود و نظارت کافی هم روی بازار باشد در این صورت دیگر رانتی به وجود نمی‌آید.


نائب رئیس اتحادیه نمایشگاه داران خودرو در خصوص قیمت‌ها در بازار گفت: قیمت خودرو در چند روز اخیر افت داشته اما هنوز به قیمت ۲۰ روز قبل و زمانی که دستورالعمل شورای رقابت اعلام شد، نرسیده اما در صورت ادامه روند کاهشی نرخ ارز باز هم کاهش خواهیم داشت.


او ادامه داد: خودروهایی همچون پراید و پژو ۲۰۶ کاهش قیمت بیشتری داشته‌اند و قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۲ اکنون به حدود ۱۸۳ میلیون تومان رسیده که ۱۵ میلیون تومان کاهش داشته است و ۵ میلیون تومان دیگر هم جای کاهش قیمت دارد.


این مقام مسئول بیان کرد: مشکل اساسی نقدینگی دست مردم است و دولت باید تدبیری برای هدایت این نقدینگی به تولید کند در غیر این صورت نقدینگی سرگردان دوباره به بازار خودرو، ارز و طلا فشار تورمی وارد می‌کند.


در ادامه برنامه زاوه کارشناس خودرو در این خصوص گفت: مهم‌ترین دلیل افزایش قیمت خودرو در اوایل پاییز، استقبال بازار از ریاست جمهوری مجدد ترامپ بود و شاهد بودیم رشد قیمت‌ها در بازار شتاب بیشتری از تورم بخشی کشور داشت. با اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، کاهش قیمت‌ها شروع شد.


او ادامه داد: در دی‌ماه عرضه کاهش پیدا کرد و خودروسازان منتظر این بودند که قول ۳ ماهه شورای رقابت برای افزایش قیمت عملی شود، این کار صورت نگرفت و اکنون عرضه به بازار آغاز شده که کاهش قیمت‌ها را به دنبال داشته است.


او در خصوص قیمت‌گذاری دستوری گفت: بخش زیادی از تورم کشور ناشی از برخورد دستوری در تعیین قیمت‌ها است. تنها تولیدکننده و کاهنده تورم دولت است. هیچ دلال و واسطه‌گری نمی‌تواند در هیچ بخشی از اقتصاد تورم ایجاد کند.


این کارشناس صنعت خودرو تصریح کرد: با افزایش تورم، سهم کالاهای سرمایه‌ای مثل خودرو در سبد خانوار کاهش می‌یابد. هرچه به انتهای سال نزدیک می‌شویم قدرت خرید مردم به‌شدت از قیمت‌ها فاصله می‌گیرد و بازار دچار رکود می‌شود.


او ادامه داد: مهم‌ترین دلیل کاهش قیمت خودرو، مکانیزم گسست قدرت خرید نسبت به قیمت آن است. پایین آمدن قیمت به ظاهر خوب است اما افراد قدرت خرید ندارند و مازاد عرضه پیش می‌آید.


زاوه گفت: کاهش قیمت خودرو تقریباً ربطی به نرخ ارز هم ندارد چراکه پایه پولی و سیاست‌های پولی تغییر نکرده است.


او در خصوص پیش‌بینی وضع بازار بیان کرد: در کل انقباض در اقتصاد کشور پیش می‌آید. کاهش قیمت مقطعی است اما رکود به دلیل افت قدرت خرید مردم طولانی خواهد بود.


زاوه گفت: در اقتصاد کلان دولت‌ها تصمیم نگرفته‌اند که ساختار بودجه‌ای و ساختار نظام بانکی را اصلاح کنند. باید اقتصاد را به سمت بازتر شدن ببریم. در کوتاه‌مدت برای برداشتن فشار از بازار خودرو، باز شدن راه واردات می‌تواند راهگشا باشد.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر