ریاکاری اروپا درقبال تحولات غرب آسیا/ محور مقاومت نظم نوین جهانی را شکل داده است
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، «علی حکمت شعیب» در گزارشی نوشت: برای اروپا دشوار است واقعیتهای جدید جغرافیای سیاسی جهانی را که به تغییرات راهبردی در خاورمیانه، بهویژه پایان جنگ سوریه منجر شده است، باور کند. باور نکردن این موضوع ریاکاری اروپاییها را نشان میدهد، بهویژه اینکه آنها بهطور آشکار و پنهان با سیاست فشار حداکثری «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا علیه ایران همراهی کردند و آشکارا از نظر اقتصادی خود را متعهد و پایبند به توافق هستهای نشان میدهند.
دونالد ترامپ و امانوئل مکرون
طبق این گزارش، غربیها به بهانه ترس از ترامپ عمداً جرئت نکردند به تعهداتشان در برجام عمل کنند و در راستای فعالسازی سازوکار مالی گام بردارند؛ سازوکاری که تحریم مالی آمریکا را علیه ایران دور میزد و وضعیت اقتصادی را برای ایران تسهیل میکرد. غربیها همچنین «فیصل المقداد»، وزیر امور خارجه سوریه را چند روز مانده به پایان کار ترامپ در آمریکا فهرست تروریسم قرار دادند.
استاد دانشگاه لبنان مینویسد: اروپاییها در تمام عملیاتهای امنیتی و نظامی ائتلاف متجاوز سعودی-آمریکایی علیه یمن و ائتلاف بینالمللی علیه سوریه شرکت میکنند و با سلاح و مهمات خود مردم و زیرساختها را از بین میبرند؛ سلاحهایی که به دست رژیم جنایتکار وهابی عربستان میرسانند تا در جنگ علیه یمن بهکار گیرند. آنها همانند باندهای غارتگری که نفت سوریه را میدزدند، در دیرالزور اقدامات نظامی انجام میدهند.
بیشتر بخوانید:
کشورهای محور مقاومت چه موفقیتهایی در برابر آمریکا و رژیم صهیونیستی داشتهاند؟
وی افزود: غربیها مواضع ارتش سوریه و متحدانش را بمباران میکنند، تأمین مالی، پشتیبانی و انسانی عملیات داعش را در سوریه و عراق برعهده دارند و از مخالفان سوری حمایت میکنند. آنها راههای ارتباطی میان عراق و سوریه را میبندند و راه را بر عملیاتهای انساندوستانه و مبارزه با تروریسم گروههای مقاومت سخت میکنند.
نظم نوین جهانی بزرگترین پیروزی مقاومت بعد از جنگ جهانی دوم تلقی میشود.
شعیب گفت: نفاق غربیها جز شدت بخشیدن به افراطگرایی برایشان سودی ندارد؛ زیرا ایران چه به توافق هستهای بازگردد یا بازنگردد، باید در زمینه خودکفایی اقتصادی گام بردارد. سوریه نیز باید این گفته «ولید المعلم» وزیر امور خارجه فقید خود را آویزه گوش قرار دهد که «سوریه فراموش نخواهد کرد اروپا در عرصه بینالمللی دارای وزن است، ولی به کار خود ادامه خواهیم داد».
محمدجواد ظریف و بشار اسد
این تحلیلگر سیاسی لبنانی مینویسد: اروپاییها و آمریکاییها بدانند پس از جنگ سوریه تولد نظم نوین جهانی محقق شده است و بر این مبنا اروپا باید تعامل و گفتگو با دولت جدید آمریکا را در زمینه لزوم اصلاح ساختار نظم فعلی جهان، سیاستهایشان و نیز توازن قدرت تصمیمگیری میان سازمانهای جهانی آغاز کند. شاید بهتر باشد این کار را از شورای امنیت سازمان ملل متحد آغاز کنند و به بانک جهانی، صندوق بینالمللی پول و دیگر مؤسسات و نهادها تسری دهند.
علی حکمت شعیب در پایان این گزارش نوشته است: وجود ایران بهعنوان قدرتی بینالمللی، پدیدار شدن ستاره بینالمللی روسیه پس از افول آن بهدلیل «پروستریکا» (اصلاحات اقتصادی برای بازسازی اقتصاد شوروی)، تقویت ائتلاف چین، روسیه و ایران برای مقابله با هژمونی آمریکا، مقاومت و پیروزی سوریه در جنگ بینالمللی به رهبری آمریکا علیه این کشور، تشکیل حشدالشعبی در عراق، پیدایش انصارالله در یمن و پیروزی آنها در جنگ با ائتلاف سعودی، تبدیل شدن مقاومت در لبنان به قدرتی تأثیرگذار در منطقه پیامدها و آثار مثبتی است که بعد از جنگ سوریه پدیدار شد.
وی تأکید کرد: اکنون محور مقاومت باید برای حمله به هژمونی ایالات متحده و غرب که خود را حاکم بلامنازع جهان تصور میکنند، آماده شود و بر این موضوع سرمایهگذاری کند. محور مقاومت باید با همکاری متحدان چینی و روسی خود به ایجاد نظم نوین جهانی و خروج از زیر سلطه آمریکا و متحدانش کمک کند. نظم نوین جهانی را میتوان بهعنوان بزرگترین پیروزی مقاومت بعد از جنگ جهانی دوم تلقی کرد؛ جنگی که باعث شد غربیها به اوج استبداد برسند و با این کار فساد در میان دولتها و ملتها افزایش یافت.
انتهای پیام/4033/
انتهای پیام/