صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۶ - ۰۵ بهمن ۱۳۹۹
توسعه دانش‌‌های نو با انجمن‌های علمی/ 23 معزز در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا تشریح کرد؛

راه‌های تقویت انجمن‌ها‌ی علمی کدامند؟/ از انجام طرح‌های پژوهشی تا ظرفیت‌هایی قوی برای درآمدزایی

رئیس انجمن علمی علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج گفت: دادن استقلال نسبی به انجمن‌ها و تفویض اختیار در بعضی از تصمیم‌گیری‌ها موجب آزادشدن ظرفیت انسانی موجود در آنها می‌شود.
کد خبر : 557147

گروه استان‌های خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ انجمن‌های علمی دانشجویی متشکل از دانشجویان فعال، باانگیزه و با ظرفیت‌های بالا هستند که موجب تجمیع و متمرکز شدن دانشجویان مشتاق به فعالیت‌های پژوهشی و علمی می‌شوند.


بخش عمده این ظرفیت‌ها، ابتدای کار به‌صورت بالقوه هستند و اگر دانشگاه‌ها بستر مناسبی را برای فعالیت انجمن‌ها فراهم آورند؛ بالفعل شدن این ظرفیت‌ها دور از دسترس نخواهد بود؛ بنابراین در راستای ترویج روحیه علمی، توانمندسازی و ایجاد انگیزه در دانشجویان، دانشگاه باید انجمن‌های علمی دانشجویی را فعال و حمایت کند.


انجمن علمی علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی کرج فعالیت خود را از سال 1395 آغاز کرده و در  طرح‌های پژوهشی، برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی و پژوهشی با همکاری دانشگاه یا نهادهای دولتی در حال فعالیت بوده و جذب دانشجویان مستعد و استفاده از آنان در قالب کمیته‌های موجود را مورد توجه قرار داده است.




بیشتر بخوانید:


آمادگی انجمن‌های علمی برای همکاری در اجرای طرح‌های پژوهشی و مطالعاتی


موشکافی چالش‌های اصلی انجمن‌های علمی با نگاه حل مسئله‌


ارزیابی نیاز روز دانشجویان در انجمن‌های علمی


درمان و بازپروری گونه‌های مهم در مرکز قرنطینه و بازپروری حیات وحش




خبرنگار آنا در راستای تشریح فعالیت‌ها، دستاوردها و برنامه‌های  انجمن علمی دانشجویی علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی کرج گفت‌وگویی را با مهدی معزز لسکو ترتیب داده است که مشروح این گفت‌وگو در پی می‌آید:


آنا: ابتدا انجمن علمی علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی کرج را با ذکر جزئیات، چگونگی تشکیل و نوع و حیطه کارکرد آن معرفی کنید.


معززلسکو: انجمن علمی علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج فعالیت خود را از سال 1395 آغاز کرد و اکنون دارای 172 عضو اصلی بوده که هشت نفر از آنان عضو هیئت مدیره این انجمن هستند.


جایگاه انجمن علمی علوم دامی در دانشگاه آزاد اسلامی


حیطه فعالیت‌های این انجمن شامل طرح‌های پژوهشی، برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی و پژوهشی با همکاری دانشگاه یا نهادهای دولتی است.


آنا: جایگاه و وظایف انجمن علمی علوم دامی را در دانشگاه آزاد اسلامی کرج  چگونه ارزیابی می‌کنید؟


معززلسکو: با توجه به کاربردی بودن رشته علوم دامی و شکاف موجود بین آموزش‌های تئوری و مهارت‌های عملی، نقش انجمن علمی پرکردن این خلأ به‌وسیله کارگاه‌ها و طرح‌های پژوهشی کاربردی است.


البته انجمن علمی علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی کرج  وظیفه انتشار نشریه علمی-دانشجویی را نیز برعهده دارد که با توجه به نبود نشریه فعال در دانشکده کشاورزی در حال پیگیری آن هستیم.



هدف دیگر ما درآمدزایی برای دانشگاه از طریق برگزاری کارگاه‌های درآمدزایی برای دانشگاه، جذب دانشجویان مستعد و استفاده از آنان در قالب کمیته‌های موجود انجمن و نشریه است.


آنا: انجمن‌های علمی به‌عنوان هسته‌های تخصصی چه نقشی در پیشبرد علمی و توسعه علم و  دانش به‌ویژه دانش‌های نوین دارند؟


معززلسکو: انجام طرح‌های پژوهشی و چاپ نشریات علمی مبتنی بر علم روز با همکاری دانشگاه‌های پیشرو و مطرح جهانی می‌تواند نقش مهمی را در پرکردن خلأ حاصل از تدریس سرفصل‌های قدیمی باشد.


به‌عنوان مثال طرح پژوهشی کاربردی را برای بررسی دانش، نگرش و عملکرد دامداران سنتی استان البرز و استان‌های مجاور درباره بیماری‌ها و مسائل بهداشتی در دام سبک به‌منظور ارتقای موارد ذکر شده و کاهش تلفات دام سبک برگزار کردیم که تعداد اعضای آن گروه به 10 نفر نیز رسید.


در مرحله نخست این پژوهش از اطلاعات به‌روز استادان دانشگاه‌های بسیار معتبر UC Davis آمریکا، Queensland و Sidney استرالیا و Massey نیوزلند و دانشگاه تهران و چند دانشگاه اروپایی برای چگونگی آغاز کار و تنظیم پرسشنامه استاندارد استفاده کردیم که خوشبختانه مرحله نخست این پژوهش به تصویب دفتر مرکزی انجمن‌های علمی دانشگاه نیز رسیده و بودجه‌ای به آن تعلق گرفت.


در طول مرحله دوم این پژوهش یکی از استادان مطرح دانشگاه Massey به‌عنوان مشاور علمی حضوری فعال داشتند.


آنا: حمایت از انجمن‌های علمی دانشجویی را چگونه ارزیابی می‌کنید و مشکلات و  چالش‌های مسیر فعالیت خود را چه چیزهایی می‌دانید؟


معززلسکو: حمایت‌ها را می‌توان به دو بخش مسائل اداری و منابع مالی تقسیم کرد. حمایت‌های اداری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج از سوی مسئولان ذی‌ربط در وضع بسیار مطلوبی قرار دارد؛ البته کارهای اداری در بخش امور مالی و تسویه حساب کارهای مربوط به انجمن کمی با کندی پیش می‌رود که امیدواریم این مشکل نیز برطرف شود.


ظرفیت بالای انجمن علمی علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی کرج برای درآمدزایی


در بخش منابع مالی نیز وضعیت مطلوب بوده و تمام کارگاه‌های پیشنهادی ما به تصویب رسیده است؛ اما با توجه به کاربردی بودن رشته علوم دامی نیاز به کارگاه‌های عملی و پرهزینه مانند تلقیح مصنوعی، دوره‌های پرورش حیوانات مزرعه و ... داریم که با توجه به هزینه‌بر بودن آنها در لیست کارگاه‌های پیشنهادی انجمن قرار نگرفته‌اند و انجمن در این باره پیشنهادهایی دارد.


آنا: انجمن‌های علمی چگونه باید تقویت شوند تا در پیشبرد علم موفق باشند.


معززلسکو: نخست، مستقل شدن نسبی انجمن و دادن اختیاراتی در بعضی از تصمیم‌گیری‌ها موجب آزادشدن ظرفیت انسانی موجود در انجمن‌ها که به‌دلیل وجود قوانین سختگیرانه مهار شده است، می‌شود.


به‌عنوان مثال انجمن علمی علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج ظرفیت قوی برای درآمدزایی هرچه بیشتر از طریق برگزاری کارگاه‌ها و در اختیار داشتن بخشی از آن درآمد و مدیریت منابع مالی در راستای برگزاری همایش، سمینار، طرح‌های پژوهشی، کارگاه‌های باکیفیت‌تر و مطرح شدن بیشتر انجمن را دارد؛ اما به‌دلیل قوانین دست و پاگیر و کمبود بودجه این امکان وجود ندارد.


دوم، یکی دیگر از مواردی که شدیداً موجب تقویت انجمن‌ها می‌شود، کاستن از مراحل بوروکراتیک و چابک‌سازی بخش‌های مدیریتی مربوط به آنهاست که در این راستا ادغام انجمن‌ها به‌عنوان زیرمجموعه‌ای از باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی اقدام مناسبی بوده است.



نکته دیگر حفظ افراد دلسوز در مسئولیت و سیستم‌محور کردن روند اجرای کارهاست؛ چراکه نگرانی ما در انجمن علمی علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج آن است که با جابه‌جایی افراد مسئول و دلسوز در امور انجمن کارها به کندی پیش رفته و انجمن متضرر شود.


سوم، یکی از مواردی که مدتی است ذهن ما را درگیر کرده، استفاده نکردن از دانشجویان فارغ‌التحصیل مشتاق به ادامه همکاری در انجمن علمی علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج است؛ چراکه طبق اساسنامه‌های کنونی افراد فارغ‌التحصیل نمی‌توانند دوباره به عضویت هیئت مدیره انجمن دربیایند که این موضوع می‌تواند موجب نگرانی درباره رکود احتمالی انجمن‌ها در عدم حضور نیروهای باتجربه دارای اختیار قانونی در آینده شود.


آنا: در حوزه فعالیت‌های اجتماعی، علمی، فرهنگی دستاوردهایی داشته‌اید؟


معززلسکو: پروپوزال طرح پژوهشی ارائه شده (KAP) سال 1397 موفق به کسب عنوان بهترین طرح پژوهشی در زمینه علوم دامی به شماره مقاله ج/۴۵/۵۴۲ در جشنواره پروفسور حسابی شد.


علاوه بر آن موفق به چاپ هشت مقاله استخراج شده از پژوهش در ژورنال و کنفرانس‌های بین‌المللی و ملی از جمله ژورنال معتبر Small Ruminant Research در سال 2020 شدیم.


آنا: آیا در انجمن علمی علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی کرج موفق به تولید محصول و یا موفقیت‌های دیگری شده‌اید؟ (به‌ویژه فعالیت‌های کرونایی)


معززلسکو: موضوع کرونا مانند سایر موضوعات در عین داشتن معایب به‌خصوص برای یک رشته کاربردی مانند علوم دامی، می‌تواند فرصت‌هایی را نیز داشته باشد که در تلاشیم از این فرصت‌ها استفاده کنیم، به‌عنوان مثال برگزاری وبینار‌هایی در سطح ملی و با حضور تعداد بیشتری شرکت‌‌کننده از اهداف ماست که قبل از شیوع کرونا چنین امکانی وجود نداشت.


آنا: و کلام آخر....


معززلسکو: انجمن علمی علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی کرج به برگزاری کارگاهی با حضور 50 دانشجو اقدام کرده و کارگاه‌های بسیار کاربردی مانند جیره‌نویسی انواع دام و طیور با نرم‌افزارهای مطرح دنیا و برگزاری بازدیدهای مجازی را نیز در دست اجرا دارد.


انتهای پیام/4078/4062/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر