صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

قدیمی‌ترین سیاره فراخورشیدی کشف شد

دانشمندان سیاره‌ای فراخورشیدی با عمری برابر با زمان تشکیل جهان هستی را کشف کردند.
کد خبر : 556732

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، دانشمندان در گوشه‌ای از کهکشان راه‌شیری سیاره‌ای سنگی با عمر بسیار طولانی کشف کردند. این ابرزمین نارنجی رنگ سیاره TOI-561 نام گرفته و 280 سال نوری از زمین فاصله دارد.


اگرچه سطح این سیاره مانند زمین، مریخ و زهره سنگلاخ است ولی جو آن به هیچ عنوان برای سکونت آماده نیست. بررسی‌ها نشان می‌دهد دمای TOI-561 برابر با 2206 درجه سانتیگراد است و رنگ نارجی سیاره به دلیل رودخانه‌های وسیع ماگماست که روی سطح آن در جریان هستند. اخترشناسان اصلاح اَبرزمین را برای سیاره‌‌های فراخورشیدی(خارج از منظومه شمسی) به‌کار می‌برند که جرمی بیشتر از زمین دارند. هیچ کدام ابرزمین‌هایی که تاکنون شناسایی شده‌اند شرایط طبیعی برای حیات را ندارند.


مهم‌ترین نکته در مورد سیاره TOI-561 تخمینی است که دانشمندان در مورد عمر آن زده‌اند. گروهی از اخترشناسان معتقدند این ابرزمین بیش از 10 میلیارد سال سن دارد و از این نظر می‌توان تشکیل آن را تقریباً همزمان با تشکیل جهان هستی دانست. قدمت این سیاره حداقل 2 برابر بیشتر از عمره منظومه شمسی است.


لورن ویس محقق و ستاره‌شناس دانشگاه هاوایی گفت: «سیاره TOI-561 قدیمی‌ترین سیاره سنگی است که تاکنون کشف شده است.» سازمان‌های فضایی در سراسر دنیا با به‌کارگیری پیشرفته‌ترین تجهیزات در تلاش هستند تا سیارات سنگی بیشتری را در نقاط مختلف کهکشان راه شیری کشف و اطلاعات گسترده‌تری از نحوه شکل‌گیری این اجرام کیهانی به‌دست آورند.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر