فدراسیون دوچرخهسواری صاحب ندارد/ کار سخت وزارت ورزش برای تعیین سرپرست!
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، ریاست خسرو قمری در فدراسیون دوچرخهسواری ششم دیماه به پایان رسید اما وزارت ورزش و جوانان هنوز در مورد انتخاب سرپرست تصمیمی نگرفته است. خسرو قمری در وزارت ورزش و جوانان پست گرفته و بهعنوان مدیرکل امور استانهای وزارت ورزش انتخاب شده است، البته پیش از این قمری اعلام کرده بود در صورتی که نامزدهای ضعیفی در انتخابات فدراسیون کاندید شوند، خودش به این عرصه ورود خواهد کرد. رئیس سابق فدراسیون دوچرخه سواری پس از حضورش در وزارت ورزش و جوانان اعلام کرد؛ هشت سال در این فدراسیون حضور داشته و تمام برنامهها را در این مدت اجرا کرده است بنابراین ماندنش بیش از این، دیگر نه به نفع خودش و نه فدراسیون دوچرخهسواری است!
با انتقال قمری به وزارت ورزش، صحبتهایی مبنی بر اینکه وزارت تمایلی برای حضور دوباره او در فدراسیون دوچرخهسواری نداشته و به همین خاطر با دادن پستی در وزارت ورزش و جوانان از حضورش در انتخابات جلوگیری کرده است، مطرح شد هر چند رئیس سابق فدراسیون آن را رد کرد و گفت: «خودم تصمیم گرفتم دیگر در فدراسیون دوچرخهسواری نباشم و این مسائل اصلاً مطرح نیست. به هر حال دوره ریاست یک روز به پایان میرسد.»
حالا اینکه چرا وزارت ورزش و جوانان با وجود اتمام دوره ریاست قمری در فدراسیون دوچرخهسواری هنوز سرپرست تعیین نکرده دلایل آن مشخص نیست. این در حالی است که از زمانی که مجوز برگزاری مجامع انتخاباتی از سوی ستاد مقابله با کرونا صادر شده است، وزارت ورزش و جوانان تاکنون مجمع 4 فدراسیون را برگزار کرده، اما گویا انتخاب سرپرست برای یک فدراسیون ورزشی کار سختی است که 18 روز از پایان ریاست یک رئیس میگذرد، اما در مورد سرپرست آن هنوز تصمیمی گرفته نشده است.
دوچرخهسواری در این چند سال اخیر موفقیتهای زیادی کسب نکرده است و همین موضوع هم سبب شده که این رشته روز به روز افت کند. دوچرخهسواران در دو المپیک قبل( لندن و ریو) خاطرات خوشی به جای نگذاشتهاند و ناکامی ورزشکاران این رشته به قدری پررنگ بوده است که یا زمین خوردند و یا از دوچرخه پیاده شدند.
در حال حاضر یک سهمیه برای دوچرخهسورای در کاروان ورزشی ایران ثبت شده است؛ سال گذشته اتحادیه جهانی دوچرخهسواری یک سهمیه برای کشورمان را در المپیک ۲۰۲۰ قطعی اعلام کرد. طبق سیستم کسب سهمیه دوچرخهسواری المپیک، کشورهایی که در رده سی و سوم تا پنجاهم رنکینگ قرار گیرند، یک سهمیه میگیرند و ایران نیز با قرار گرفتن در رده سی و نهم یک سهمیه گرفت.
ناامیدی به آوردگاه توکیو
اگرچه یک سهمیه دوچرخهسواری در المپیک توکیو قطعی شده است؛ اما حتی اهالی دوچرخهسواری هم به کسب نتیجه در این رشته ورزشی در المپیک پیشرو امیدوار نیستند؛ چرا که دوچرخهسواری در چند سال اخیر با افت شدید مواجه شده و حتی به گفته برخی ورزشکاران ایران نتیجه گرفتن در المپیک توهم است چرا که فاصله دوچرخهسواران ایران با جهان زیاد است. قطعاً نتیجه گرفتن در المپیک نیازمند یک برنامهریزی دقیق و منسجم است که در این چند ساله شاهد آن نبودیم؛ بنابراین حتی اگر امید داشته باشیم که در المپیک ورزشکاران از دوچرخه پیاده نشوند یا در بین 50 نفر اول قرار بگیرند به یک برنامهریزی منسجم نیاز دارند که در این چند سال شاهد آن نبودیم. ضمن اینکه در حال حاضر موضوعی که ورزشکاران این رشته را اذیت میکند نداشتن تمرین اصولی و انگیزه لازم است.
با توجه به شرایط فعلی شیوع ویروس کرونا منبع درآمد خیلی از دوچرخهسواران از حضور در تورهای دوچرخهسواری است اما به خاطر شرایط فعلی قطع شده است. همچنین مشکلات مالی و عدم زیرساختهای کافی ناامیدی به میدان المپیک را در این رشته ورزشی پیش از گذشته تقویت کرده است. این رشته نیاز به مدیری دارد که بتواند آورده مالی داشته باشد و شرایط را برای موفقیت ورزشکاران تأمین کند، اما در حال حاضر علاوه بر مشکلات پیشرو، سرپرست فدراسیون هم از سوی وزارت ورزش تعیین نشده و گویا این رشته برای وزارت ورزش و جوانان هم در اولویت نیست!
هماکنون اردوی دوچرخهسواران بانوان و آقایان برای حضور در مسابقات قهرمانی آسیا آغاز شده است و این اردو به منابع مالی نیاز دارد در حالی که در فدراسیون کسی حق امضا ندارد و نمیتواند منابع مالی این اردو را تأمین کند. با توجه به شرایط فعلی و چند ماه باقی مانده به المپیک توکیو نباید چندان به موفقیت دوچرخهسواری در المپیک پیشرو دل بست. این در حالی است که خیلی از کشورهای مطرح دنیا این روزها سخت در حال تمرین هستند، اما ورزشکاران دوچرخهسواری نه تنها برای فدراسیون مربوطه در اولویت نیستند بلکه فدراسیون مربوطه برای متولیان ورزش هم اهمیت چندانی دارد. به نظر میرسد با این روند دیر یا زود باید شاهد فعالیت دوچرخهسواری در ورزش همگانی باشیم تا قهرمانی!
انتهای پیام/4057/
انتهای پیام/