صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۲۴ دی ۱۳۹۹
رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس در گفتگو با آنا:

سیاست‌زدگی شوراها از عوارض همزمانی انتخابات است/ مغایرت اقتضائات مدیریت شهری با ورود به حوزه سیاست

رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس گفت: سیاسی شدن بیش‌ازحد نظام مدیریت شهری در کلان‌شهرها و مراکز استان‌ها، از عوارض برگزاری انتخابات شوراهای شهر و روستا و انتخابات ریاست جمهوری در یک روز مشترک است.
کد خبر : 556353

محسن پیر هادی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا گفت: سیاسی شدن بیش‌ازحد نظام مدیریت شهری در کلان‌شهرها و مراکز استان‌ها، از عوارض برگزاری انتخابات شوراهای شهر و روستا و انتخابات ریاست جمهوری در یک روز مشترک است.


نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در دوره اخیر، بسیاری از شهروندان نسبت به سیاست زدگی و حواشی در مدیریت شهری برخی کلان‌شهرها معترض بوده‌اند، افزود: این اعتراض در حالی است که اساساً مدیریت شهری و مسئله شوراها، امری سیاسی نیست و در اصل یک‌صدم قانون اساسی که به وظایف شوراها پرداخته، در حوزه‌های متعددی ازجمله اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی و رفاهی برای شوراها نقش تعیین‌شده که هیچ‌یک سیاسی نیستند.




بیشتر بخوانید:


پیرهادی: برای حل مشکلات تا ابد فرصت نداریم




وی با تأکید بر اینکه طبیعت و اقتضای مدیریت شهری با ورود به امر سیاست مغایر است، تصریح کرد: به‌عنوان‌مثال در هیئت دولت یا مجلس، تصمیم‌گیری‌ها به‌گونه‌ای است که نگاه سیاسی در آن تأثیر دارد. این‌که کشور یک پیمان بین‌المللی را بپذیرد یا نپذیرد، در چه شرایطی و از چه موضعی مذاکره کند یا قانون انتخابات چگونه اصلاح شود، همه تابع شرایط کشور و مناسبات سیاسی داخلی و خارجی است، اما عمده وظایف شوراهای شهر و شهرداری‌ها همچون تأمین حمل‌ونقل پاک و ارزان، گسترش فضای سبز، معماری و فضاهای کالبدی شهر و مسائل مرتبط با امور شهروندی، کاملاً تخصصی بوده و ساحت آن به‌طورکلی از سیاست جدا است ازاین‌رو ممکن است دو سیاستمدار، در دو قطب مخالف هم ایستاده باشند اما در یک مسئله شهری، نظرشان کاملاً یکسان باشد. این به دلیل ماهیت مسائل شهری و تخصصی بودن آن برمی‌گردد.


پیرهادی با بیان اینکه متأسفانه در پی همزمانی انتخابات شوراها با انتخابات ریاست جمهوری، همه نگاه‌ها به انتخابات خبرسازتر یعنی ریاست جمهوری جلب می‌شود، گفت: در پی جلب نظرها به انتخابات ریاست جمهوری فرصت و فضای مناسبی برای طرح دغدغه‌ها و مطالبات شهری باقی نمانده و در این راستا نه نمایندگان فعلی شورا فرصتی برای ارائه گزارش به مردم می‌یابند و نه فرصت چندانی برای مردم و نخبگان شهری ایجاد می‌شود تا مطالبات شهری را بر سر دست بگیرند و جامعه را بیشتر متوجه اولویت‌های محلی کنند.


این نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: هدف از برگزاری انتخاباتی مانند انتخابات شوراها، تنها تعیین منتخبین نیست، بلکه ایجاد فضا و بستری برای تنظیم اولویت‌ها، هدایت سیاست‌گذاری‌ها به سمت موضوع و افزایش سطح نشاط و مشارکت محلی در تمام شهرها و روستاهای ایران است که در سال‌های اخیر، چندان محقق نشده است.


رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید برای این مسئله چاره‌ای اندیشید، چراکه بخش قابل‌توجهی از کارآمدی یا ناکارآمدی یک نهاد، به نحوه انتخاب و تعیین آن بازمی‌گردد و از انتخابی که طبق چارچوب‌های سیاسی صورت پذیرد، نمی‌توان چندان توقع تخصصی بودن داشت گفت: ما در حال رایزنی با نخبگان و فعالان مسائل شهری برای یافتن راه‌حلی در این حوزه هستیم.


انتهای پیام/۴۱۵۱/


انتهای پیام/

ارسال نظر