صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با استفاده از راکتور مکعبی جدید انجام شد؛

تبدیل مونوکسید کربن به محصولات صنعتی مفید

دانشمندان موفق به ساخت راکتورهای مکعبی مسی شدند که مونوکسید کربن را به استیک اسید تبدیل می‌کنند. 
کد خبر : 556242

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، گروه تحقیقاتی دانشگاه رایس راکتورهای نوینی توسعه داده‌اند که می‌تواند مونوکسید کربن را به استیک اسید تبدیل کند. این دستگاه بسیار ساده است و می‌تواند برای مدت زمان طولانی کار کند. در این دستگاه از مکعب‌های مسی به عنوان کاتالیزگر استفاده شده است. این راکتور مکعبی می‌تواند ضایعات گازی را به محصولات مفید صنعتی تبدیل کند. 


مونوکسید کربن محصول جانبی فرایندهای صنعتی است که در دسته گازهای گلخانه‌ای جا نمی‌گیرد اما آلاینده هوای  شهری به شمار می‌رود و در غلظت بالا برای سلامتی انسان مضر است. گروه تحقیقات دانشگاه رایس روش جدیدی برای تبدیل این ضایعه گازی خطرناک به محصولات مفید پیدا کرده‌اند. استیک اسید در مواد غذایی مانند سرکه، مواد ضدعفونی‌کننده و در طیف وسیعی از فرایندها و محصولات صنعتی استفاده می‌شود.


پیش از این نیز دانشمندان دستگاهی ساخته بودند که مونوکسید کربن را فرمیک اسید تبدیل می‌کرد. دستگاهی که دانشمندان دانشگاه رایس ساخته‌اند قادر به تبدیل مونوکسید کربن به استیک اسید است.  به صورت سنتی از استیک اسید درالکترولیت‌های مایع تولید می‌شود اما مشکل عملکرد پایین و جداسازی محصول از الکترولیت در این روش وجود دارد.


الکترولیت راکتور جدید جامد است. این ماده با یک کاتالیزور متشکل از مکعب‌های مسی در مقایس نانو ساخته شده و سطوح موج‌داری دارد که به شکستن پیوندهای اکسیژن کربنی کمک می‌کند و سپس این گازها را به محصولات مفید صنعتی کمک می‌کند.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

برچسب ها: مونوکسید کربن
ارسال نظر