صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۳:۵۴ - ۲۲ دی ۱۳۹۹
نصراللهی:

ابرقدرت‌های واقعی، رسانه‌ها هستند/ ادعای آزادی بیان در غرب، فانتزی است

اکبر نصراللهی در یک لایو اینستاگرامی گفت: مسدود کردن حساب کاربری ترامپ در شبکه های اجتماعی هم دیکتاتوری رسانه ای و نقض حقوق بشر ادعایی غرب را نمایان کرد و هم ثابت کرد که ابرقدرت واقعی، رسانه ها هستند.
کد خبر : 556089

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا   اکبر نصراللهی، رییس دانشکده  علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه در لایو اینستاگرامی خود با حسام الدین مقدس زاده، فعال رسانه ای  از آمریکا به بیان تحلیل رسانه ای اقدامات شبکه های اجتماعی آمریکا در مسدود سازی حساب کاربری ترامپ پرداخت و گفت: مرز ما با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، کاملاً مشخص است. ترامپ منفورترین و قانون گریزترین فردی است که در سمت ریاست جمهوری مشغول به کار بوده است و در ۴ سال اخیر هم مردم آمریکا و مردم جهان را با مشکل مواجه کرده است.


نصراللهی در ادامه افزود: مردم جهان از اقدام توییتر و سایر شبکه های اجتماعی در زمینه بستن حساب های شخصی ترامپ خوشحال هستند، زیرا اقدامات او در فضای رسانه ای مانند چاقو در دستان یک دیوانه بود. با این حال اگر با نگاه حرفه ای به این مسئله نگاه کنیم، بسته شدن صفحه های شبکه اجتماعی فردی که در انتخابات ریاست جمهوری اخیر ایالات متحده آمریکا حدود ۷۰ میلیون رای و ۸۸ میلیون دنبال کننده در شبکه اجتماعی توییتر داشت، نشان دهنده نقض ماده ۱۹ قانون اعلامیه جهانی حقوق بشر است.


او ضمن بیان اینکه نظام رسانه ای دنیا به گونه ای است؛ ما ظاهراً تکثر آن را می بینیم ولی در عین کثرت شاهد دیکتاتوری آن هستیم، گفت: در دنیای امروز کسی که رسانه نداشته باشد، یعنی هیچ چیزی ندارد. در این شرایط  مافیا و غول های رسانه ای  با بستن حساب  کاربری رئیس جمهور آمریکا و گرفتن تربیون ده ها میلیون نفر، در واقع  او را در عرض چند روز نابود کرده اند.


این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: توئیتر و سایر شبکه های اجتماعی  می توانستند همانند گذشته مطالب حاوی فتنه انگیزی و دعوت به خشونت را حذف کنند و یا بر آن ها برچسب بزنند. اما  محروم کردن رییس جمهور آمریکا با بیش از ۷۰ میلیون رای  و حدود ۹۰ میلیون دنبال کننده در توییتر مصداق دیکتاتوری رسانه ای است. امروز با توجه به رشد تکنولوژی و رسانه، کل دنیا به ‌کارگاه بزرگ رسانه‌ای و ارتباطی تبدیل شده و همه افراد جامعه حتی مردم عادی هم می‌توانند اخبار این روزهای آمریکا  را رصد و راستی آزمایی  و با عملکرد گذشته شان مقایسه کنند.


او ادامه داد: غربی ها  همیشه موضوع آزادی بیان را مطرح کرده و در این حوزه داد سخن سر داده‌اند، اما حالا در این راستا مردم می‌توانند به راحتی این ادعاها را راستی آزمایی کنند. به عبارتی اگرچه غربی ها همواره بر آزادی بیان تاکید داشته اند با این حال وقتی پای منافع ملیشان در میان باشد، همین ادعای آزادی بیان برایشان کاملاً فانتزی می شود.


نصراللهی با اشاره به مغایرت حرف و عمل غربی ها گفت: پاره کردن برجام خود یکی از مصداق هایی است که می توان مغایرت حرف و عمل غربی ها را نشان دهد. همان هایی که برجام را امضا کردند، خودشان هم آن را پاره کردند. اگر دقت کرده باشید وقتی عملیات تروریستی در مجلس شورای اسلامی رخ داد، این رسانه ها عاملان ترور را تروریست و اراذل و اوباش اطلاق نکردند ولی برای حمله کنندگان به کنگره، عنوان هایی چون تروریست و اراذل و اوباش داده شد. این ها نمونه هایی از استانداردهای دوگانه رسانه های غرب هستند.


این استاد ارتباطات تاکید کرد: در دنیای امروز ابرقدرت های واقعی، رسانه ها هستند. لذا خواهشمندم که مسئولین، قدرت رسانه ها را دست کم نگیرند و به آن توجه کنند. علاوه بر آن اگر می خواهند قوی باشند، حتماً باید رسانه و پلتفرم قدرتمندی داشته باشند.


نصراللهی با اشاره به برخی از نگرانی ها و انتقادهای مطرح شده نسبت به شبکه های اجتماعی گفت: همیشه از این موضوع گله مند بودیم که شبکه های اجتماعی بی در و پیکر هستند و کاربرها، مسئولیتی در قبال تولید محتواهایشان ندارند. حال این اقدام توییتر شاید سرفصل جدیدی در فضای مجازی باشد تا شیوه نامه و مقرراتی نوشته شود که امنیت مادی و معنوی مردم به خطر نیفتد. این گام در حقیقت یعنی قانونمند کردن نظام رسانه ای.


او ادامه داد: لازمه اصلی تهیه و تدوین این شیوه نامه فضای مجازی، نظارت منتخب مردم بر این موارد است. علاوه بر آن باید قوانینی که وضع می شود همه یکسان باشند و شاهد تخلفاتی مانند مجله شارلی ابدو و … که به عقاید مذهبی توهین کرده بودند، نباشیم.


منبع:شفقنا


انتهای پیام/4127


انتهای پیام/

ارسال نظر